آفتاب
با امضای تفاهم نامه مقرر شد؛

نمایه سازی نشریات دانشگاه های مالزی توسط پایگاه استنادی ISC

نمایه سازی نشریات دانشگاه های مالزی توسط پایگاه استنادی ISC

تفاهم نامه همکاری های علمی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با دانشگاه پوترا مالزی (UPM) به امضاء رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، این تفاهم نامه با حضور دکتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC ، دکتر علی گزنی معاون پژوهشی و فناوری ISC ، دکتر شعله ارسطوپور معاون پژوهشی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST)، دکتر عباس قنبری رایزن علمی ایران در مالزی و  ۱۳ نفر از مقامات دانشگاه UPM امضا شد.

این نشست پیرو بازدید و سخنرانی دکتر دهقانی، از دانشگاه UPM و همچنین پیگیری رایزن علمی ایران در مالزی، به منظور ایجاد ارتباط و همکاری های علمی دانشگاه های مالزی با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) صورت پذیرفت.

دکتر محمدجواد دهقانی در نشست امضای این تفاهم نامه گفت: یکی از دغدغه‌های محققان ایرانی این است که علاقمند هستند بدانند نشریاتی که مایل به چاپ مقاله آنان است دارای چه رتبه و جایگاه علمی در میان کشورهای منطقه است که پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در شیراز، این اطلاعات مفید را در اختیار آنها قرار می‌دهد.

وی به ویژگی‌های دیگر این پایگاه اشاره کرد و گفت: چاپ مقاله به زبان محلی هر کشوری در پایگاه استنادی علوم اسلام، یکی از ویژگی‌های ممتاز این پایگاه در برابر پایگاه‌های بین‌المللی دیگر است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: در دیگر پایگاه‌های مطرح، بیشتر تاکید روی زبان انگلیسی است در حالی‌ که در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام این امکان وجود دارد که مقالات به زبان محلی چاپ ‌شده و در دسترس قرار گیرد.

دهقانی در مورد جزئیات این تفاهم‌نامه گفت: گردآوری و نمایه‌سازی مجلات کشورهای اسلامی ازجمله مالزی از موارد مطرح‌شده در این تفاهم‌نامه است که از این‌ پس تمام نشریات علمی و پژوهشی این کشور در پایگاه داده ها جمع‌آوری و در ISC این نشریات کیفی‌سازی می‌شود.

وی با اشاره به رصد کردن جایگاه علمی کشورها و نشان دادن رتبه علمی آنها به عنوان یکی از وظایف مهم این پایگاه گفت: آمار و ارقام و تمام شاخص‌هایی که در توسعه علمی کشورها تأثیرگذار است و ترسیم جایگاه علمی فعلی آن‌ها، در این پایگاه استخراج می‌شود و در اختیار آموزش عالی کشورهای اسلامی قرار می‌گیرد.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: مشابه فعالیت انجام‌شده در دانشگاه مالزی را برای دانشگاه‌های داخلی نیز انجام می‌دهیم تا این دانشگاه‌ها بتوانند جایگاه علمی خود را در میان کشورهای منطقه بهتر رصد کنند.

دکتر آنی آیدیس رئیس دانشگاه پوترا مالزی نیز در مراسم امضای تفاهم نامه گفت : همکاری با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام باعث افزایش تحقیقات مشترک و افزایش رتبه علمی این دانشگاه در میان کشورهای اسلامی خواهد شد.

براساس این تفاهم نامه ISC وظیفه نمایه سازی نشریات دانشگاه پوترا مالزی، ارزیابی و نظارت بر عملکرد علمی UPM، ارزیابی و رتبه بندی نشریات علمی، ارائه گزارش دوره ای عملکرد علمی UPM بر اساس شاخص های علم سنجی، ارائه دسترسی به پایگاه های ISC، برگزاری کارگاه آموزشی جهت آموزش استفاده از پایگاه های ISC، ارائه مشاوره به UPM جهت رشد عملکرد علمی محققان دانشگاه، رتبه بندی محققان دانشگاه برای یک دوره پنج ساله را بر عهده گرفت.

در مقابل، دانشگاه پوترا مالزی (UPM) فراهم آوردن فضا، تجهیزات، نیروی انسانی متخصص علوم کامپیوتر یا علم سنجی جهت ایجاد ارتباط میان ISC و دانشگاه های مالزی و جمع آوری و ارسال نشریات علمی مالزی به ISC را عهده دار شد.

علاوه بر این، برگزاری کارگاه ها، کنفرانس ها و نشست های مشترک، تبادل دانشمندان، انتشارات، گزارشات تحقیقاتی، نرم افزارهای علمی از دیگر مباحث مطرح شده در این تفاهم نامه است.

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۸۷ تاسیس شده و اقدام به ارزیابی عملکرد پژوهشی دانشگاه ها، موسسات پژوهشی، محققان و نشریات کشورهای اسلامی کرد.

این پایگاه در چهارمین نشست وزرای آموزش عالی و تحقیقات علمی کشورهای اسلامی  در اکتبر ۲۰۰۸ میلادی در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان نیز به عنوان اولین نظام استنادی جهان اسلام به اتفاق آراء به تصویب رسید و تمام کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی  موظف به همکاری با ISC شدند.

در این راستا، تفاهم نامه های متعددی با کشورهای اسلامی منعقد شده است و این کشورها نمایندگانی را به جهت رایزنی علمی با ISC  و عمدتا به منظور ارسال نشریات کشورها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای محققان و سردبیران معرفی کرده اند.

کد N1547925

وبگردی