آفتاب

حجم اسکناس به ٣٧ هزار میلیارد رسید

حجم اسکناس به ٣٧ هزار میلیارد رسید

قضاوی گفت: حجم اسکناس ٣٧ هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با نقدینگی ٣ درصد و ناچیز است.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ حسین قضاوی در دومین نمایشگاه تراکنش ایران که اظهار داشت: نظام بانکی نقش مهمی در تامین مالی دارد و اقتصاد ما بانک محور است.

وی با اشاره به مانده تسهیلات بانکی ٨٥٠ تریلیون تومانی گفت: برآورد تولید در حدود ١٢٠٠ تریلیون تومان و در هر لحظه ٧٠ درصد تامین مالی تولید از طریق نظام بانکی است تا بتواند با سوددهی خدمت بیشتری به نظام اقتصادی کند.

وی با بیان اینکه تجهیز منابع بانکی هر روز گران تر می شود، افزود: ٣ دهه قبل مانده حساب های جاری ٤٠ درصد بود اما امروز این رقم بسیار کاهش یافته است.

قضاوی تصریح کرد: بانکداری سنتی نمی تواند پایدار و پویا باشد بر این اساس بانک ها به سراغ نوآوری رفتند، از نظر فناوری سرعت اینترنت افزایش یافت و این به قدری در صنعت بانکداری تاثیر گذاشت که حتی مدیر عامل یک بانک نمی تواند پیش بینی کند در سه سال آینده بانکداری چگونه خواهد بود؟

وی با اشاره به خدمات موتورهای جستجو در جهان افزود: آیا موتورهای جستجو محتوا تولید می کنند؟ خیر بلکه تنها بی محتوای پرمحتوا هستند و از تبلیغات درآمد کسب می کنند.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: بسیاری از کسب و کارها می توانند با نوآوری در پرتو فناوری راهکارهای مناسبی برای رشد و توسعه بیابند.

قضاوی خدمات صنعت بانکداری بر مبنای فناوری را گسترده توصیف کرد و افزود: بسیاری از خدمات مالی و پولی در کشور ما همانند دنیا انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد که زیر ساخت های لازم برای خرید و فروش الکترونیک ارز و طلا نیز مهیا است.

قضاوی گفت: تعداد کارت های بانکی از ٢٢٦ میلیون در سال گذشته به ٣٣ میلیون در سال جاری رسیده که سرانه آن ٤.٥ به ازای هر نفر است و تعداد دستگاه های خودپرداز بانکی نیز به سرانه هر ١٨٠٠ نفر یک دستگاه رسیده است.

معاون وزیر اقتصاد ابراز امیدواری کرد که خلاء نبود کارت های اعتباری در کشور پر شود.

وی با بیان تجارت الکترونیک حجم تولید اسکناس و نیاز به آن را کاهش داده است، افزود: در سال ١٣٩٤ هزار و ٤٠٠ تریلیون تومان از طریق خودپردازها تراکنش انجام شد و از طریق دستگاه های کارت خوان برآورد می شود امسال به ١١٠٠ تریلیون برسد؛ از طریق ساتنا ٢٠٠٠ تریلیون بود.

وی ادامه داد: سال گذشته جمعا ٥ هزار تریلیون تومان حجم مبادلات الکترونیک بوده و امسال پیش بینی ما این است که به٥٥٠٠ تریلیون برسد.

قضاوی گفت: حجم اسکناس ٣٧ هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با نقدینگی ٣ درصد و ناچیز است.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به انتشار چک پول ها گفت: در هیچ کجای دنیا دو نوع اسکناس نداریم و اقدام ما در سال ٨٥ اقدامی موقت بود و امیدوارم دولت و مجلس فکری برای اصلاح پولی داشته باشند و لازم است تعدادی از صفرهای پولی ما حذف شود.

وی ابراز امیدواری کرد دولت و مجلس واحد پولی را تغییر دهند تا مبادلات مردم راحت تر شود و اسکناس های ایران با معیارهای بالاتری تولید شوند.

 

 

کد N1538072

وبگردی