آفتاب

نکات مهم برای اخذ پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور

نکات مهم برای اخذ پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور

برای apply در دانشگاه های خارج از کشور چه نکاتی باید رعایت شود؟

متقاضیان apply در دانشگاه های خارج از کشور، باید در فرآیند اقدام برای تحصیل و بورسیه، یک سری گام ها را حتما برداشته و مقدمات این کار را فراهم کنند. 
گام اول: ارزشیابی کیفی دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل دارید
اگر تکلیف شما برای تحصیل در کارشناسی یا کارشناسی ارشد در خارج مشخص است، پس از انتخاب دانشگاه و کشور مقصد، اطلاعات دانشگاه مورد نظر خود را در کتاب دانشگاه های ارزشیابی شده وزارت علوم بررسی کنید. اگر قصد تحصیل در خارج از کشور دارید، بهتر است در دانشگاه ‌های مورد تائید وزارت علوم کشورمان درس بخوانید. این فهرست، شامل هزاران دانشگاه در سراسر جهان است که ارزش و کیفیت تحصیل و تحقیق خوبی دارند. این فهرست، از طریق پرتال اداره کل دانش‌آموختگان وزارت علوم در دسترس خواهد بود.
گام دوم: رزومه خوب بنویسید
نوشتن روزمه خوب، بخشی از شانس پذیرش و دریافت بورسیه است. برای نوشتن رزومه خوب، از نمونه رزومه های دانشجویانی که موفق به پذیرش و بورسیه در دانشگاه های معتبر شده اند، الگو بگیرید. الگو های خوب برای نوشتن روزمه های خوب جهت اخذ پذیرش های خوب ضروری است. اما شرط کافی نیست. 
گام سوم: مدارک زبان را آماده کنید
اگر در آمریکای شمالی قصد اپلای دارید، GRE-GMAT الزامی است. اگر در جاهای دیگر دنیا قصد ادامه تحصیل دارید، آیلتس یا تافل الزامی خواهد بود. هر اندازه بتوانید نمره بالاتری در بخش زبان بدست آورید،‌ بخش پذیرش دانشگاه را به اعطای بورس و پذیرش تحصیلی غیر مشروط، ترغیب می کنید. چرا که فضای پذیرش، کاملا رقابتی است و BAND SCORE هایی که توسط دانشگاه ها معرفی می شود، در واقع MINIMUM ADMISSION REQUIREMENTS خواهد بود. پس، برای کسب نمره بالا در آزمون های بین المللی تلاش کنید. 
گام چهارم: کارنامه زبان و ثبت نام آنلاین
برخی از دانشگاه ها، ثبت نام آنلاین دارند و باید هزینه APPLICATION FEE را ابتدا پرداخت کنید. پر کردن درست ONLINE APPLICATION اهمیت دارد. باید در این زمینه به خوبی عمل کنید و مدارک و اطلاعات مورد نظر را UPLOAD‌ کنید. بعضی از دانشگاه ها از شما میخواهند تا توصیه نامه ها را نیز حتما به صورت آنلاین ارائه کنید. لازم به ذکر است که برای پرداخت هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه ها از خدمات پرداخت ارزی و اینترنتی سایت Payment24.irدر این زمینه می توانید کمک بگیرید.
گام پنجم : ترجمه رسمی مدارک تحصیلی اهمیت دارد
اکنون هزینه های ترجمه رسمی مدارک تحصیلی زیاد است و چون دانشجویان برای چند دانشگاه هم زمان اپلای می کنند، این هزینه قابل ملاحظه خواهد بود. روزگاری این هزینه ها پایین بود، ‌اما اکنون هم وزارت امور خارجه و هم وزارت دادگستری برای مهر زدن بر روی مدارک ترجمه شده رسمی، هزینه های حق التمبر خود را افزایش داده که این قضیه،‌ هزینه تمام شده را افزایش می دهد. توجه داشته باشید که عنوان رشته ها و کلید واژه هایی که برای شما در ترجمه اهمیت دارد، می بایست به درستی ترجمه شود و نقطه ابهامی وجود نداشته باشد. 
گام ششم: دریافت روادید
اگر قصد تحصیل در اروپا را دارید و پذیرش دریافت کردید، فرآیند بعدی در امر تحصیل شما،‌ اخذ روادید است. مخصوصا روادید شنگن که دریافت آن با سیستم خاصی همراه است و مدارک تکمیلی نیاز دارد. اخذ پذیرش حتی با بورس تحصیلی، هیچ تضمینی درباره اعطای روادید دانشجویی به شما نیست.  اگر خواهان دریافت ویزای شنگن هستید و قصد دارید در اتحادیه اروپا تحصیل کنید، باید نکاتی را در نظر بگیرید.  بیمه نامه مسافرتی، تاییدیه اجاره مکان دانشجویی، نامه پذیرش، گواهی حساب بانکی معتبر و هم چنین ارائه مدارکی که پس از تحصیل به کشور باز می گردید، شانس شما را برای اخذ روادید دانشجویی افزایش می دهد. 
گام هفتم : انگیزش نامه خوب برای دانشجویان خوب!
دانشجویان ارشد و دکترا برای ادامه تحصیل، می بایست انگیزش نامه خوب داشته باشند. انگیزش نامه در ۲ صفحه و در نهایت ۱۵۰۰ کلمه به دانشگاه مقصد ، محورهای زیر را منتقل می کند که اهمیت فراوانی دارند :
-شما چرا این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کردید؟
- شما چرا این رشته و گرایش را برای ادامه تحصیل انتخاب کردید؟
-تجربه علمی و عملی و فنی شما در گرایشی که قصد تحصیل دارید چیست؟
-در واقع RESEARCH INETRESTS های شما را به دانشگاه مقصد نشان می دهد. 
- در واقع MISSION  شما را برای تحصیل در رشته ای خاص تبیین می کند. 
- آینده نگری شما (VISION)  را برای ادامه تحصیل و حتی پس از آن بیان می کند. 
گام هشتم : توصیه نامه ها را جدی بگیرید. 
هر دانشجوی ارشد و دکترا برای پذیرش می بایستی توصیه نامه داشته باشد. برخی از دانشگاه ها تا ۳ توصیه نامه برای اعطای پذیرش به دانشجویان نیاز دارند. توصیه نامه برگه ای است که استادی یا کارشناسی که شما را می شناسد، در ان دلایل خود را درباره این که شما فردی موجه برای ادامه تحصیل در دانشگاه مقصد هستید را بیان می کند. توصیه نامه نباید اغراق آمیز باشد و از هر کسی نباید این توصیه نامه اخذ شود. 
گام نهم: مقاله نویسی حرفه ای برای ژورنال های PEER-REVIEW
اصول مقاله نویسی حرفه ای را پیش از اغاز تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور باید بیاموزید. مقطع ارشد و دکترا، مقطع نوشتن مقاله و تحقیقات انفرادی است. اصول این کار و الفبای آن از مرور منابع گرفته تا انتخاب رفرنس و سیستم های رفرنس دهی و امثالهم را باید در اصول تحقیق بیاموزید.کتاب های اصول تحقیق کیفی و کمی را گرفته و به زبان انگلیسی ان ها را مطالعه کنید و از نظرات مشاوران و کارشناسان و دانشجویان ارشد و دکترای ایرانی خارج از کشور برای افزایش سطح اطلاعات خود استفاده کنید. 
گام دهم : شرکت در کنفرانس های بین المللی
شرکت در کنفرانس ها برای انتشار مقاله در نشریات این مجموعه ها و رایزنی با اعضای هیات علمی کنفرانس های معتبر، اهمیت زیادی دارد. اول هم از کشورهایی که نیاز به روادید ندارند و رفت و آمد آسان است استفاده کنید. مانند تایلند و مالزی و ترکیه و آذربایجان و حتی امارات متحده عربی. شرکت در کنفرانس ها و عضویت در محافل و انجمن های معتبر جهانی مانند IEEE یا PMI و انتشار مقاله در ژورنال های معتبر کنفرانس ها، رزومه شما را تقویت خواهد کرد و نقش موثری در کسب نظر اساتید برای سرپرستی پرونده تحصیلی شما خواهد داشت. 
کد N1531537

وبگردی