آفتاب

امضای قرارداد آهنین

امضای قرارداد آهنین

مدیرعامل راه‏آهن در مراسم عقد قرارداد تولید ۴۰ هزار تن ریل با شرکت ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه تمام همت دولت در مجموعه‏های وزارت راه و ...

دنیای اقتصاد:مدیرعامل راه‏آهن در مراسم عقد قرارداد تولید ۴۰ هزار تن ریل با شرکت ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه تمام همت دولت در مجموعه‏های وزارت راه و شهرسازی استفاده از توان داخلی است، اعلام کرد: امروز اولین قرارداد تولید ۴۰ هزار تن ریل با ذوب‏آهن منعقد شد و از آنجا که این کارخانه توانایی تولید ریل U۳۳ را دارد مقرر شد این شرکت تا پایان سال ماهانه ۱۰ هزار تن از این قرارداد را تحویل و شرکت راه‌آهن نیز به صورت نقدی آن را خریداری کند تا شاهد راه‌اندازی این خط در ذوب‏آهن باشیم و پس از این قرارداد نیز آماده عقد قرارداد برای ۱۰۰ هزار تن ریل UIC۶۰ هستیم. محسن پورسیدآقایی در مراسم انعقاد خرید ریل ملی در ذوب‌آهن اصفهان گفت: در دولت یازدهم توجه بسیار جدی به راه‏آهن شد به‌طوری‌که امروز راه‏آهن در صدر مسائل توسعه کشور قرار دارد. همچنین مقام معظم رهبری بر این موضوع تاکید کردند و در سیاست‌های کلی برنامه ششم دو بند از ۴۰ بند اقتصادی به راه‏آهن اختصاص دارد. پورسیدآقایی با بیان اینکه همه مسوولان یکدل به دنبال توسعه راه‏آهن هستند، تصریح کرد: توسعه کشور بدون توسعه راه‏آهن امکان‌پذیر نیست و در تمام کشورهای توسعه‌یافته به توسعه راه‏آهن توجه شده چراکه توسعه صنعتی کشورها در گرو توسعه راه‏آهن بوده است.

 

وی افزود: توسعه راه‏آهن یک کشور لازم و ملزوم توسعه صنعتی و همه‌جانبه آن است و بحث فولاد بدون توجه به راه‏آهن نمی‏تواند توسعه یابد.  مدیرعامل راه‏آهن خاطرنشان کرد: برای توسعه خطوط راه‏آهن کشور همه امکانات و تکنولوژی‏ها مانند زیرساخت‌ها و سیستم‏های علائم وجود دارد، اما تنها نقطه ضعف، نبود تولید ریل داخلی بود و همچنین به‌دلیل وابستگی به خرید خارج از کشور و تحریم‏ها و تامین منابع ارزی و ال سی با مشکلات زیادی در این زمینه مواجه بودیم و برای ما بهتر است ریل مورد نیاز خود را از یک کارخانه داخل کشور تهیه کنیم. پورسیدآقایی اظهار کرد: خوشبختانه شرکت ذوب‏آهن این همت را داشت که شروع به تولید ریل کند و سال‌های بسیاری قرار بود راه‏آهن و ذوب‏آهن اصفهان این ریل را تولید کنند ولی این امر محقق نشد تا در زمان مدیرعامل سابق ذوب‏آهن این تصمیم گرفته شد و اگر این کارخانه به تولید برسد، قطعا نیاز کشور توسط ذوب‏آهن تامین می‏شود و بازار مناسبی در کشور خواهد داشت. وی گفت: در حال حاضر خط تولید ریل نصب شده و آماده تولید است، همچنین تولید آزمایشی نیز انجام شده است.

اگرچه به ظاهر کار ساده‏ای به نظر می‏رسد اما در عمل این خط در کارهای فنی نیازمند توانایی و تخصص مهندسان ذوب‏آهن است و حتما شدنی است. مدیرعامل راه‏آهن تصریح کرد: امروز اولین قرارداد تولید ۴۰ هزار تن ریل با ذوب‏آهن منعقد شد و این کارخانه توانایی تولید ریل U۳۳ را دارد و قرار شد به جای خرید این نوع ریل از خارج کشور، این ریل از ذوب‏آهن خریداری شود. پورسیدآقایی گفت: مطمئن هستیم این ریل با کیفیت و استاندارد مناسب تولید می‏شود و تمام همت دولت در مجموعه‏های وزارت راه و شهرسازی و وزارت صنعت، معدن و... استفاده از توان داخلی است. وی ادامه داد: در این دولت با وجود تمام مشکلات مالی در صنعت فولاد و راه‌آهن به این سمت حرکت کردیم و امیدواریم این صنعت تقویت شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای خریدهای بعدی که دارای حجم بزرگ‌تری است، نیازمند همکاری بانک‌ها و تامین منابع مالی از این طریق هستیم، گفت: مقرر شد تا پایان سال ذوب‏آهن ماهانه ۱۰ هزار تن از این قرارداد را تحویل دهد و راه‌آهن نیز به صورت نقدی آن را خریداری کند تا شاهد راه‌اندازی این خط در ذوب‏آهن باشیم و پس از این قرارداد نیز آماده عقد قرارداد برای ۱۰۰ هزار تن ریل UIC۶۰ هستیم. وی با تاکید براینکه در برنامه ششم توسعه باید برای راه‏آهن مزیت‏های اقتصادی ایجاد شود، گفت: رئیس‌جمهور یکی از برنامه‏های اساسی خود را توجه به راه‏آهن اعلام کرده و امیدواریم توسعه راه‏آهن یکی از یادگارهای این دولت باشد. مدیرعامل راه‌آهن با بیان اینکه مجلس نیز در برنامه ششم به این موضوع توجه کرده است، گفت: امیدواریم در برنامه ششم توسعه راه‏آهن مسیر روشن و مشخصی داشته باشد.

کد N1528673

وبگردی