آفتاب

کشف قدیمی ترین دیسک سیاره ای

کشف قدیمی ترین دیسک سیاره ای

تهران-ایرنا- گروهی از محققان و ستاره شناسان حرفه ای موفق به کشف قدیمی ترین دیسک سیاره ای شدند که به دور یک ستاره بسیار مسن می چرخد.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، محققان متوجه شدند که ستاره ای توسط قدیمی ترین قرص پیراستاره ای (circumstellar disk) احاطه شده است؛ قرص پیراستاره ای یک حلقه اولیه از گاز و گرد و غبار است که اطراف یک ستاره جوان می چرخد و سیارات از آن تشکیل می شوند.
این محققان به ریاست استیون سیلوربرگ از دانشگاه اوکلاهما اظهار داشتند که یک ستاره کوتوله تازه کشف شده دارای یک قرص پیراستاره ای گرم از نوع مرتبط با سیستم های سیاره ای جوان است.
سیلوربرگ گفت: اغلب این نوع دیسک ها در کمتر از 30 میلیون سال از بین می روند اما به نظر می رسد که این ستاره به نام AWI0005x3s مدت طولانی است که این قرص را اطراف خود دارد.
این محقق گفت: این کوتوله قرمز، عضو کاندیدای 'انجمن ستاره ای کارینا' است که با این احتساب مانند بقیه ستاره های موجود در این گروه حدود 45 میلیون سال سن دارد.
وی افزود: این قدیمی ترین سیستم کوتوله قرمز همراه با دیسک است که در یکی از این انجمن های ستاره ای مشاهده کرده ایم.
این ستاره و دیسک آن به دلیل دیگری نیز جالب توجه هستند و آن، این احتمال است که می تواند میزبان سیارات فراخورشیدی باشد.
بیشتر سیارات فراخورشیدی که توسط تلسکوپ ها کشف شده اند، در دیسک هایی شبیه دیسک اطراف این کوتوله قرمز غیرمعمول قرار دارند.
این یافته ها در مجله The Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.
علمی**2038**2017
مترجم: درنا محمدیان **انتشاردهنده: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm
کد N1528418

وبگردی