آفتاب
نتایج طرح رونق تولید اعلام شد

راه بازگشت صنایع نیمه تعطیل

راه بازگشت صنایع نیمه تعطیل

راه فعال شدن صنایع نیمه تعطیل اعلام شد. فعال کردن بنگاه‌های غیرفعال را می‌توان یکی از اهداف اصلی دولت یازدهم دانست؛ به‌طوری‌که رونق ...

دنیای اقتصاد:راه فعال شدن صنایع نیمه تعطیل اعلام شد. فعال کردن بنگاه‌های غیرفعال را می‌توان یکی از اهداف اصلی دولت یازدهم دانست؛ به‌طوری‌که رونق فعالیت 7500 واحد غیرفعال با تزریق 16 هزار میلیارد تومان اعتبار در سال جاری در دستور کار قرار گرفت. حال با گذشت نیمی از سال جاری «ارتقای سطح رقابت‌پذیری بنگاه‌های کوچک و متوسط از طریق تشکیل 30 کنسرسیوم صادراتی و 30 شرکت مدیریت صادرات، در نظر گرفتن 7 برنامه مصوب از سوی ستاد اقتصاد مقاومتی کشور برای وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایجاد 36 طرح ملی و 2 هزار طرح بالای 60 درصد و...» برای بازگرداندن صنایع کوچک و متوسط به عرصه کار در نظر گرفته شده است؛ راهکارهایی که به گفته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اجرایی شدن آنها تاکنون شاهد فعال شدن 2800 واحد غیرفعال بوده‌ایم.

 

پرداخت تسهیلات 16هزار میلیارد تومانی به واحدهایی که از پیشرفت فیزیکی بالای 60درصد برخوردارند، یکی دیگر از برنامه‌های دولت برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام محسوب می‌شود. به‌طوری که چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد در همین راستا با کمک نظام بانکی به 12 هزار واحد صنعتی و کشاورزی که با مشکل مواجه بوده‌اند، تسهیلات اعطا شده است و تا پایان مهرماه به 15 هزار واحد صنعتی و کشاورزی تسهیلات پرداخت خواهد شد. فعالان اقتصادی معتقدند که تزریق نقدینگی یکی از مهم‌ترین راهکارهای رونق واحدهای غیرفعال صنعتی محسوب می‌شود و این روش می‌تواند توان تولیدی کشور را افزایش دهد.

براساس آمار اعلام شده از سوی محمدباقر نوبخت، در حال حاضر جدای از شهرک‌های صنعتی، حدود 36 هزار واحد تولیدی وجود دارد که 7هزار واحد در طول سال‌های گذشته به حالت نیمه‌فعال یا غیرفعال درآمده‌اند که در این حالت حدود 130 هزار فرصت شغلی از دست رفته است و دولت سعی دارد با اطلاعاتی که از این واحدها در استان‌های کشور در اختیار دارد، واحدهای غیرفعال را به چرخه تولید بازگرداند. آن‌طور که سخنگوی دولت اعلام کرده، با مصوبه ستاد اقتصادی دولت با تامین منابع مالی و ارائه تسهیلات ارزان‌قیمت در سال جاری، واحدهای غیرفعال به چرخه تولید بازخواهند گشت.

 

تشکیل 30 کنسرسیوم صادراتی

علی یزدانی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با اعلام خبر فعال شدن 2800 واحد صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد با تاکید بر ارتقای سطح رقابت‌پذیری بنگاه‌های کوچک و متوسط، از تشکیل 30 کنسرسیوم صادراتی و 30 شرکت مدیریت صادرات خبرداد و گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی کشور برای وزارت صنعت، معدن و تجارت هفت ماموریت مصوب کرده که یکی از برنامه‌ها ارتقای رقابت‌پذیری بنگاه‌های کوچک و متوسط، توسعه و ایجاد خوشه‌های صنعتی است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به راه‌اندازی 7500 بنگاه تعطیل و زیر ظرفیت تاپایان سال جاری گفت: 36 طرح ملی و 2 هزار طرح بالای 60 درصد تا پایان سال راه‌اندازی خواهد شد.مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال به‌صورت کامل مجموعه برنامه‌های مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت و نهادهای تابعه محقق شود.

وی بیان کرد: با توجه به طرح رونق اقتصادی با بانک‌ها وارد مذاکره شده‌ایم و مقرر شد به تمام واحدهای تولیدی دارای بدهی معوق که از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی معرفی می‌شوند، تسهیلات لازم ارائه شود. معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران درنشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی جنوب کرمان با اشاره به طرح رونق اقتصادی اعلام کرد: بانک‌ها موظف شده‌اند بدون در نظر گرفتن چک‌های برگشتی وبدهی‌های معوقه غیرجاری و آزادسازی وثیقه‌های مازاد، اقدام کنند و دفترچه‌های قرارداد شهرک‌های صنعتی را به‌عنوان وثیقه بپذیرند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین با بیان اینکه از ابتدای توافق ایران با 6 قدرت جهانی تاکنون مذاکرات با کشورهای بزرگ برای عقد قرار داد صورت گرفته است، گفت: بعد از برجام تاکنون 84 تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذاران خارجی امضا شده که 60 تفاهم‌نامه تبدیل به قرارداد شده و 30 مورد نیز اجرایی شده‌اند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین تصریح کرد: در راستای مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، سازمان تامین اجتماعی موظف شده است که به واحدهای صنعتی واجد طرح که دارای بدهی‌های معوق هستند، فرصت دهد و پرداخت بدهی آنها تا یک سال به تعویق افتد. یزدانی افزود: سازمان امور مالیاتی نیز موظف شد ظرف مدت یک هفته بعد از مراجعه واحدهای صنعتی، نسبت به تقسیط پلکانی و یکساله بدهی‌های مالی آنها اقدام کند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه نشست از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد در اصلاح قوانین موازی همکاری و حمایت کنند. به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت آموزش صدهزار نفر در بنگاه‌های کوچک و متوسط یکی دیگر از برنامه‌ها است که اجرای آن برعهده سازمان صنایع کوچک وشهرک‌های صنعتی ایران است. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ادامه این نشست افزود: ما باید در همه دستگاه‌ها فرآیندمان را تغییر دهیم تا مردم در محل کار خود بتوانند مشکلاتشان را برطرف کنند.

وی اظهار کرد: در جهت حمایت از سرمایه‌گذاران در مناطق محروم و غیربرخوردار آمادگی هرگونه همکاری برای تقسیط زمین و تخفیف در حق انتفاع را برای سرمایه‌گذاران داریم. وی با اشاره به اینکه در سال جاری استان کرمان به‌عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی شناخته شده که توجه ویژه‌ای به این مهم در جهت حل مشکلات اقتصادی شده است، گفت: از عموم مردم دعوت می‌کنیم در طرح رونق همکاری و مشارکت کنند؛ زیرا این طرح عمومی است و مجری آن سازمان صنایع کوچک وشهرک‌های صنعتی ایران است.

کد N1527568

وبگردی