آفتاب
کارگردان نمایش «معاشر»:

واکاوی روابط بین آدم ها در «معاشر»/ نقدی به دهه هفتادی ها زدیم

واکاوی روابط بین آدم ها در «معاشر»/ نقدی به دهه هفتادی ها زدیم

احسان حاجی پور با بیان اینکه این روزها روابط بین آدم ها دستخوش تحولاتی شده است از واکاوی ارتباطات انسان ها در «معاشر» گفت.

احسان حاجی پور کارگردان عرصه تئاتر در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره نمایش «معاشر» گفت: داستان این نمایش در عصر حاضر و در سال ۹۵ روایت می شود و در واقع شرایط اجتماعی این روزها، خانواده ها و روابط بین آدم ها را واکاوی می کند. درواقع قصه اصلی این نمایش در یک ساعت و نیم از یک شب روایت می شود، به عبارتی مشکلی در یک خانواده پیش می‌آید و در این میان برخورد آدم ها را با یکدیگر می بینیم.

وی عنوان کرد: نمایشنامه این اثر نوشته خودم است و به همین دلیل ما سعی کردیم اتفاقات عجیب و غریبی در این نمایش رخ ندهد و بر همین اساس دیالوگ ها را به صورت واقع گرایانه نوشته ایم، بنابراین من فکر می کنم مخاطب هنگامی که در مواجهه با این اثر قرار می‌گیرد خود و اطرافیان خود را در آن می بیند. البته تلاش ما هم بر این است که که «معاشر» به زندگی آدم‌ها نزدیک باشد. بنابراین ما سعی می کنیم با رعایت قواعد به زندگی عادی آدم ها بپردازیم.

این کارگردان ادامه داد: با توجه به اینکه در چند سال اخیر روابط آدم ها دستخوش تحولاتی شده است این موضوع ذهن من را درگیر کرده بود و تصمیم به اجرایی کردن آن گرفتم، به همین دلیل ما در این نمایش چند نسل را می بینیم که در فضای خانواده و در کنار هم قرار می گیرند. در واقع ما می خواهیم بگوییم که مشکل آنها در اصل مشترک است اما شاید ظاهری متفاوت داشته باشد.

حاجی پور بیان کرد: ما در «معاشر» یک نقد به دهه هفتادی ها و یک نقد به دهه شصتی ها می کنیم، اما قضاوت نمی کنیم و تنها در مقام یک راوی هستیم. به همین دلیل در نهایت نمایش ما یک پایان باز دارد و قضاوت را به عهده تماشاگر می گذاریم.

وی اظهار کرد: ما در این نمایش ۹۰ دقیقه ای لحظه به لحظه با شخصیت های داستان همراه می شویم و می بینیم که آنها هر لحظه با تنش های جدیدی روبه رو می شوند، به همین دلیل فکر می‌کنم مخاطب بتواند در این ۹۰ دقیقه به تماشای این اثر بنشیند.

این کارگردان ادامه داد: ما این روزها با نمایش هایی مواجه هستیم که زمان آنها برای مثال ۲ ساعت است اما مخاطب را با خود همراه نمی کند این موضوع مشکلی است که ما این روزها با آن مواجه هستیم به نظرم باید نگاهی به تولیدات خودمان بیندازیم  و ببینیم که چرا دچار این مشکل شده اند و دلیل آن را بیابیم.

حاجی پور در پایان با اشاره به اجرای این نمایش در تماشاخانه «سنگلج» گفت: در این سال ها نمایش های با سبک و سیاق سیاه بازی در تماشاخانه «سنگلج» به صحنه رفته، اما حالا قرار است چنین نمایشی در آن اجرا شود که در واقع کمی کار را برای ما سخت می‌کند.

کد N1527069

وبگردی