آفتاب

نیروهای نظامی حق ورود به دنیای سیاست را دارند چون...

نیروهای نظامی حق ورود به دنیای سیاست را دارند چون...

*اسماعیل کوثری

در بندی از سیاست های کلی ابلاغ شده از سوی رهبری درباره انتخابات به ممنوعیت ورود نیروهای مسلح در دسته بندی های سیاسی، جناحی و انتخاباتی اشاره شده است. آن چیزی که قانون می گوید و حضرت امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب نیز بر آن تاکید دارند ممنوعیت عضویت پرسنل نیروهای نظامی در گروه های جناحی و سیاسی انتخاباتی است نه فعالیت های فردی.

هیچ ممنوعیتی در مورد عدم ورود یک فرد نظامی در عرصه های سیاسی وجود ندارد. قانون عنوان می کند هر فردی می تواند وارد عرصه های سیاسی شود منتها باید شرایط آن را نیز دارا باشد. اگر فردی که عضو پرسنل نیروهای مسلح است، بخواهد وارد عالم سیاست شود، یا باید بازنشسته شده باشد و یا از مقام خود استعفا بدهد، و تا زمانی که از عضویت نیروهای مسلح بیرون نیامده است نمی تواند به عضویت یک جناح سیاسی دربیاید. اما این موضوع که حق ورود به دنیای سیاست را ندارد موضوع صحیحی نیست چرا که باید از دانش سیاست روز مطلع بود و در جهت منافع ملی گام برداشت.

ممنوعیت جانبداری از داوطلبان از سوی نیروهای مسلح نیز به آن معناست که یک فرد نظامی نباید از یک شخص خاص حمایت کند و یا به زیر مجموعه های خود جانبداری از فردی را ابلاغ نماید.  او اما مانند هر فردی در جامعه می تواند نظر خود را در مورد یک داوطلب اعلام  نماید. اگر فردی به یک شخص نظامی مراجعه کند و از او راهنمایی برای انتخاب فردی بخواهد او قادر است که به آن فرد در این زمینه راهنمایی بدهد.

دلیل اینکه گفته می شود نیروهای مسلح از یک شخص خاص در زمان انتخابات و در سخنرانی ها حمایت نکند از آن جهت است که  نیروهای مسلح حافظ منافع و امنیت کشور هستند و نباید در مقابل فعالیت سیاسی یک فرد ضد انقلاب  و معاند سکوت کنند. آنها  می‌توانند شاخصه های فرد اصلح را بیان نمایند همانطور که رهبری نیز چنین شاخصه هایی را بیان می کنند.

جانبداری از نامزدهای انتخاباتی به شکل فردی هیچ مشکلی ندارد اما به صورت رسمی و ابلاغ به زیر مجموعه ها نه کاری قانونی است و نه تا به امروز اتفاق افتاده است. 

فرمانده سابق لشکر ۲۷ محمد رسول الله و نماینده سابق مجلس

کد N1523452

وبگردی