آفتاب

دوبرابر شدن تولید برق از منابع نامتعارف در دنیا

دوبرابر شدن تولید برق از منابع نامتعارف در دنیا

همشهری آنلاین: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، ظرفیت نیروگاه‌های بیوپاور تا سال ۲۰۲۵ به ۱۶۵.۲ گیگاوات می‌رسد.

به‌گزارش ایسنا، بیوپاور یک منبع قابل اطمینان تولید برق به شمار می‌رود که با استفاده از موادی همچون چوب، پسماندهای کشاورزی، انواع فیبر، پسماندهای شهری و فاضلاب و گازهای حاصل از زباله نیز برق تولید کند.

برخی کشورها همچون آمریکا، برزیل، چین، آلمان، هند و انگلستان در این زمینه پیشتاز هستند و کشورهای مختلف جهان به سبب کاهش نگرانی‌های زیست محیطی و بهبود پایداری انرژی در حال سرمایه‌گذاری در این بخش هستند.

میزان ظرفیت نصب شده بیوپاور در جهان از ۴۹.۴ گیگاوات در سال ۲۰۰۶ به ۱۰۶.۲ گیگاوات در سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است.

اروپا با در اختیار داشتن ۳۸.۵ درصد ظرفیت منصوبه بیشترین سهم بیوپاور در جهان را به خود اختصاص داده است و پس از آن نیز آسیا و اقیانوسیه با ۲۸.۵ درصد و آمریکا شمالی با ۱۷.۶ در رتبه دوم و سوم قرار دارند. هرچند که ۳۸.۳ درصد از ظرفیت‌های جدید نصب شده در آسیا و اقیانوسیه، ۲۸.۳ درصد در آمریکا مرکزی و جنوبی و ۲۵.۷ درصد در اروپا قرار دارند.

اجرای طرح‌های بیوپاور با تعدادی چالش همچون هزینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری بالا، هزینه خوراک و تأمین مواد زیستی، ریسک سرمایه‌گذاری بالا و نبود درک مزیت‌های بیوپاور مواجه است. اعطای مشوق‌های مالی، یارانه و معافیت‌های مالیاتی از سوی دولت‌ها می‌تواند بر این مشکلات غلبه کند.

کد N1435118

وبگردی