آفتاب

نظر مخاطبان خبرآنلاین درباره راهکارهای افزایش ازدواج و فرزندآوری: اشتغال، اشتغال، اشتغال

نظر مخاطبان خبرآنلاین درباره راهکارهای افزایش ازدواج و فرزندآوری: اشتغال، اشتغال، اشتغال

کاربران خبرآنلاین در نظرخواهی‌ای که از آنها درباره مهمترین مشوق دولت برای افزایش ازدواج و فرزندآوری صورت گرفت، مهمترین عامل را اشتغال و بهتر شدن وضعیت اقتصادی دانستند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ازدواج دهه هفتادی‌ها و فرزنددار شدن دهه شصتی‌ها، گزارشی بود که محل بحث کاربران درباره مشکلات پیش روی جوانان برای ازدواج و تشکیل خانواده قرار گرفت.

در این گزارش آمده بود: «جدیدترین آمار های سازمان ثبت احوال نشان می دهد نرخ رشد موالید در کشور طی چهارماه نخست سال ۱۳۹۵ به زیر صفر رسیده است و به عبارت دیگر منفی شده است. اتفاقی که نشان می دهد رشد موالید که از سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ روند رو به رشدی به خود گرفته بود، حالا در سراشیبی کاهش قرار گرفته است. جمعیت شناسان دلیل این اتفاق را بیش از پیش در سن ازدواج و فرزندآوری جوانان پرشمار دهه ۶۰ می دانند و تغییر نگرش متولدان این دهه درمورد چند فرزندی.»

اما کامنتهایی که در واکنش به این مطلب نوشته شد، بیش از هر چیز به جدال کلامی بین زنان و مردان تبدیل شد به طوری که این اظهارنظر با مخالفتهای زیادی مواجه شد: «من یه دختر 23 ساله هستم که هم کار دارم هم درآمد 3 میلیونی اما اگه ازدواج کنم هزینه زندگی رو باید شوهرم بده چونکه وظیفه اونه... همینجوری حق ما زنها داره پایمال میشه فقط مونده خرج زندگی رو هم ما زنها بدیم. به نظرم زنها نباید از حق خودشون کوتاه بیان.»

مردان در واکنش به این مخاطب نوشتند: «نمیدونم چرا همه جا مردها رو مقصر میدونن و هیچ کی از توقع و انتظارات بالای دخترها حرف نمیزنه؟ دخترهای امروزی انتظار دارن از کره مریخ براشون شوهر پیدا بشه.» و گفتند «میریم تو جلسه خواستگاری میشینیم. جای بحث درباره کلیات زندگی، یک ساعتش به چانه زنی تعداد سکه ختم میشه. انگار داریم انسان معامله میکنیم!» یا سبحان که نوشته: «اگه قرار به برابری دو جنس هستش چرا باید مرد همه خرج خونه رو دوشش باشه اونم تو این اوضاع بیکاری؟ چرا به جای اینکه اینقد پسرها رو سرزنش کنید از خواسته هاتون کم نمی کنید؟...» و شخصی هم که از روند موجود اظهار تاسف کرده و گفته: «متاسفم برا دختری که به خاطر پول ازدواج میکنه.»

در عین حال، بعضی از کاربران نظرهای کارشناسانه‌تری داده‌اند مانند این که از وضعیت اشتغال و قوانین و سربازی و ... گلایه کرده‌اند و سینا هم نوشت: فقط یک راه تشویقی ذکر کنید که دولت ها برای افزایش موالید انجام داده‌اند!

همین پرسش، موضوعی بود که به عنوان نظرخواهی [strong]  آن را در نظر گرفتیم و از مخاطبان پرسیدیم: «به نظر شما دولت باید برای ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری چه مشوق‌هایی در نظر بگیرد؟»

این پرسش با اظهارنظرهای زیادی از سوی خوانندگان خبرآنلاین مواجه بود که مهمترین آنها را میتوان اینطور دسته بندی کرد:

اشتغال‌زایی
: «فقط کافیست قانون کار اصلاح شود و حقوقها با تورم جامعه همخوان گردد. مگر پدران ما که هشت تا ده فرزند داشتند کسی تشویقشان می کرد؟ شرایط زندگی، خودش آنها را به آن سمت سوق میداد.»، «من که اصلا نمیدونم فردا سرکار هستم یا نه چجوری میتونم برنامه ای برای فرزندآوری و یا حتی ازدواج داشته باشم؟»، «اشتغال، اشتغال، اشتغال ... کار که درست بشه، بقیه مسایل خود به خود حل می شن.»

ایجاد رفاه و افزایش امید به زندگی
: «جدای از مسائل اقتصادی یک دلیل بسیار مهم که حتی کسانی که وضعشون بد نیست تمایلی به ازدواج و بخصوص فرزندآوری ندارند احساس عدم امنیت روانی و امید به آیندس. سوای مشکلات اقتصادی و مسکن و شغل باید امید بوجود بیاد.»، « به گفته مسئولان به دلیل بحران آب تا سی سال دیگر چهار استان کشور کاملا خالی از سکنه می شوند. در این شرایط چه لزومی به رشد جمعیت هست؟»، «این وضعیت درست شه که بخوابید کودکتونو بذارید مهد کودک باید به انداره ترم یک دانشگاه پول بدید یا لباسش که از لباس بزرگسالان گرونتره»، «رونق توليد، كم شدن نرخ سود بانكي و كاهش تنش در امور بين المللي»، «ازدواج کردن و بچه دار شدن نیازی به جایزه و تشویق نداره، باید شرایط عمومی کشور و رفاه اجتماعی درست باشه»

تسهیل فرآیند ازدواج
: «وامهاي با بهره كم براي زوجين و خانه ارزان قيمت»، فرهنگ سازی برای برداشتن جهیزیه و ازدواج آسان، من خودم الان یه سال عقد کردم و قرار بود شهریور مراسم بگیریم اونم به امید وام ازدواج 20 میلیونی، ولی چی شد؟

طرحهای تشویقی برای فرزندآوری: «دولت برای هر بچه ای که دنیا بیاد حقوق ماهانه در نظر بگیره یه چیزی مثل پس انداز دوره احمدی نژاد که قضیه اش منحل شد و اینکه دولت تمام هزینه‌های فرزنداوری رو که زنان دارند به رایگان پرداخت کنه مثل هزینه هایی در طول بارداری و همچنین هزینه های بیمارستان و پس از بارداری مثل هزینه پوشاک، شیرخشک و غیره و اون بچه رو تا 10 سالگی حمایت کنه ...»، کمک مالی به زوجهای نابارور.

اصلاح قوانین: «وقتی ازدواج کنی وصاحب فرزند شوی، تمام سختیهای بارداری را به جان بخری و 9 ماه در شکمت موجودی را تحمل کنی و به دنیا بیاوری، تا چند سال سختی های نگهداری و تر و خشک کردنش را به جان بخری اما دست آخر از سر حتی شوخی بشنوی این فرزند 100 درصد قانونی برای پدر است فکر نمی کنم حاضر باشی برای بار دوم این همه سختی را به جان بخری.»، «من خودم یه زن کارمندم با یک بچه که دیگه واقعا توان بچه دوم را ندارم. قانون تخفیف ساعت کاری رو که شورای نگهبان رد کرد. با این اوصاف خود سردمداران نمیخوان به این مساله کمک کنند وگرنه یه حرکتی میکردن در این زمینه»، «متاسفانه تو ایران هیچ قانون حمایتی از زنان وجود نداره که اگه تو زندگیت به مشکل برخوردی بتونی خودتو نجات بدی ...»، بخشيدن خدمت سربازي يا كسر خدمت.

فرهنگ‌سازی: 
«افراد جامعه توقعات مالی را تا حد امکان کاهش بدن تا بتونن با اندک سرمایه اقدام به فرزندآوری کنن»، وقتی خیانت و طلاق عاطفی در روابط زناشویی زیاد میشه خب ترس از ازدواج هم پیش میاد، بچه ها از ابتدا مسوولیت پذیر تربیت بشوند نه مسوولیت گریز.

برای خواندن نظرات بیشتر، رای و پاسخ به نظر مخاطبان دیگر به این خبر مراجعه کنید.

توجه: نظراتی که در این خبر، نظرخواهی و گزارش اصلی منتشر شده‌اند، هیچ کدام رای و نظر خبرآنلاین نیست، خبرآنلاین تنها نظرات مخاطبان خود را منتشر می کند.

47234

کد N1390920

وبگردی