آفتاب

برنامه 15 ساله ایران برای حذف بیماری هپاتیت آغاز شده‌است

برنامه 15 ساله ایران برای حذف بیماری هپاتیت آغاز شده‌است

ایلنا: رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برنامه 15 ساله ایران برای حذف بیماری هپاتیت آغاز شده است.

به گزارش ایلنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، محمد مهدی گویا روز دوشنبه در نشست خبری روز جهانی هپاتیت با اشاره به برنامه 15 ساله حذف بیماری هپاتیت و حذف این بیماری تا سال 2030، گفت: حذف این بیماری به معنی دیده نشدن این بیماری در کشور نیست.

وی گفت: می خواهیم این بیماری در کشور و موارد جدید آن به حداقل خود برسد تا دیگر بیمارستان ها و مراکز درمانی نیز درگیر درمان این بیماری نباشند.

گویا با تاکید بر این که خدمات درمانی برای کنترل بیماری هپاتیت برای همه افراد و آحاد مردم ارائه می شود، افزود: سعی بر این است با برنامه ریزی های درست و با روش بیماریابی فعال بتوانیم به این بیماران دسترسی بیشتری داشته باشیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه انتقال هپاتیت از دو طریق خون آلوده، سرنگ آلوده و تماس جنسی و از طریق مواد غذایی و آشامیدنی منتقل می شود، افزود: هپاتیت B واکسن دارد که این واکسن می تواند سلاحی بدون عارضه برای مقابله با این بیماری باشد. اما هپاتیت C واکسن ندارد.

گویا افزود: در یک برنامه چهار ساله، خوشبختانه توانستیم متولدین 68 تا 72 را برای هپاتیت B واکسینه کنیم و قرار است متولدان سال های قبل از این را هم در برابر این بیماری واکسینه کنیم.

وی با بیان اینکه برخی از افراد و گروه های پرخطر و افرادی که در زندان ها هستند، بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت می باشند، تاکید کرد: برنامه واکسیناسیون برای این افراد به صورت سیستماتیک انجام خواهد شد .

گویا گفت: سال گذشته(سال 94) حدود 350 هزار نفر علیه هپاتیت واکسینه شدند و سعی بر این است که بقیه گروه های پرخطر را مثل معتادان تزریقی واکسینه کنیم.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه برای هپاتیت B داروی مناسب با کمترین عوارض که خوراکی است موجود است، افزود: هپاتیت B با این دارو قابل کنترل است اما نگرانی ما برای ابتلا افراد به هپاتیت C است.

وی گفت: تاکنون، درمان هپاتیت C با داروهایی که به صورت تزریقی بود و عارضه داشت انجام می شود اما در حال حاضر با روش های درمانی جدید که دیگر تزریقی نیست و خوراکی با عوارض کمتر است، هپاتیت C درمان می شود.

به گفته گویا، طول درمان این بیماری با داروها به 3 تا 6 ماه کاهش یافته است و اگر بتوانیم در 15 سال این درمان را اجرا کنیم اطمینان داریم که جز اولین کشورهایی هستیم که توانسته به حذف این بیماری برسد.

وی با تاکید بر اینکه باید برای معتادان تزریقی برنامه ریزی حساب شده ای در زمینه کنترل بیماری هپاتیت داشته باشیم، افزود: داروی هپاتیت در سطح جهانی حدود 70 میلیون تومان بوده که در حال حاضر در کشور ما 2 میلیون تومان است و هر دو میلیون تومان برای یک دوره درمان سه ماهه پرداخت می شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در ادامه با تاکید بر اینکه خدمات درمانی برای کنترل بیماری هپاتیت برای همه افراد و آحاد مردم ارائه می شود، افزود: سعی بر این است با برنامه ریزی های درست و با روش بیماریابی فعال بتوانیم به این بیماران دسترسی بیشتری داشته باشیم.

گویا افزود: طبق غربالگری که در زندان انجام دادیم 96 درصد مبتلایان به هپاتیت C مرد بودند.

وی با بیان اینکه افرادی که رفتار پرخطر دارند بیشتر مبتلا به هپاتیت می شوند، افزود: در برنامه های وزارت بهداشت همه تلاش ها در جهت پیشگیری، مراقبت و درمان این بیماری در همه گروه سنی ها برای گروه های پرخطر است.

هپاتیت یک بیماری ویروسی است که مانند ایدز از طریق روابط جنسی غیرایمن، سرنگ و خون آلوده منتقل می شود و انواع مختلفی شامل هپاتیت B و C دارد.

 

کد N1359800

وبگردی