آفتاب
محققان عنوان می کنند؛

ارتباط بیماری پوستی پسوریازیس و ابتلا به سایر بیماری های مزمن

ارتباط بیماری پوستی پسوریازیس و ابتلا به سایر بیماری های مزمن

به گفته محققان، افرادی که مبتلا به بیماری پوستی پسوریازیس هستند با افزایش ریسک ابتلا به برخی بیماری های دیگر هم روبرو هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، پسوریازیس یک بیماری پوستی التهابی است که موجب بروز فلس های قرمز و پوسته پوسته بر روی پوست می شود و طبق برآوردها، در حدود ۲ درصد از جمعیت جهان به این بیماری مبتلا هستند.

بسیاری از مطالعات دهه گذشته نشان داده اند که بیماری پسوریازیس ارتباط مستقیمی با بیماری های سبک زندگی و سایر شرایط مزمن دیگر دارد. در حقیقت، این باور وجود دارد که ۷۳ درصد بیماران حداقل مبتلا به یک بیماری دیگر همراه با این بیماری هستند.

همچنین مشخص شده است که بیماران مبتلا به پسوریازیس حاد، ۵ سال کوتاه تر از افراد عادی عمر می کنند.

به گفته پزشکان، بیماران مبتلا به این بیماری پوستی در معرض ابتلا به برخی بیماری های دیگر هم قرار دارند که در ادمه اشاره می شود:

بیماری قلبی-عروقی

در طول دهه گذشته، چندین مطالعه نشان داده اند که ریسک ابتلا به بیماری قلبی-عروقی در بیماران مبتلا به پسوریازیس بسیار بالاست. در حقیقت این بیماری پوستی به تنهایی فاکتور پرخطر بروز «انفارکتوس ميوکارد» است.

دیابت

محققان با بررسی ۲۷ مطالعه مشاهده ای دریافته اند که پسوریازیس با افزایش شیوع نرخ ابتلا به دیابت نیز مرتبط است. علاوه بر دیابت، این بیماران بسیار مستعد ابتلا به کلسترول بالا نیز هستند.

فشارخون بالا

بیماران مبتلا به پسوریازیس حاد بسیار در معرض ریسک ابتلا به فشارخون بالا کنترل نشده قرار دارند.

افسردگی و اضطراب

پسوریازیس موجب ایجاد اعتمادبه نفس پایین می شود و این گروه از بیماران از اختلالات افسردگی و اضطراب رنج می برند. حقیقت تکان دهنده در این مورد این است که در حدود ۱۰ درصد از بیماران مبتلا به پسوریازیس حداقل یک بار به فکر خودکشی می افتند.

چاقی

کودکان و بزرگسالان مبتلا به پسوریازیس در مقایسه با افراد سالم، ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به چاقی قرار دارند. احتمال چاقی در بیماران مبتلا به پسوریازیس حاد بیش از ۵۰ درصد است. با وجود مطالعات گسترده در این زمینه هنوز مشخص نیست که آیا بیماری پسوریازیس موجب چاقی می شود یا بالعکس.

التهاب بافت چشم

بیماری یوئیت، التهاب چشم است که بر لایه میانی چشم موسوم به یوه تاثیر می گذارد. این لایه شامل عنبیه و لایه نازکی متشکل از عروق خونی و بخش دیگری از چشم موسوم به جسم مژگانی است. مطالعات اخیر نشان داده اند در حدود ۲ تا ۷ درصد مبتلایان به پسوریازیس از این بیماری چشمی رنج می برند.

بیماری کبدی

پسوریازیس در بلندمدت بر کبد تاثیر می گذارد. نرخ شیوع بیماری کبدچرب غیرالکلی در این دسته از بیماران می تواند چیزی بین ۱۷ تا ۶۰ درصد باشد که به خفیف تا شدید بودن این بیماری پوستی بستگی دارد. در بسیاری از موارد هم داروهای مورداستفاده برای درمان این بیماری پوستی به کبد اسیب می رسانند.

پوکی استخوان

بیماری پسوریازیس در مفاصل هم می تواند زنان را در معرض ریسک بالای پوکی استخوان قرار دهد. به گفته محققان، هر چقدر مدت زمان بیماران مبتلا به پسوریازیس بیشتر باشد، ریسک ابتلا به پوکی استخوان نیز در آنها افزایش می یابد.

سرطان

بیماران مبتلا به پسوریازیس سه برابر افراد فاقد این بیماری مبتلا به سرطان غدد لنفاوی می شوند.

کد N1312665

وبگردی