آفتاب
معاون صندوق بازنشستگی عنوان کرد؛

خروج شرکت های کم بازده از سیستم سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی

خروج شرکت های کم بازده از سیستم سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی

معاون اقتصادی و سرمايه گذاری صندوق بازنشستگی، از شناسایی شرکت های کم بازده خبر داد و گفت: هدفمان خروج اين شرکت ها از سيستم سرمايه گذاری صندوق است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود شهشهاني پور در همايش "چشم انداز اقتصاد ايران در سال ۱۳۹۵" اظهار کرد: در صندوق هاي بازنشستگي در دوره جواني که مشمول دريافت کسور بيمه اي هستند سرمايه گذاري ها به نحوي است که در دوره بازپرداخت به پرداخت مستمري ها کمک شود. به هر دليلي و هر شکلي اين موضوع در صندوق بازنشستگي کشوري به درستي از قبل انجام نشده است اما پيشينيان در خصوص رد ديون دولت زحمات زيادي کشيدند که با احتساب سرمايه گذاري کمتر از ۱ درصد ۲۵۰ شرکت و با احتساب سرمايه گذاري بيش از يک درصد بيشتر از ۱۸۰ شرکت داريم.

وي ادامه داد: در ۴ شرکت که سرمايه گذاري ها تخصصي نبود تقسيم بندي انجام و با احتساب يک مدير اقتصادي و نيز درخواست هايي که از بخش اقتصادي صندوق وجود داشت قرار بر اين شد که سرمايه گذاري ها در فازهاي کمي و کيفي تقسيم بندي شوند.

معاون اقتصادي و سرمايه گذاري صندوق بازنشستگي کشوري با اشاره بر اينکه ۶ هلدينگ تخصصي در صندوق بازنشستگي کشوري مد نظر قرار گرفته است، بيان کرد: هلدينگ حمل و نقل و گردشگري، هلدينگ غذايي، دارويي و کشاورزي، هلدينگ عمران و ساختمان، هلدينگ بورس، بانک، بيمه وامور سهام، هلدينگ نفت، گاز، پتروشيمي و نيروگاه و هلدينگ صنايع و معدن ۶ هلدينگي هستند که ۵ مورد از آن ها تشکيل شده و هلدينگ حمل و نقل و گردشگري نيز در دستور کار قرار گرفته است.

شهشهاني خاطرنشان کرد: بعد از تشکيل شرکت ها نحوه نظارت بر امور مد نظر قرار گرفت و در طراحي ساختار مدل هاي مختلفي مطالعه گرديد و مدلي که انتخاب شد تقويت ساختار معاونت سرمايه گذاري ها و امور اقتصادي و تجميع آن ها تحت اين نظارت بود.

وي همچنين به رويکردهاي برنامه ريزي و کنترل و روابط استراتژيک اشاره و اعلام کرد: کنترل مالي حضور در مجامع، کنترل برنامه ريزي استراتژيک و کنترل مالي سه رويکرد مد نظر هستند.

معاون اقتصادي و سرمايه گذاري صندوق بازنشستگي کشوري همچنين به اهداف طراحي هلدينگ ها اشاره کرد و گفت: هماهنگي استراتژيک و پرهيز از رقابت شرکت هاي هم رشته در بازار، بهره برداري از امکانات تخصصي گروه و رفع نيازهاي هريک، توسعه سرمايه گذاري ها، تامين مالي و نقدينگي، اصلاح ساختار هزينه، هم افزايي تمرکز يافته در معاملات و مبادلات و ارتقا چانه زني با اشخاص ثالث، تبادل دانش، تجارب و مهارت ها و نيز ارزش افزايي از طريق کسب سهم بيشتر بازارهاي داخلي و خارجي از جمله اهداف طراحي هلدينگ ها هستند.

وي با اشاره به اينکه مي‌توانستيم همانند تامين اجتماعي در قالب شرکتي مانند شستا امور سرمايه‌گذاري را پيش ببريم، گفت: اما قرار بر اين شد تا تغييرات در ساختار معاونت اقتصادي ايجاد شود و يک اداره کل نيز به اين معاونت تحت عنوان حسابرسي داخلي و امور مجامع اضافه شد.

شهشهاني پور به تدوين و اصلاح آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هاي لازم جهت افزايش سطح نظارت صندوق و سرمايه‌گذاري‌ها و عملکرد هلدينگ‌ها اشاره کرد و گفت: کميته تدوين استراتژي‌هاي صندوق در حوزه اقتصادي تشکيل شد و کميته‌ ساماندهي شرکت‌هاي مشترک با تامين اجتماعي و کميته ساماندهي شرکت‌هاي زيان ده و کم بازده نيز تشکيل شدند و در تلاش هستيم شرکت‌هاي کم بازده و ضررده را از سيستم سرمايه‌گذاري خود خارج کنيم. اکنون چند شرکت ضررده از مجموعه ما خارج شده‌اند و اين اقدام هنوز ادامه دارد.

وي همچنين به موضوع استفاده از فرصت‌هاي پس از برجام اشاره کرد و گفت: يکي از افراد پاک ‌دست و با تجربه که سال‌ها در خارج از کشور فعاليت کرده متقاعد شده تا در زمينه سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي با ما همکاري کند؛ در اين زمينه برنامه‌اي براي سرمايه‌گذاري در کشورهايي مثل انگليس، سوئيس و ايتاليا با در نظر گرفتن وضعيت‌هاي مالي و بازار کار انجام شده و شرکتي را تاسيس کرديم که همه کشورهاي بزرگ ما بتوانند در آنجا به صورت متمرکز کار کنند زيرا همه شرکت‌هاي ما نياز به بازرگاني خارجي دارند.

معاون سرمايه‌گذاري و امور اقتصادي صندوق بازنشستگي کشوري در ادامه با بيان اينکه کرسي‌هاي بسيار خوبي جهت اعمال مديريت و کنترل در شرکت‌هاي سرمايه‌پذير کسب کرده‌ايم، اظهار کرد: شرکت پتروشيمي اميرکبير از اين جمله است. علاوه بر اين با همکاري و تمرکز بسيار خوب ميان صندوق و هلدينگ‌ها مزيت‌هاي عمده اقتصادي کشور شناسايي شده که فعلا مي‌توان به پتروشيمي اشاره کرد. در بخش‌هاي پتروشيمي مزيت‌هاي بسيار بالايي داريم و هلدينگ انرژي، بزرگترين هلدينگ ماست.

وي ادامه داد: بيش از ۷۰ درصد بازدهي ما به بخش انرژي مربوط مي‌شود و ما اقدامات بسيار متفاوتي را در اين خصوص انجام داده‌ايم که از جمله آنها مي‌توان به خريداري ۵۱ درصد از سهام پتروشيميران اشاره کرد. پروژه‌هاي خوب ديگري نيز شروع شده که از جمله آنها مي‌توان به پروژه آزادراه کنارگذر شرق اصفهان و توسعه و احياي برند کفش ملي اشاره کرد.

معاون اقتصادي و سرمايه گذاري صندوق بازنشستگي کشوري با اشاره به اينکه در حال حاضر هلدينگ‌ها در بررسي‌ها و نظارت اجراي برنامه‌ها و بودجه‌بندي شرکت‌هاي تحت پوشش و پيگيري تکاليف مربوط در جوامع متمرکز شده‌اند، اظهار کرد: براي ايجاد بانک اطلاعات دارايي‌هاي صندوق اعم از املاک، وثايق و سهام تحت مالکيت شرکت‌هاي زيرمجموعه تلاش‌هايي در حال انجام است که در اين ميان هلدينگ ساختمان سهم بيشتري دارد و با تلاش‌هايي که انجام داد موفق شديم برخي املاک متعلق به سازمان نظير زميني در ميني‌سيتي که بيش از ۱۰۰۰ ميليارد تومان ارزش داشت را بازگردانيم.

شهشهاني‌پور با اشاره به هلدينگ مالي که تازه تاسيس است و نيز صندوق مشترکي که راه‌اندازي شده، گفت: انتشار ابزارهاي مختلف تامين مالي شامل انواع اوراق مشارکت، تهاتر بدهي و طلب دولتي و وصول مازاد طلب از اوراق تسويه خزانه از جمله اقدامات در دست انجام اين هلدينگ است. همچنين برنامه‌ريزي کرده‌ايم تا دارايي‌هاي بلااستفاده جهت اجراي پروژه‌ها مورد استفاده قرار بگيرد.

وي همچنين با اشاره به اقدام براي ورود چند شرکت به بازار بورس و فرابورس بيان کرد: موفق شديم در اين مدت ۲۴۰۰ ميليارد تومان از مطالباتمان را تعيين تکليف کنيم. در واقع ترتيب وصول اين مطالبات داده شده است. اين اقدام لازم بود زيرا صندوق به واسطه کسري نقدينگي براي پرداخت مستمري‌ها دچار مشکل بود.

کد N1278184

وبگردی