آفتاب

پرویز کلانتری نقاش کویرها درگذشت

پرویز کلانتری نقاش کویرها درگذشت

تهران-ایرنا- پرویز کلانتری نقاش کویرها و تصویرگر و نویسنده، جمعه شب 31 اردیبهشت‌ماه 1395 پس از 85 سال زندگی گرانبار درگذشت.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا، پرویز کلانتری که آذرماه سال 93 دچار سکته مغزی شده بود و طی ماه‌ها گذشته دوران نقاهت را سپری می‌کرد جمعه شب به دلیل عوارض ناشی از این سکته و کهولت سن دارفانی را وداع گفت.
پرویز کلا‌نتری طالقانی، متولد اول فروردین سال 1310 در زنجان بود. او در دانشکده هنرهای زیبای تهران به تحصیل پرداخت و درسال 1338 در رشته هنرهای تجسمی دانش آموخته شد.
به گزارش معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این نقاش که از جمله هنرمندان مکتب سقاخانه‌ای محسوب می‌شود از سال 53 با شروع نقاشی‌های کاهگلی، دوره تازه‌ای را در زندگی هنری خود آغاز کرد که تا واپسین روزهای عمرش ادامه یافت. تابلوهای او جلوه‌ای ملموس از زندگی مردمان کویر را در خود داشتند.
کلانتری در دوران تحصیل در دانشگاه با همایون صنعتی‌زاده که رئیس دانشکده هنرهای زیبا بود، آشنا شد و همین آشنایی سبب شد به مؤسسه انتشارات فرانکلین که کتاب‌های درسی و نشریه‌های 'پیک' را منتشر می‌کرد، راه یابد. این هنرمند بیش از 40 سال به تصویرگری پرداخت و نزدیک به 26 کتاب کودک همچون 'کدو قلقله زن'، 'جمجمک برگ خزون'، 'گل اومد بهاراومد' و 'رنگین کمان' را تصویرگری کرده ‌است.
کلانتری، در مراکز هنری از جمله دانشکده هنرهای زیبای تهران و کالج هنری کودکان در کالیفرنیا تدریس کرد و مدتی مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تهران بوده است.
او در نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی متعددی در داخل و خارج از کشور، شرکت کرده است و یک اثر از آثار این تصویرگر ایرانی در فهرست تمبرهای ویژه سازمان ملل به چاپ رسیده است. همچنین تابلوی مشهور 'شهر ایرانی' او در مقر سازمان ملل در نایروبی قرار دارد.
زنده یاد کلانتری دستی هم در نوشتن داشت و کتاب‌هایی مانند 'ولی اوفتاد مشکل‌ها'، 'چهار روایت' ، 'نیچه نه، فقط بگو مشد اسماعیل' را روانه بازار نشر کرده است.
همچنین مقالات بسیاری در مورد هنر و هنرمندان ایرانی از این نقاش و تصویرگر در نشریات منتشر شده‌اند و او در سفرهای خود به خارج از ایران برای معرفی هنر ایرانی به مخاطبان خارجی تلاش زیادی کرده است.
فراهنگ**1355**1569
کد N1260949

وبگردی