آفتاب

«سقوط از ارتفاع» حاصل عدم نظارت و فقدان تجهیزات ایمنی است

«سقوط از ارتفاع» حاصل عدم نظارت و فقدان تجهیزات ایمنی است

ایلنا: یک کارشناس ایمنی کار می‌گوید ایمنی کار در ارتفاع در کارگاههای ساختمانی نیازمند آموزش صحیح کارگران و نظارت دقیق ناظران است.

به گزارش ایلنا، در روزهای گذشتهدو کارگر پتروشیمی ایلام که یکی از آنها جوشکار و دیگری داربست زن بود، در حین کار جان خود را از دست دادند.

از قضا، علت مرگ هردو  کارگر  اثر سقوط از ارتفاع در کارگاه ساختمانی است.

در همین رابطه، «شهرام غریب» در گفتگو با ایلنا با اشاره به افزایش نرخ  حوادث  مرگبار در کارگاههای ساختمانی و از جمله سقوط از داربست  اظهار داشت:‌ صد درصد وظیفه نظارت بر کار کارگر در ارتفاع بر عهده ناظر ایمنی کارگاه است و وی مسئول است که بر لزوم اجرای قوانین دقیق و اصولی کار در ارتفاع "WORKING AT HIEGHT" ، در محیط کارگاه نظارت داشته باشد.

غریب افزود:‌ سازه داربست باید دارای برچسب سبز،  قرمز و  زرد باشد. برچسب سبز به معنای استاندارد بودن آن، برچسب قرمز به معنای این است که کار بر روی آن ممنوع است و برچسب زرد هم به این معنی است که فقط گروه تعمیرات داربست می‌توانند بر روی آن کار کنند.

این کارشناس ایمنی کار ادامه  داد: علاوه بر این،  حتما کارگری که در ارتفاع کار می‌کند، باید از کمربند و چانه بند استفاده کند. علاوه برآن باید حفاظ ایمنی و ریل محافظ که دو نوع "MID RAIL" تا ارتفاع 41 و 47 سانتی متر و "HAND RAIL" در ارتفاع 90 و 1 متر و 10 سانتی متری است بر روی داربست وجود داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه کارفرما می‌تواند با آموزش و در عین حال اتخاذ تدابیر تشویقی از آمار حوادث سقوط از ارتفاع بکاهد، افزود: کارفرما موظف است که دوره های آموزش تخصصی کار در ارتفاع را برای کارگر تدارک ببیند تا کارگر قوانین استفاده از کمربند ایمنی را فرابگیرد. ضمن اینکه کمربندی که کارگر استفاده می‌کند باید مورد تایید ناظر ایمنی کارگاه باشد.

غریب با تاکید بر اینکه بیشتر حوادث سقوط از ارتفاع در مرحله ساخت و ساز رخ می‌دهد، تصریح کرد: علاوه بر نظارت دستورالعملی باید نظارت عملیاتی( نظارت حین اجرای کار) وجود داشته باشد. در خصوص دستورالعمل‌ها مشکلی نداریم اما در خصوص نظارت دست اندرکاران باید کنکاش بیشتری به خرج دهند.

کد N1237943

وبگردی