آفتاب
محسنی‌اژه‌ای:

موضع محسنی‌اژه‌ای درباره تعرض به سفارت‌عربستان / وضعیت‌ پرونده‌های بقایی و فاضل لاریجانی

موضع محسنی‌اژه‌ای درباره تعرض به سفارت‌عربستان / وضعیت‌ پرونده‌های بقایی و فاضل لاریجانی

سخنگوی دستگاه قضایی گفت:‌ اقدامی که شب گذشته نسبت به سفارت عربستان صورت گرفت خلاف قانون بود؛ بر همین اساس تعدادی تحت تعقیب قرار گرفته و تعدادی دستگیر شده و در حال حاضر بازداشت هستند.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در نودمین نشست خبری خود با اهالی رسانه ضمن تبریک میلاد پیامبر (ص) و امام جعفر صادق (ع) گفت: آنچه این روزها توسط حکام جنایتکار آل‌سعود در منطقه می‌گذرد مایه تاسف شدید است. همه دنیا می‌بینند که حکام آل‌سعود ماه‌هاست بر سر مردم مظلوم یمن آتش ریخته و تمام زیرساخت‌های این کشور مظلوم را هدف قرار داده و تمامی کودکان، زنان و مردم یمن را به شهادت می‌رساند.

وی ادامه داد: حکام جنایتکار آل سعود با حمایت و پشتیبانی همه جانبه از داعش در اقداماتی که این گروه تکفیری ملحد انجام می‌دهند، شریک هستند.

سخنگوی دستگاه قضایی با اشاره به شهادت شیخ نمر گفت: رژیم آل سعود با به شهادت رساندن عالم بزرگوار شیخ نمر جنایت خود را به اوج رساند و این جنایت ها چیزی نیست که مسلمین عالم به راحتی از آن بگذرند، البته باید گفت آل سعود با به شهادت رساندن شیخ نمر زوال حتمی خود را رقم زد و با خشم مردم مسلمان روبرو خواهد شد و ان شاء الله امیدواریم در دنیا و آخرت به عذاب الهی گرفتار شوند.

محسنی اژه ای اظهار کرد: حکام آل سعود خارج از عقل اقدامی انجام می‌دهند که انتظاری از آن‌ها نیست، اما مایه تاسف سازمان‌های به اصطلاح حقوق بشر و مخالف اعدام است که در هیچ یک از جنایت ها اقدام درخوری در این رابطه انجام ندادند و در مورد اعدام اخیر شیخ نمر برخی ها فقط اعلام نگرانی کردند. با اینکه همه مسلمین چه در ایران و چه غیر ایران از اعمال جنایتکاران آل سعود ناراحت هستند و این عمل را محکوم کردند، اما ما در داخل کشور حتما باید اقداماتی که می خواهیم انجام دهیم مطابق با قانون انجام دهیم.

وی با اشاره به اقدام شب گذشته برخی از افراد نسبت به سفارت عربستان در ایران و کنسولگری عربستان در مشهد گفت: اقدامی که نسبت به سفارت عربستان صورت گرفت اقدامی خلاف قانون بود که بر همین اساس تعدای تحت تعقیب قرار گرفته و تعداد دیگر دستگیر شده و در حال حاضر بازداشت شدند و تعداد دیگر نیز در حال شناسایی هستند تا با آن‌ها برخورد شود.

آمادگی مراجع امنیتی، انتظامی و قضایی برای برخورد با هر جرم و تخلفی

محسنی اژه‌ای در ادامه با بیان اینکه کمتر از دو ماه دیگر دو انتخابات مهم در کشور برگزار می‌شود، گفت:‌ ان شاء الله این انتخابات همانند سنوات گذشته با شور و نشاط مردم و مشارکت حداکثری مردم که همیشه مورد تاکید رهبری بوده، برگزار شود. ان شاء الله همه افراد بر اساس قوانین، انصاف و حق الناس بودن در مسیر انتخابات حرکت کنند تا در کمال امنیت و آرامش این انتخابات برگزار شود.

وی ادامه داد: دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضایی در رابطه با این موضوع با یکدیگر هماهنگ هستند و آمادگی لازم را دارند که با هر نوع جرم و تخلفی چه در فضای مجازی و چه در فضای غیرمجازی برخورد کنند و تذکر دهند.

محسنی‌اژه‌ای تاکید کرد:‌ متاسفانه کسانی از اهل فتنه سال 88 مجدد فعالیت‌های غیرقانونی و تخریبی خود را شروع کرده بودند که برخی از این افراد احضار شدند و از آن‌ها تحقیق و بازجویی در رده‌های مختلف انجام شد و به آن‌ها یادآوری شد که اگر به کارهای خود ادامه دهند برخورد شدیدتری با آن‌ها انجام می‌شود، اما در حال حاضر این افراد با قرار نسبتا خفیفی آزاد شدند و بازداشت نیستند. این موضوع یادآوری برای آن‌ها بود که اگر بخواهند اقدامات غیرقانونی خودشان در حمایت از فتنه و فتنه گری را ادامه دهند حتما برخورد شدیدتری با آن‌ها خواهد شد. امیدواریم همه رسانه‌ها نیز این موارد را رعایت کنند.

سخنگوی دستگاه قضایی خاطرنشان کرد: از نیروی انتظامی به دلیل برخوردهای جدی و برنامه ریزی خود نسبت به مجرمین خطرناک تشکر می‌شود که در هفته‌ها و ماه‌های اخیر نیروی انتظامی اقدامات خوبی در این راستا داشته است.

وی افزود: با هماهنگی دادسراها در تهران و مراکز استان ها با کسانی که در فضای مجازی اقدامی علیه امنیت و آرامش انجام می‌دهند، برخورد می‌شود.

وی در رابطه با ساماندهی موسسات پولی و بانکی در جهت منافع مردم گفت: دولت، بانک مرکزی، دستگاه نظارتی و قوه قضاییه نسبت به این موضوع به صورت جدی ورود پیدا کردند که موسسات در جهت منافع کشور قدم بردارند؛ لذا از مردم خواهش می‌کنم که این اعتماد را نسبت به مسئولان داشته باشند و همچنین سعی کنند دقت لازم در زمان انجام سپرده گذاری ها داشته باشند.

تحقیقات در پرونده «حمید بقایی» رو به پایان است

سخنگوی قوه قضاییه گفت که در پرونده حمید بقایی هنوز قرار مجرمیت صادر نشده، البته شنیده‌ام که مرحله تحقیقات این پرونده رو به پایان است.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه شنیده شده در پرونده بقایی تحقیقات به پایان رسیده و قرار مجرمیت صادر شده، آیا این موضوع صحت دارد؟ گفت: خیر؛ هنوز قرار مجرمیت صادر نشده، البته تحقیقات این پرونده رو به پایان است و زمانی که تحقیقات به پایان می‌رسد به طور طبیعی بازداشت و ادامه بازداشت اگر ضرورت نداشت و قرار تبدیل می‌شود و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه می‌رود.

وی افزود:‌ البته اگر قرار بازداشت الزام داشته باشد پرونده با بازداشت موقت و صدور قرار مجرمیت به دادگاه می‌رود.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوال دیگری درباره‌ پیام رئیس جمهور در محکوم کردن حادثه سفارت عربستان و اینکه خواستند افراد تعرض‌کننده به قوه قضاییه سریعا معرفی شوند و اینکه چند نفر در این راستا دستگیر شده‌اند گفت: اقدامی که صورت گرفته بر خلاف قانون است و کسانی که بر خلاف قانون دستور دادند تحت تعقیب قرار گرفتند تا آنجا که من می‌دانم در این زمینه 38 نفر دستگیر شده‌اند و دستگیری ها هم ادامه دارد، طبعا نیروی انتظامی و وزارت کشور اقدامات پیشگیرانه را انجام می‌دهند، حتما هم قوه قضاییه به کمک آنها می‌آید.

قرار بازداشت «بابک زنجانی» تبدیل نشده است

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه وکیل‌مدافع بابک زنجانی 9 دی ماه که دومین سال بازداشت موکلش تمام می‌شود با ارائه لایحه‌ای به دادگاه خواسته که قرار بازداشت موقت وی فک و قرار مناسب دیگری صادر شود، از تصمیم دادگاه اطلاع دارید؟ اظهار کرد: قانون تفاوتی بین افراد نگذاشته است و برخی از موارد ممکن است دو سال و برخی موارد ممکن است بازداشت کمتر باشد. ولی نسبت به نوع جرم قانون تفاوت قائل شده است. حتما دادگاه طبق قانون در این رابطه عمل می‌کند، البته این موضوع به این معنا نیست که طرف آزاد می‌شود اگر لازم باشد قرار بازداشت موقت تبدیل به قرار وثیقه می‌شود و قرار وثیقه هم متناسب با نوع جرم است.

وی افزود: اگر دو یا سه یا هشت هزار میلیارد اتهام مطرح باشد و اگر متهم جزای نقدی و رد مال هم داشته باشد، همه آنها محاسبه و اگر لازم شد قرار بازداشت تبدیل شود با وثیقه متناسب با همان جرم اتخاذ تصمیم می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: هنوز قرار بازداشت بابک زنجانی به قرار دیگری تبدیل نشده است.

معاون اول قوه قضاییه درباره‌ آخرین اقدامات قوه قضاییه در پرونده بیمارستان خمینی شهر گفت: حکم این پرونده صادر شده و اجمالا در حکم بدوی، انفصال و محرومیت‌هایی وجود دارد، اما چون حکم قطعی نشده از بیان جزییات معذورم.

اطلاعات دادستانی کل کشور درباره سوابق کیفری افراد کامل است

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با استعلام از دادستانی کل کشور درباره نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، چه تعداد دارای سوابق کیفری هستند؟ گفت: رد یا تایید صلاحیت‌ها بر عهده 4 مرجع (ثبت احوال، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و دادگستری) که استعلامات از آنها می‌شود، نیست؛ بلکه بر اساس قانون این امر در اختیار هیات‌های اجرایی و نظارت است و این هیات‌ها هستند که بر اساس اسناد و مدارک صلاحیت افراد را لحاظ می‌کنند. بر اساس قانون اگر صلاحیت را احراز کردند آن را اعلام و در غیر این صورت موضوع را به خود داوطلب می‌گویند.

وی افزود: احراز صلاحیت با احراز مجرمیت دو موضوع جداست. لازم نیست احراز شود که فرد مجرم است بلکه صلاحیت‌ها باید احراز شود؛ چرا که در قانون نیامده مجرمیت افراد باید احراز شود، بلکه صلاحیتش باید احراز شود.

محسنی‌اژه‌ای افزود: در مورد فردی که محکومیتش قطعی نشده اما سبب می‌شود که صلاحیتش زیر سوال رود، امکان دارد صلاحیتش با احکام غیرقطعی احراز نشود.

وی تصریح کرد: از استعلامات انتخاباتی و اینکه چه تعداد از افراد سابقه اعم از احکام قطعی و بدوی را دارند اطلاعی ندارم، البته دادستان کل کشور و معاون سیاسی و امنیتی وی حتما دقیقا موضوع را می‌دانند.

سخنگوی قوه قضاییه درباره‌ اقدامات قوه قضاییه نسبت به هجمه‌هایی که به شورای نگهبان می‌شود گفت: یک زمان اقدامات خلاف قانون بوده است و نسبت به شورای نگهبان در مورد تعیین صلاحیت کاندیداها و انتخابات است که مدعی‌العموم وارد و می‌تواند شکایت کند، کما اینکه در برخی از موارد مدعی‌العموم وارد شده است، البته اگر فقط نقد باشد باید نقد را تحمل کرد یا احیانا جواب آن را داد.

خبرنگاری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که در حادثه کوی دانشگاه، سعید زینالی بازداشت و 17 سال از بازداشت وی می‌گذرد. شما چه پاسخی به خانواده وی دارید البته اخیرا هم خانواده وی به دلیل پیگیری بازداشت وی، بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده‌اند که محسنی اژه‌ای پاسخ داد: بازداشت وی کی و کجا بوده؟ خبرنگار پاسخ داد توسط حفاظت اطلاعات سپاه بازداشت شده است.

معاون اول قوه قضاییه گفت: تلاش‌های فراوانی شده که آیا وی بازداشت شده یا خیر؟ که موضوع هنوز ثابت نشده است. ممکن است ایشان یا هر کس دیگر مفقود شود یا ممکن است که پیدا نشوند، ولی این ادعا که می‌شود وی بازداشت شده درست نیست؛ چرا که تا آنجا که می‌دانم مدرکی بدست نیامده که وی بازداشت شده است. شما اگر می‌دانید که سیستم امنیتی مطلب را گفته به ما بدهید تا من آن را پیگیری کنم.

محسنی اژه‌ای یادآور شد: یکی از سران فتنه که رای نیاورده بود نامه نوشته بود که افرادی بازداشت شدند و دختری که فرزند شهید و تک فرزند است مورد تعدی قرار گرفته و از بستگان وی 4 نفر نیز شهید شدند. حتی گفته بودند که بدن وی را با اسید سوزاندند؛ لذا هر کسی که چیزی را می‌گوید بلافاصله آن را نشر ندهید.

در همین حین خبرنگاری درباره بازداشت سوشا مکانی دروازه‌بان تیم پرسپولیس سئوال کرد که محسنی‌اژه‌ای گفت: از این موضوع اطلاع ندارم، من اکنون با شما نشست خبری دارم.

پرونده «فاضل لاریجانی» در حال رسیدگی است

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه قاضی صلواتی در بیست و چهارمین جلسه رسیدگی به اتهامات بابک زنجانی به درخواست وکیل وی مهلت یک ماه‌ای را برای بازگرداندن اموال بیت المال داده بودند، حال 15 روز از بیست و چهارمین جلسه دادگاه می گذرد آیا تاکنون اقدامی در این زمینه صورت گرفته است یا خیر؟ گفت: در واقع یکی از پیچیدگی‌ها این است که ما واقعا نمی دانیم ایشان در خارج از کشور پولی دارد یا خیر و یا اینکه فقط به دلیل تحریم نمی‌تواند پول ها را وارد کند، اما اگر ایشان بدهی خود را قبل از صدور حکم بدهد در پرونده وی قطعا تاثیر خواهد داشت و همچنین در مجازاتش بی تاثیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: او از ابتدا ادعایش این بود پول‌هایی در خارج از کشور دارد، اما هنوز نتوانسته این موضوع را ثابت کند.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: در این مدت وی تلاش هایی را انجام داده و اسنادی را ارائه کرده است. زمانی که من از افراد و مسئولین اطلاعاتی سئوال کردم گفتند برداشت ما این است که وی برای پرداخت بدهی هایش در حال تلاش است؛ لذا اگر پول‌ها را بدهد قطعا در پرونده اش تاثیر خواهد داشت، در غیر این صورت طبق نظر قاضی حکم مربوطه صادر می‌شود.

خبرنگاری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که آیا حکم خبرنگار واشنگتن پست به وکیل وی ابلاغ شده یا خیر؟ که سخنگوی دستگاه قضایی گفت: خیر. حکم وی به وکیل‌شان ابلاغ نشده اما حکم صادر شده ولی قطعی نیست. در این رابطه آمریکایی‌ها تماس می‌گیرند که مبادله صورت گیرد و اینگونه حرف‌ها در این باره مطرح شده است.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا در قوه قضاییه پرونده ای مبنی بر تبلیغات زودهنگام برای انتخابات تشکیل شده است یا خیر ؟ خاطرنشان کرد: بله، اما موارد بسیار کمی بوده است که می توان گفت در تهران 5 الی 6 مورد پرونده و 1 الی 2 پرونده دیگر در دیگر استان ها تشکیل شده، البته باید بگوییم که نسبت به دوره‌های قبل تعداد پرونده های تخلفات زودهنگام انتخاباتی بسیار کمتر شده است.

خبرنگار دیگری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که سعید مرتضوی گفته امیدوار است پرونده اش در روند رسیدگی تحت تاثیر پرونده فاضل لاریجانی قرار نگیرد. پرونده فاضل لاریجانی به کجا رسیده است؟ خواستار پاسخ معاون اول دستگاه قضایی شد که وی گفت:‌ ان شاء الله که تحت تاثیر قرار نمی گیرد، البته مسائلی مشترک است که باید با هم رسیدگی شود، اما مواردی که از یکدیگر جدا است تحت تاثیر هم قرار نخواهد گرفت.

وی ادامه داد: پرونده فاضل لاریجانی نیز در حال رسیدگی است، البته باید گفت هر پرونده‌ای که حکم قطعی‌اش صادر شد شما از آن مطلع اید و اگر در رابطه با پرونده ای حکم قطعی اش صادر نشد، بدین معنی است که در حال رسیدگی است.

رسیدگی به پرونده تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی در دادسرا و دادگاه

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در یک نشریه مطلبی توهین‌آمیز علیه شهیندخت مولاوردی نوشته شده،‌ آیا وی در این رابطه شکایتی داشته است، البته گویا دبیرکل حزب‌الله گفته‌اند که مطلب را بر اساس آزادی بیان نوشته‌اند، گفت: موضوع شکایت را نمی‌دانم و از آن اطلاع ندارم اما در رابطه با قسمت دوم سوال‌تان تا این حد بگویم که هیچ کس حق توهین به هیچ شخص حقیقی و حقوقی را ندارد و آزادی بیان مستلزم توهین نیست؛ البته مطلب من کلی است و مطلبی را که شما گفته‌اید ندیده‌ام.

وی افزود: اگر توهین صورت گرفت و به سبب وظیفه اداری بود، مقاماتی که در قانون شمرده شده‌اند حتی مدعی‌العموم بدون شکایت خصوصی می‌تواند به موضوع ورود کند.

معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به ماده 242 قانون آیین دادرسی کیفری، خانواده و وکیل مدافع آقای روزچنگ گفته‌اند که وی از مرداد 91 که بازداشت شده، همچنان در بازداشت است، گفت: قانون مذکور قبلا وجود نداشت و از اول تیرماه سال جاری لازم‌الاجرا شده است. اینطور نیست که فرد آزاد شود و ممکن است قرار بازداشت تبدیل شود و اگر قرار تبدیل شد و فرد وثیقه نداد، مسلماً همچنان بازداشت می‌ماند.

وی افزود: از فردی که شما نام بردید اطلاعی ندارم.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه اخیراً 5 نفر از نمایندگان مجلس نامه‌ای را نوشته‌اند که پرونده‌های تحقیق و تفحص به خصوص در مورد سازمان تأمین اجتماعی رسیدگی ویژه نمی‌شود. در این مورد توضیح دهید، گفت: اگر تحقیق و تفحص از مجلس به قوه قضائیه رسید باید دستگاه قضایی رسیدگی کند. اما این موضوع به این معنا نیست که حتماً حکم صادر شود؛ زیرا پرونده‌های پیچیده ظرف سه ماه به نتیجه نمی‌رسد و قانون هم نگفته که ظرف سه ماه حکم صادر شود. در مورد پرونده سازمان تأمین اجتماعی باید بگویم که دادسرا و دادگاه در حال رسیدگی موضوع هستند.

وی افزود: قوه قضائیه می‌خواهد که پرونده‌ها رسیدگی شوند اما پرونده‌هایی نیاز به حسابرسی و کارشناسی دارند یعنی نیاز به این است که دستگاهی غیر از قوه قضائیه مانند سازمان حسابرسی نظر دهد. البته ناگفته نماند برخی از متهمان دفاترشان را به نحوی بسته‌اند که با یک اقدام ساده نتیجه روشن نمی‌شود. گاهی دفاتر یک چیز را نشان می‌دهد و واقعیت چیز دیگر را.

سخنگوی دستگاه قضا یادآور شد: به عنوان مثال یک قلم در پرونده مه‌آفرید را به کارشناسی دادیم، خود وی 2 هزار میلیارد را می‌گفت و وقتی که به کارشناسی دادیم یک بار 1400 و بار دیگر کمتر از 1400 میلیارد و یک بار هم 600 میلیارد تومان به عنوان زیان‌ده نظر کارشناسی اعلام شد.
کد N1090649

وبگردی