آفتاب
سردار عبداللهی در نشست خبری:

اتمام فاز ۱۵و۱۶ پارس جنوبی/ منتظریم رئیس جمهور افتتاح کند

اتمام فاز ۱۵و۱۶ پارس جنوبی/ منتظریم رئیس جمهور افتتاح کند

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: کار فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی به پایان رسیده است و از مسئولین گلایه داریم که این پروژه با این عظمت بیش از چهار ماه در انتظار افتتاح است.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار عبادالله عبداللهی در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت ۲۶ آذرماه سالروز تاسیس قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در ساختمان روابط عمومی کل سپاه برگزار شد، اظهار داشت: امروز قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) یکی از مجموعه‌های اجرایی و فنی بزرگ در خاورمیانه است و با داشتن نیروهای مجرب، تجهیزات و ماشین‌آلات منحصر به فرد، حرف اول را می‌زند و قراردادی وجود ندارد که قرارگاه نتواند آن را انجام دهد.

وی افزود: قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) در بحث خطوط انتقال آب، گاز و برق، سدسازی، جاده‌سازی و نظایر آن ورود کرده است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با بیان اینکه امروز بیش از ۱۵۰ پروژه بزرگ که به نام ابر پروژه به حساب می‌آیند توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) انجام شده است، گفت: این پروژه‌ها نقش حیاتی برای کشور دارند و این قرارگاه در حوزه‌های ساخت پالایشگاه‌های مهم گازی و پتروشیمی، سدهای بزرگ، تونل‌های طویل، مترو، ساخت بنادر، ساخت آزادراه‌ها و نظایر آن که از نادرترین پروژه‌های کشور است، فعالیت می‌کند.

عبداللهی با اشاره به آمادگی زیرسازی قطار سریع‌الاسیر از اصفهان تا قم که متولی آن، قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) است، اظهار داشت: در صددیم تا سرعت آن را که بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیومتر است، تغییر دهیم.

وی در خصوص ساخت پروژه‌های پالایشگاهی گفت: زمانی که شرکت‌های خارجی، عرصه را خالی کردند، برخی احساس می‌کردند که کسی نیست که این کارها را انجام دهد ولی فرزندان انقلاب در این میدان سرافراز بودند و با مهندسی ۱۰۰ درصد ایرانی، کار فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی به پایان رسید و منتظریم رئیس‌جمهور آن را افتتاح کند.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) ادامه داد: هم‌اکنون از مسئولین محترم گلایه داریم که پروژه‌ای با این عظمت بیش از چهار ماه است که در انتظار افتتاح است.

عبداللهی تصریح کرد: مهندسی فازهای ۱۵ و ۱۶پارس جنوبی باعث شد تا فازهای جدید هم از نشات گرفته و امروز تا مرز ۸۵ درصد پیشرفت داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس که بزرگترین میعانات گازی در خاورمیانه و جهان است، در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار روزانه ۳۶۰ هزار بشکه و ۶۰ میلیون لیتر فرآورده تولید می‌کند؛ این در صورتی است که نیاز امروز کشور کمتر از ۶۰ میلیون لیتر است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه قرارگاه خاتم‌الانبیاء از نخبگان دانشگاهی چه بهره‌ای می‌برد، تصریح کرد: امروز با همکاری و همدلی قشرهای مختلف جامعه، کارهایی صورت گرفته است و این کارها به ویژه با همراهی نخبگان دانشگاهی بوده است و کشور امروز به نیروی انسانی نیاز دارد. از چهار یا پنج دانشگاه برتر کشور عضویابی کرده و این افراد را جذب می‌کنیم.

عبداللهی در خصوص ورود قرارگاه خاتم‌الانبیاء به حوزه‌های نفتی با توجه به احتمال ورود شرکت‌های نفتی خارجی به کشور، گفت: در بحث ساخت پالایشگاه‌ها با قدرت می‌توانیم بگوییم نیازی به ورود شرکت‌های خارجی نیست. در بخش مهندسی نیز هیچ نیازی نداریم، اما آنچه نیاز بوده، بحث سرمایه‌گذاری است.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه قرارگاه به چه شکلی می‌خواهد اثبات کند که رقیب بخش خصوصی نیست و مکمل آن به حساب می‌آید؟ گفت: جلوی دهان افراد را نمی‌توان گرفت و گاهی اوقات صحبت‌هایی می‌شود که قرارگاه عرصه را بر شرکت‌های داخلی تنگ کرده است. قرارگاه عرصه را به شرکت‌های خارجی که قصد غارت داشته‌اند، تنگ کرده است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) خاطرنشان کرد: نیروهای امروز ما بیشتر از مردم هستند و از طرفی قرارگاه ۵۰۰۰ پیمانکار دارد و برای کارهای بزرگ یک لیدر باید وجود داشته باشد و قرارگاه امروز این نقش را دارد.

عبداللهی ادامه داد: پیمانکاران بخش خصوصی امروز بیشتر مایل به بستن قرارداد با ما هستند تا اینکه با دولت قرارداد ببندند.

وی در خصوص ظرفیت‌های قرارگاه خاتم‌الانبیاء در پساتحریم و با وجود ورود شرکت‌های خارجی، اظهار داشت: در پساتحریم همان نقشی را که گذشته داریم، خواهیم داشت و از امکانات، تجهیزات و نیروهای خوبی که در قرارگاه وجود دارد، استفاده می‌شود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) تصریح کرد: نباید اجازه دهیم که خارجی‌ها کارهای اجرایی را بر عهده بگیرند و در بحث اجرا باید از توانمندی که در کشور وجود دارد، استفاده کنیم.

عبداللهی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا کار فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی هم‌اکنون متوقف شده است، گفت: خیر. این‌طور نیست. امروز مشکل کمبود گاز در کشور نداریم و روزانه ۵۲ میلیون مترمکعب گاز به شبکه می‌دهیم و تاکنون ۱۶ میلیارد مترمکعب گاز داده‌ایم. پالایشگاه متوقف نشده است اما به صورت رسمی نتوانسته‌ایم آن را افتتاح کنیم.

وی ادامه داد: وقتی کار خارق‌العاده‌ای در کشور صورت می‌گیرد، باید به صورت الگو معرفی شود. در نامه‌ای به وزارت نفت اعلام آمادگی کردیم که می‌توانیم این پالایشگاه را افتتاح کنیم.

ادامه دارد...

کد N1065389

وبگردی