آفتاب
یک مسئول:

جنگل‌کاری مشارکتی، بهبود معیشت جوامع روستایی را در پی دارد

جنگل‌کاری مشارکتی، بهبود معیشت جوامع روستایی را در پی دارد

‌مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان، جنگل کاری مشارکتی را راهی برای حفاظت از منابع طبیعی و بهبود معیشت جوامع روستایی دانست و گفت: سیاست‌های سازمان جنگل‌ها بر مبنای حفاظت از سرمایه‌های ملی و انفال الهی با بهره‌گیری از مشارکت‌های مردم است.

مهندس داود زارع، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، با بیان اینکه جنگلداری مشارکتی راهی برای حفاظت از منابع طبیعی و بهبود معیشت جوامع روستایی است، اظهار کرد: سیاست‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بر مبنای حفاظت از سرمایه‌های ملی و انفال الهی، با بهره‌گیری از مشارکت‌های مردم و جوامع محلی است.

وی افزود: با انجام طرح‌های مشارکتی، دو هدف اساسی را دنبال می‌کنیم که در مرحله نخست، صیانت و حفاظت از منابع طبیعی و انفال الهی مد نظر قرار دارد. بهبود معیشت و تغییر الگوی اقتصاد جوامع روستایی و ساکنان مناطق جنگلی و مرتع‌داران استان، در اولویت دوم قرار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان درخصوص طرح مشارکتی جنگل‌کاری در منطقه لیشک، از توابع شهرستان سیاهکل، به عنوان یک الگوی مشارکتی نام برد و گفت: طی هماهنگی‌ها و جلسات متعدد برگزار شده توسط کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری استان با مردم منطقه و دهیاری روستای لیشک، با آموزش‌های لازم و ارایه شیوه‌های نوین طرح جنگل‌کاری در اراضی منابع طبیعی اطراف این روستا صورت خواهد گرفت و پیش از آن عملیات محصورسازی و منطقه‌بندی عرصه‌ها به انجام می‌رسد تا پس از جنگل‌کاری و غرس نهال در منطقه، حفظ و نگهداشت از عرصه به شایستگی و موفقیت انجام شود.

زارع با بیان اینکه قریب به 70 هکتار از اراضی جنگلی منطقه لیشک با نظارت کامل اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در اختیار دهیاری و اهالی این روستا قرار گرفته تا با غرس نهال، جنگل‌کاری و نگهداری از این عرصه، ضمن ایجاد اشتغال، با کاشت نهال‌های مثمر در سطحی معادل 20 درصد از کل عرصه و برداشت محصول آن به منظور بهبود معیشت خانوارهای دخیل در این طرح، از تمامیت عرصه‌های منابع طبیعی نیز به خوبی صیانت شود.

انتهای پیام

کد N1058006

وبگردی