آفتاب
لاریجانی در گفتگو ویژه خبری:

مشکلات اقتصادی با بزک کردن قابل حل نیست/عزت ملت در گرو تولید است

مشکلات اقتصادی با بزک کردن قابل حل نیست/عزت ملت در گرو تولید است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی با بزک کردن قابل حل نیست تاکید کرد: عزت ملت ما و آینده کشور در گرو رونق تولید است.

به گزارش خبرگزاری مهر برگزاری به نقل از خبرگزاری مجلس شورای اسلامی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه زنده تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری که امشب (دوشنبه، 9 آذرماه) از شبکه 2 صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران روی آنتن رفت، ضمن بیان ارادت به ساحت مقدس امام حسین(ع)، اولاد و اصحاب باوفای ایشان که این روزها همه دل در گروی راه و مسلک ایشان دارند و افتخار مردم ایران تعشق در راه امام حسین(ع) است، گفت: همین امر رمز حرکت رو به جلوی ملت ایران بوده و که یکی از نشانه های ملت ایران است؛ همچنین درود می فرستیم به روح پرفتوح شهید راه آزادی آیت الله مدرس(ره) که اسوه یک نماینده واقعی در کشور ما بودند و در شرایط بسیار پر فراز و نشیب کشور، آن مرحوم با نقش آفرینی های خود توانست یک راه درست را پیش پای نمایندگان آینده کشور قرار دهد و نیز خسته نباشید می گویم خدمت همکاران و نمایندگان مجلس نهم و امیدوارم که در ایفای وظیفه نمایندگی خود موفق باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص تجربه نمایندگی و ریاست دو دوره مجلس اظهار کرد: من ناآشنا با کار مجلس نبودم چون در طول سال های بعد از انقلاب در رسانه ملی بودم یا جاهایی که با مجلس در ارتباط بود فعالیت می کردم و کارکرد آن را می شناختم.

دو وظیفه مهم تقنین و نظارت همواره بر عهده مجلس است

وی افزود: در دوره های مختلف با فضایی که در کشور وجود داشت شأن مجلس و رویکرد آن متفاوت بود اما دو وظیفه مهم تقنین و نظارت همواره بر عهده مجلس است که تقنین یعنی تعیین راه حرکت بخش های مختلف حکومتی که این امر در دوره های مختلف حسب نیاز صورت می گرفت و از نظر قانون اساسی نیز مجلس مسئول قانونگذاری است.

لاریجانی در ادامه با اشاره به وظیفه نظارت در مجلس، عنوان کرد: نظارت و تقنین همواره بر اساس شرایط کشور صورت می گیرد؛  بر همین اساس مجلس نهم در بعضی از زمینه ها خوب عمل کرد و توانست وظیفه خود را درست انجام دهد.

 600 طرح و لایحه در مجلس نهم

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه اهم حساسیت مجلس نهم بر مسائل اقتصادی بود، یادآور شد: در مجلس نهم حدود 600 طرح و لایحه ارائه شد که تقریبا به 400 طرح و 200 لایحه تقسیم می شود که از این تعداد برخی در کمیسیون ها رد شد و بعضی هنوز در دست کمیسیون هاست و برخی دیگر آماده است تا در صحن مطرح شود؛ اما به طور کل حدود 200 مورد تبدیل به قانون و به دولت ابلاغ شد که نقطه ثقل آن قوانین اقتصادی بوده است و در کنار آن مسائل فرهنگی، سیاست خارجی و بقیه هم هست.

تسهیل فضای کسب و کار، رونق تولید، جلوگیری از رکود و برجام؛ مهمترین مصوبه های مجلس

وی در ادامه با بیان اینکه بررسی لایحه بودجه سالانه یکی از مسائل مهمی است که در مجلس مطرح می شود، بیان کرد: تسهیل فضای کسب و کار یکی از موضوعاتی بود که در کنار بودجه در سال های اخیر خیلی به آن حساس بودیم و قوانینی در این زمینه مطرح شد و یا بحث رونق تولید یا جلوگیری از رکود که لایحه دولت بود و در مجلس به آن افزوده شد و برای ایجاد فضای رقابت آمیز قانون مهمی بود همچنین یکی از قوانین مهم برجام بود و قبل از آن نیز قانونی در حوزه هسته ای که به تصویب رسید.

طرح افکار مختلف در مجلس نشانه دموکراسی است

لاریجانی در ادامه با تأکید بر اینکه کار با همکاران نماینده سختی و عصبانیت حین کار خیلی عجیب نیست، بیان کرد: گاهی مسائلی بین همکاران پیش می آید و گفتگویی صورت می گیرد اما از مسائل مهمی که در مجلس تصویب شد بحث مربوط به جلوگیری از رکود بود که روی آن حساسیت داشتیم چون یکی از مشکلات عمده کشور بود از سوی دیگر موضوعی که برای سرنوشت کشور با اهمیت بود موضوع برجام بود چرا که 3 سال در کشور روی آن کار شد و چالش هم داشت که طبیعی بود همچنین اینکه در مجلس خیلی این بحث داغ شد نشان می دهد دموکراسی در کشور ما اهمیت دارد و اختلاف نظر در مجلس طبیعی است.

رئیس قوه مقننه کشورمان افزود: البته برخی نظر بر رد برجام داشتند که البته طبیعی و تلقی آنها بود اما به هر حال مجلس بخشی از لذت بخش ترین بخش های کشور است که افکار مختلف در آن مطرح می شود چرا که مطرح شدن یک صدا درست نیست و اینکه افکار مختلف مطرح می شود اوج دموکراسی در کشور است.

 با بخش های مختلف کشور ارتباط دارم

وی در ادامه با بیان اینکه ارتباط من با بخش های مختلف کشور کم نیست، بیان کرد: امروز با گروه های مختلفی از مردم ارتباط داشتم که نمونه آن بازنشستگان تأمین اجتماعی بود که مشکلات بیمه خود از نظر تکمیلی بودن را مطرح کردند یا پولی که به عنوان بازنشستگی به آنها داده می شود با وضعیت فعلی تطبیق ندارد همچنین ملاقاتی با گاوداران داشتم که مشکل شیر را مطرح کردند و  مدتی است آن را دنبال می کنیم از این روغالبا به استان ها می رویم مشکلات مردم را می بینیم و مشخص است مشکلات کجاست لذا ارتباطات کم نیست و علاقمندم با بدنه مردم هم در ارتباط باشم تا مسائل آنها را بشناسم.

وضع اقتصادی کشور خوب نیست

لاریجانی در ادامه صحبت های خود در خصوص وضعیت اقتصادی کشور گفت: علاقه ندارم مردم را مأیوس کنم اما وضع اقتصادی کشور ما خوب نیست و اگر بپرسید مهم ترین مسأله برای تمرکز چیست می گویم مسأله اقتصادی است و اینکه رهبری ابتدای سال فرمودند کار تولید در کشور مثل کار مجاهدانه است حرف بلند و دقیقی است.

مشکلات با بزک کردن قابل حل نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: اگر به وضعیت ایران نگاه کنیم چه از نظر جایگاه بین المللی آنجا که چالش داریم حوزه اقتصادی است که مشکل اصلی آن رکود است هم چنین بخش های تولیدی فعال نیستند و برخی جاها 30 درصد خوابیده و بیکاری هم مشکل دیگری است که با بزک کردن قابل حل نیست لذا باید توجه کنیم عزت ملت ما و آینده کشور در گرو رونق تولید است از این رو فکر می کنم دولت، مجلس و بقیه بخش های کشور امروز یک مأموریت بیشتر ندارند که در اقتصاد مقاومتی تمرکز کنند و اگر می خواهیم بیکاری حل شود و درآمد مردم بالا رود که از سختی درآید باید به تولید توجه کنیم حتی بعضی از آسیب های اجتماعی که امروز در کشور ما وجود دارد باز هم بخشی از آن به خاطر عدم رونق تولید است که البته تحریم ها نیز بر آن اثر داشته است با این حال تحریم تمام مسأله نیست.

رئیس مجلس مجبور به لغو بسیاری از مصوبات دولت قبل میشد

وی ادامه داد: البته اینکه دولت‌ها باید قوانین را به موقع عمل کنند امر دیگری است؛‌ فرض کنید مصوبات دولت باید به رئیس مجلس ارائه شود و در هیات تطبیق مورد بررسی قرار بگیرد، چرا که این هیات، مصوبات را با قوانین تطبیق می‌دهد. این در حالی است که در دولت قبل بسیار خلاف قانون عمل می‌شد، تا جایی که مشاهده می‌شد رئیس مجلس مجبور به لغو بسیاری از آنها می‌شد. گرچه روش ما این بود که ابتدا نظر مشورتی به دولت می‌دادیم که اکنون هم چنین روشی را پیش گرفته‌ایم که اگر دولت خود علاجی برای آن بیاندیشد دیگر مصوبه‌ای لغو نخواهد شد.

دولت یازدهم توجه بیشتری به قانونمداری دارد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در دولت فعلی این موضوع کاهش پیدا کرده و این نشان می‌دهد که در این دولت توجه به قانون بیشتر شده است، اما در اینکه برخی مسائل قانونی به موقع انجام نمی‌شود دارای اشکال است. به‌عنوان مثال در قانون برنامه پنجم توسعه هنوز برخی از آیین‌نامه‌ها تصویب نشده در حالی که زمان اجرای برنامه پنجم در حال اتمام است و در این زمینه باید دولت آیین‌نامه آن را بنویسد و مجلس نیز از بُعد نظارتی خود بارها تذکراتی را به دولت داده است.

لاریجانی افزود: از مجموع آیین‌نامه‌هایی که دیوان محاسبات احصا و برای مجلس شورای اسلامی فرستاد حدود 20 درصد آن هنوز نوشته نشده بود؛ که ما این موضوع را به دولت منعکس کرده و خواستار تعیین تکلیف این آیین‌نامه‌ها شدیم. البته در قانون بودجه مجلس فشارهایی را به دولت وارد کرد که در نهایت دولت دستورالعمل و آیین‌نامه‌هایش را نوشت.

مجلس اختیار واگذاری طرح‌های متورم به بخش خصوصی را به دولت داده است

وی افزود: از سوی دیگر بخشی از قوانین به موقع اجرا نمی‌شود؛ به‌عنوان مثال در بودجه امسال و سال گذشته، مجلس اختیاری به دولت داد که بتواند طرح‌های عمرانی متورم را با بخش خصوصی واگذار کند که البته این اقدام موضوع بسیار مهمی بود که در مجلس صورت گرفت، اما متاسفانه این موضوع نه در سال گذشته و نه در سال جاری به اجرا درآمد.

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره چگونگی ورود مجلس نسبت به دیر اجرا شدن برخی قوانین گفت: ما در این‌خصوص چندین بار با دولت مکاتبه کردیم و صحبت‌هایی نیز در این‌خصوص انجام دادیم تا به نتیجه برسد، چرا که معتقدیم این قوانین باید اجرایی شود.

حدود 400 هزار میلیارد تومان پروژه کلنگ‌زده داریم ولی بودجه عمرانی 20 تا 30 هزارمیلیارد است

لاریجانی تصریح کرد: ما در حدود 400 هزار میلیارد تومان پروژه کلنگ‌زده داریم که البته از ابتدا کار غلطی بود اما به هر حال صورت گرفت. این در حالی است که بودجه عمرانی ما 20 تا 30 هزار میلیارد تومان بیشتر نیست که البته اگر با احتساب تورم در نظر گرفته شود، 20 تا 30 سال طول می‌کشد که این پروژه‌ها محقق شوند و زمانی که 30 سال طول بکشد تا پروژه‌ای نتیجه دهد. 

ادامه دارد...

کد N1050726

وبگردی