آفتاب

جمع‌آوری ماکت‌های اردک در رو‌دسر

جمع‌آوری ماکت‌های اردک در رو‌دسر

‌رییس اداره حفاظت محیط زیست رودسر گفت: ماکت اردک‌های نصب شده که توسط شکارچیان متخلف جهت جلب توجه پرندگان شکاری نصب شده بود، جمع آوری شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)‌، منطقه گیلان، علی درویشی امروز در جلسه حفاظت محیط زیست رودسر با اشاره به اینکه این شهرستان دارای 40 هزار هکتار منطقه شکار ممنوع اشکورات و 20 هزار هکتار منطقه حفاظت شده جنگلی با تنوع گونه‌های ارزشمند جانوری و گیاهی است، گفت: ایجاد ناامنی برای شکارچیان غیرمجاز یکی از راهکارهای اساسی حفاظت و حراست از حیات وحش و پیشگیری از جرم در مناطق محسوب می‌شود.

وی از دستگیری سه متخلف شکار غیرمجاز حیات وحش با ورود به عرصه‌های طبیعی و کوهستانی سرخ تله – تکلش منطقه شکار ممنوع اشکورات شهرستان رودسر خبر داد و اضافه کرد: قبل از اقدام به شکار توسط مأمورین یگان حفاظت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر دستگیر شدند و سلاح شکاری متخلفان به همراه سایر ادوات شکار کشف و ضبط شد.

درویشی خاطرنشان کرد: این مأموریت در راستای تکالیف سازمانی و گشت و کنترل مناطق و به منظور پیشگیری از وقوع جرم در عرصه‌های طبیعی منطقه شکار ممنوع اشکورات انجام گرفته است.

فرود دو قطعه هوبره در رودسر

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر در خصوص دو قطعه پرنده هوبره که با حضور در عرصه‌های طبیعی شهرستان توسط دوستداران محیط زیست و طبیعت تحویل اداره حفاظت محیط زیست شده است، گفت: این پرندگان در حال تیمار و بهبودی در اداره هستند تا پس از اطمینان از صحت و بهبودی و آمادگی برای پرواز به دامان طبیعت رهاسازی شوند.

وی افزود: در طول یک هفته اخیر برای دومین بار است که یک قطعه پرنده هوبره دیگر در عرصه‌های طبیعی شهرستان فرود آمد. وضعیت جسمی پرندگان درحد مطلوب است، ولی قدرت پرواز ندارند.

هوبره، پرنده‌ای که در مواقع خطر به جای پرواز می‌دود

علی درویشی گفت: هوبره از راسته درناسانان و تیره هوبره است. این تیره شامل پرندگانی با جثه متوسط تا بزرگ است که دارای گردن و پاهای نسبتاً بلند و منقار سخت و اندکی صاف دارند، به آرامی گام برداشته و با دشت‌ها، مراتع صاف و تپه ماهورها خو گرفته‌اند. اغلب خود را از دیدگان پنهان کرده و به محض احساس خطر به سرعت می‌دوند و کمتر پرواز می‌کنند.

رییس اداره محیط زیست رودسر در خصوص زیستگاه این پرنده تصریح کرد: این پرنده در مناطق شنی و تپه ماهورهای ریگزار، بیابان‌ها و نواحی کویری با بوته‌های پراکنده یا علف‌های کوتاه و حاشیه به سر برده و روی زمین آشیانه می‌سازد، در ایران بصورت بومی و مهاجر دیده می‌شود و از دیگر پرندگان این تیره می‌توان به میش مرغ و زنگوله بال اشاره کرد.

تورهای هوایی حاشیه مزارع رودسر جمع شدند

وی با اشاره به اینکه نصب تورهای هوایی جمعیت پرندگان مهاجر را به خطر می‌اندازد و از برپایی این تورها در رودسر به شدت جلوگیری می‌شود، افزود: مأمورین یگان حفاظت محیط زیست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودسر در پایش زیست محیطی مزارع و کنترل مناطق در اجرای قانون شکار و صید، نسبت به جمع آوری تورهای هوایی نصب شده در مسیر مهاجرت پرندگان‌، کومه‌های ایجاد شده در حاشیه مزارع جهت استتار و جایگاه شکارچیان و ماکت اردک‌های نصب شده در مزارع آبگیری شده (نماخال) جهت جلب توجه پرندگان شکاری و ملحق شدن به آنها، مبادرت کردند.

‌درویشی افزود: علاوه بر کشف و ضبط تور هوایی و ماکت اردک‌ها، ادوات شکار آنان به اداره انتقال یافت و پرندگان دست‌آموز و در اسارت موجود در داخل کومه نما و مزارع کشاورزی( نماخال) رها سازی شدند.

‌وی تصریح کرد: در طی این مأموریت، مزارع کشاورزی روستاهای چینی‌جان، گواسرا، افرمجان، سلاکجان، لسبومحله مورد ارزیابی و پایش زیست محیطی قرار گرفتند.

انتهای پیام

کد N1043955

وبگردی