آفتاب

نظر ابتکار درباره وقوع ال‌نینو و تاثیر بر هوای ایران/ چطور هواشناسی آن را رد می کند؟

نظر ابتکار درباره وقوع ال‌نینو و تاثیر بر هوای ایران/ چطور هواشناسی آن را رد می کند؟

باشگاه خبرنگاران نوشت: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشور بروز پدیده ال نینو را در کشور قطعی دانسته و آن را یک فرصت مناسب برای بهبود شرایط محیط زیست عنوان کرده است.

با اینکه وقوع پدیده ال نینو در کشور ما این روزها با اختلاف نظرهای سازمان هواشناسی و مدیریت بحران کشور مواجه شده ولی معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست وقوع این پدیده را در ایران قطعی و حتمی دانسته است.

بارندگی، سیلابهای ناگهانی، خشکسالی، قحطی و اپیدمی از اثرات و ناهنجاری‌های وقوع پدیده ال نیوز است.

معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست در این باره می‌گوید: اگر بارندگی از اثرات ال نینو در کشور ما باشد اتفاقات مهمی در احیای زیستگاه خواهد بود چرا که می‌توانیم از نزولات برای تغذیه سفره آب‌ها و احیای تالاب‌ها بهره ببریم.

تهدید ال نیوز را به فرصت تبدیل کنیم

ال نینو یکی از چرخه‌های مشهور آب و هوایی جهان است که هر دو تا 7 سال یکبار باعث ایجاد ناهنجاری‌های بزرگی در آب و هوای سراسر سیاره زمین می‌شود و به عبارتی یک تهدید تلقی می‌شود.

معصومه ابتکار رئس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این خصوص معتقد است: باید تهدیدات ناشی از ال نینو را کاهش داده و از وقوع آن به عنوان یک فرصت درست استفاده کنیم که این امر با پخش سیلاب‌ها و هدایت تالاب‌ها محقق می‌شود.

تالاب جازموریان هم اکنون در استان کرمان به یکی از کانون‌های تولید گرد و غبار تبدیل شده و نگرانی بسیاری را برانگیخته است.

معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این باره می‌گوید: با وقوع سیلاب در جنوب کرمان امیدواریم که این سیلاب به آبگیری تالاب جازموریان بینجامد و این تالاب را که اکنون یکی از کانون‌های تولید گرد و غبار است از این وضعیت نجات یابد.

با اینکه هنوز اختلاف نظر بر سر وقوع ال نینو در کشور وجود دارد ولی اگر واقعا اتفاق بیافتد چگونگی بروز آن قابل پیش بینی نیست و برای رخدادهای نابهنگام آمادگی و تجهیز امکانات از قبل ضروری است.

معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص می‌گوید: همه دستگاه‌های مسئول جلسه تشکیل دادند تا برای زمستان امسال در شرایط آماده باش قرار گیرند چرا که این پدیده در سطح هواشناسی جهانی پذیرفته شده و انکار نمی‌شود تعجب می‌کنم که سازمان هواشناسی ایران آن را رد می‌کند.

۴۷۴۷

کد N1002266

وبگردی