آفتاب

مراحل پایانی گفت‌وگوی روسیه و مصر برای ساخت نیروگاه هسته‌ای

مراحل پایانی گفت‌وگوی روسیه و مصر برای ساخت نیروگاه هسته‌ای

یک مقام ارشد شرکت دولتی روس اتم روسیه امروز (چهارشنبه) اعلام کرد: شرکت روس اتم در مراحل پایانی گفت‌وگوها برای قرارداد ساخت نیروگاه هسته‌ای در مصر است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری رویترز، آنتون موسکوین، معاون برون مرزی شرکت روس اتم گفت که انتظار می‌رود این توافق تا پایان سال جاری به امضا برسد.

او که در خلال دیدارش از امارات متحده عربی سخن می‌گفت،‌ افزود: اگر قرارداد تا پایان سال 2015 امضا شود ساخت نخستین راکتور در نیروگاه دبعا در شمال مصر تا سال 2022 به پایان خواهد رسید. در این قرارداد وام روسیه به مصر نیز گنجانده شده است.

آنتون موسکوین اضافه کرد:‌ ما می‌توانیم کار ارزیابی مجموعه را در سال آینده آغاز کنیم و پس ببینیم چقدر سریع می‌توانیم کار واقعی این مجموعه را شروع کنیم.

مصر به طور نامنظم و گاها از سال 1981 ساخت نیروگاه در دبعا واقع در مطروح را بررسی کرده است.

قاهره پس از فاجعه هسته‌ای چرنوبیل در سال 1986 برنامه‌های هسته‌ای خود را متوقف کرد اما در سال 2006 اعلام کرد که قصد دارد آن را احیا کند. طرح‌های پیشنهادی پس از عزل حسنی مبارک، رییس‌جمهور پیشین مصر در فوریه 2011 آماده شد.

در فوریه سال جاری عبدالفتاح السیسی، رییس‌جمهور مصر گفت که یادداشت تفاهمی با روسیه درباره این موضوع به امضا رسانده است.

نیروگاه دبعا در سال 2025 و پس از تکمیل شدن دارای چهار راکتور خواهد بود. روس اتم در حال حاضر تنها شرکت در مذاکرات با مصر درباره این پروژه است.

معاون برون مرزی روس اتم در این باره گفت:‌ حدود 200 نفر از دو طرف هر ماه یک بار یا دو بار در ماه برای گفت‌وگو درباره مسائل تکنیکی، تجاری و دیگر موضوعات با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.

هم‌چنین روس اتم با نهاد دولتی هسته‌ای عربستان سعودی و نهاد انرژی‌های قابل تجدید و اتمی در شهر ملک عبدالله درباره طرح‌های هسته‌ای این کشور به گفت‌وگو می‌پردازد.

موسکوین در این باره افزود: ما همیشه با شهر ملک عبدالله در تماس هستیم و آخرین جلسه در سپتامبر برگزار شد. اولویت اصلی ما انعقاد قرارداد است.

عربستان سعودی و روسیه در ماه ژوئن توافق‌نامه همکاری درباره توسعه انرژی هسته‌ای امضا کردند. در سال 2012 عربستان سعودی اعلام کرد این کشور قصد دارد تا سال 2032 نیروگاه هسته‌ای 17 گیگاواتی و نیز 41 گیگاوات ظرفیت خورشیدی را بسازد. این صادرکننده نفت در حال حاضر هیچ نیروگاه هسته‌ای ندارد.

انتهای پیام

کد N990212

وبگردی