آفتاب

انعقاد سند همکاری بین معاونت قوه قضاییه و دانشگاه علوم پزشکی

انعقاد سند همکاری بین معاونت قوه قضاییه و دانشگاه علوم پزشکی

ظهر سه‌شنبه بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دانشگاه علوم پزشکی تهران سند همکاری در زمینه سلامت روانی و اجتماعی جامعه منعقد شد.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر الفت در جلسه انعقاد تفاهم‌نامه مشترک بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: جامعه ما قرار است جامعه اسلامی باشد و با ویژگی‌های خاص اسلامی اداره شود که مردم در چنین جامعه‌ای تحت تعالیم دینی قرار می‌گیرند و به رستگاری برسند.

او ادامه داد: برای محقق شدن این تئوری باید به متون دینی بازگردیم که سلامت متون در این حوزه قرآن کریم است. آیات قرآن ویژگی‌ها و شاخص‌های یک جامعه سالم را به ما نشان داده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه خاطرنشان کرد: مطالعات زیادی در حوزه سلامت انجام شده و آیین‌نامه و دستورالعمل‌های جدی در این رابطه در جامعه وجود دارد که نمونه بارز آن همان چیزی است که به عنوان میثاق ملی آن را می‌شناسیم. نمونه بارز این متن در قالب قانون استفاده شده است.

الفت تصریح کرد: در حوزه علم، یک جامعه سالم تعریف شده و تقسیم‌بندی‌هایی دارد. جامعه‌ای سالم است که افراد آن دارای سلامت جسمی و روحی باشند که در نهایت درباره شاخص‌های جامعه یا اجتماع سالم نشانه‌هایی وجود دارد که این نشانه‌ها به دست ما رسیده است.

او گفت: زحمات فوق‌العاده‌ای در حوزه تحقیق و پژوهش در جامعه صورت می‌گیرد اما متاسفانه در جامعه جواب نمی‌دهد و زمانی که می‌خواهیم این نتایج را مورد عمل قرار دهیم به دلیل این که متناسب با نیازها ترسیم نشده است پاسخگو نیست و مقبولیت پیدا نمی کند بنابراین ما باید تلفیقی از آموزه‌های دینی و علوم را در کنار یکدیگر داشته باشیم و برای این که چنین اتفاقی رخ دهد باید به سراغ قانون اساسی برویم.

وی افزود: فصل دوم قانون اساسی حقوق ملت را بیان کرده است. اصولا ساختار دولت (قوه قضاییه، قوه مقننه و قوه مجریه) همه مبتنی بر اصولی است که در فصل دوم قانون اساسی به آن اشاره شده است و همه تلاش می‌کنند تا حقوق جامعه رعایت شود. برای مثال در فصل دوم قانون اساسی آمده است که آحاد ملت باید تا مقطع متوسطه از امکانات تحصیلی رایگان بهره‌مند باشند. بنابراین اگر بتوانیم حقوق ملت را رعایت کنیم می‌توان گفت که جامعه سالم است و اگر این حقوق رعایت نشود جامعه آسیب پذیر خواهد بود.

او با اشاره به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرموده‌اند اقدامات پیشگیری فراقوه‌ای است که به این معنی که همه باید در امر پیشگیری همکاری داشته باشند.

الفت ادامه داد: پیشگیری نباید سلیقه‌ای باشد بلکه باید مبتنی بر علم باشد و بر اساس آزمون و خطا صورت نگیرد. بنابراین امکان انجام دادن آزمون و خطا در جامعه امکان‌پذیر نیست.

وی گفت:‌ در رابطه با این سند همکاری کارها و اقدامات خوبی انجام شده است و امیدواریم در این رابطه فعالیت‌های خوبی در آینده صورت گیرد تا پیشگیری از وقوع جرم رنگ علمی به خود گیرد تا از بیرون رفتارهای عالمانه بهتر مشاهده شود. بنابراین ما می‌خواهیم یک دست‌مان در دست دانشگاه و حوزه و دست دیگرمان در دست مسوولان باشد.

به گزارش ایسنا،‌ در پایان این جلسه تفاهم‌نامه‌ای در زمینه سلامت روانی اجتماعی جامعه به منظور رسیدگی فرابخشی به موضوعات کلان بین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دانشگاه علوم پزشکی تهران منعقد شد.

انتهای پیام

کد N988832

وبگردی