آفتاب
رییس سابق صداوسیما در جمع نمایندگان رسانه‌ها

ضرغامی: می‌ماندم برای روحانی هم جشن تقدیر می‌گرفتم

ضرغامی: می‌ماندم برای روحانی هم جشن تقدیر می‌گرفتم

سال‌ها رفتار مدیران صداوسیما به رسانه‌ها آموخته است که مدیران رسانه ملی چندان رسانه‌ای نیستند؛ از لاریجانی تا سرافراز کمتر در رسانه‌ها حضور پیدا می‌کنند و خود را مقابل پرسش خبرنگاران قرار می‌دهند. اینکه آنها خود یک رسانه در اختیار دارند شاید یکی از دلایل بی نیازی آنها به رسانه‌ها و بهره‌گیری از فضای مجازی باشد.

حال پس از مدت‌ها این فرصت برای یکی از مدیران پیشین سازمان صداو سیما فراهم شد تا با اصحاب رسانه و مدیران سایت‌های خبری بر سر یک میز بنشیند. هرچند سید عزت الله ضرغامی به سوال‌ها پاسخ نداد و برای انتشار بسیاری از صحبت‌های خود را حذف کرد؛ اما برای کسی که 10 سال به صرف پرسش و پاسخ‌های کوتاه سرپایی با نمایندگان رسانه‌ها بسنده کرد، این دیدار می‌توانست شروع خوبی باشد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، سید عزت الله ضرغامی، رییس سابق سازمان صداوسیما در دیدار با جمعی از مدیران سایت‌های خبری، دبیران سرویس خبرگزاری‌ها و دانشجویان علوم سیاسی با اشاره به آیه‌ای از سوره‌ی مبارکه زمر گفت: کسانی که در دنیا با هم کار جمعی می‌کنند، در قیامت هم به صورت جمعی محشور می‌شوند. ارزش کار جمعی خیلی بالاست. قانون سینرژی در مدیریت هم همین را می‌گوید که دو به علاوه دو لزوماً چهار نمی‌شود بلکه می‌تواند خیلی بیشتر از آن باشد. به همین دلیل هم دعای دسته‌جمعی نتیجه و اثرش بالاست. شهید مطهری می‌گوید: هر کس که در این فضا قرار گیرد خود به خود به واسطه برقراری اتصال معنوی توسط جمع، خودش را بالا می‌کشد. بنابراین جمع شما می‌تواند در سالهای آینده مایه نزدیکی و همکاری خوبی شود. نگاه فراجناحی؛ دوستانه و دلسوزانه نسبت به مسائل اجتماع و انقلاب در این جمع‌ها زیاد است.

عضو شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سوال که چرا ایران در عرصه فضای مجازی کار چندانی انجام نداده است؟ گفت:

متأسفانه در طول 3، 4 سال گذشته علیرغم تأکیدات رهبری معظم انقلاب و شرح وظایف مفصل ضمیمه احکام آقایان؛ اقدام قابل توجهی در حوزه صورت نگرفته است. شاید علت اصلی آن، عدم تشکیل جلسات اصلی خود شورا باشد که هر دو رییس جمهور در این خصوص مقصرند و کم‌کاری کرده‌اند.

دولت موظف بود شبکه ملی اطلاعات را راه‌اندازی کند. در این صورت مردم می‌توانستند از پهنای باند و سرعت بالا استفاده کنند و خدمات موردنیاز خود را دریافت کنند.

الان متأسفانه وقت مردم خیلی تلف می‌شود. ساعت‌ها برای اینترنت کم سرعت معطل می‌شوند؛ چرا؟!

وزارت ارتباطات هیچ منعی برای فروش پهنای باند قرار نداده است ولی مردم پس از خرید آن باز هم مشکل سرعت و دسترسی مناسب دارند!

علت هم این است که واسطه‌ها به جای share کردن محدود؛ متأسفانه کاربرهای بیشتری را خارج از استاندارد، شرکت می‌دهند و همین امر مجدداً باعث کندی استفاده از اینترنت می‌شود.

ضرغامی در ادامه در مورد اختلاف بین مرکز عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت: متأسفانه اختلاف بر سر محل و ساختمان مرکزی فضای مجازی نیز از مشکلات سالهای قبل بود. این مسأله را باید دولت حل کند. من معتقدم که مرکز باید با قدرت تمام کار ستادی انجام دهد. کار قرارگاهی کند. همه دستگاه‌ها باید به او پاسخگو باشند. شاید در یک اتاق هم بتواند این کار را انجام دهد. به هر حال خیلی وقت تلف شده است. به نظر من نباید شورا وارد این مسائل شود. حالا که خوشبختانه هماهنگی بین دولت و این مرکز با انتخاب رییس جدید انجام شده است، باید منتظر نتیجه‌یاقدامات و عملکرد بود.

ضرغامی درباره رابطه خود با رسانه‌ها گفت: من در طول 10 سال و نیم مسئولیتم؛ هیچگاه از هیچ رسانه‌ای شکایت نکردم. به نظرم در حد خودش یک رکورد است. حتی از شکایت‌های فراوانی که قبل از مسئولیت من صورت گرفته بود صرف‌نظر کردم و همه آنها را از محاکم قضایی پس گرفتم. متقابلاً هم باید رسانه‌ها رفتار عادلانه‌ای با رسانه ملی داشته باشند. به هر حال رعایت همه سلیقه‌ها با

حفظ چارچوب‌های قانونی و به ویژه امنیتی مهم است.

ممکن است من نسبت به انعکاس یک خبر خاص، نظرم کاملاً مثبت باشد ولی دستگاه‌های نظارتی و نهادهای رسمی جمع‌بندی دیگری را ارائه کنند. باید به آن توجه کرد. ضمناً نباید دائماً هم این اختلاف نظر را به رخ مردم بکشیم! همه ما در مقابل تصمیمات نظام و نهادهای رسمی مسؤولیت داریم و باید مجری آن باشیم.

رییس سابق سازمان صداوسیما در پاسخ به این سوال که رابطه صداوسیما با دولت اصلاحات چندان خوب نبود اما با دولت احمدی نژاد بهتر برخورد کرد به گونه‌ای که در پایان دولت احمدی نژاد برای او جشن تقدیر و تشکر برگزار کرد گفت: برای دولت اصلاحات و رییس آن در پایان دولتشان، صداوسیما جشن تقدیر و تشکر برگزار کرد، اتفاقاً در کتاب «راوی صادق» که روایتگر تلاش‌های ما در ده سال گذشته بوده است همانطور که ما از رییس دولت اصلاحات تقدیر و تشکری مفصل برگزاری کردیم با دولت آقای احمدی‌نژاد هم همان برخورد را داشتیم. رابطه سازمان با رؤسای جمهور روشن و در چارچوب مشخصی است. اتفاقاً همین سؤال را آقای روحانی در جلسه هیات دولت از من پرسید و گفت از کی، وقتی رییس جمهوری می‌رود اینگونه از ایشان تجلیل می‌شود؟ من به آقای روحانی گفتم از رییس دولت اصلاحات هم تجلیل شد. ایشان فرمودند نه؛ که وزرا تأیید کردند که چنین تقدیر و تشکری برای ایشان هم برگزار شد. اگر در سازمان باقی می‌ماندم برای آقای روحانی هم چنین مراسمی برگزار می‌کردم. ما در آغاز فعالیت دولت آقای روحانی به پیشواز ایشان رفتیم و اولین سخنرانی ایشان بعد از تحویل گرفتن دولت، در صداوسیما بود.

وی در ادامه درباره صداوسیما با دولت‌ها گفت: رابطه سازمان با دولت‌ها در چارچوب مشخصی است. رویکرد صداوسیما به عنوان رسانه ملی حمایت از همه دولت‌ها و در عین حال باز گذاشتن فضای نقد منصفانه بود. در مورد اینکه برخی می‌گویند ما از دولت احمدی‌نژاد به طور ویژه حمایت کردیم باید بگویم ما در دو سال اول دولت احمدی‌نژاد با ایشان مشکلات زیادی داشتیم. آنقدری که سایت‌های اصول‌گرا از ما انتقاد می‌کردند. اصلاح‌طلب‌ها چنین انتقادهایی را نمی‌کردند. یک زمانی همکاران ما در صداوسیما گزارش تهیه می‌کردند به عنوان مثال در مورد قیمت گوشت. آقای احمدی‌نژاد در هیات دولت با ما برخورد می‌کرد که شما چرا گفتید گوشت شش هزار تومان است. گوشت الان کیلویی چهار هزار تومان است. من یک بار با ایشان بحث کردم اکثر روزنامه‌های اصلاح طلب عکس من و احمدی‌نژاد را تمام قد مقابل هم در صفحه یک کار کردند. آنجایی که همه به نفع‌شان باشد همه حرف‌های ما را استفاده می‌کنند اما آنجایی که به ضررشان باشد یا یک بحث فکری داشته باشیم منتشر نمی‌کنند. یک زمانی آقای گنجی مقاله‌ای را در روزنامه جامعه منتشر کرده بود که در آن مقاله اندیشه آقای مطهری را با اندیشه خودش مقایسه و در نهایت اینگونه نتیجه گرفته بود که مطهری هم صحبت‌های ایشان را تأیید می‌کند. من چون با آثار مطهری آشنا بودم ‌می‌دانستم که شهید مطهری حرف‌هایی که آقای گنجی بدان شکل در روزنامه جامعه نتیجه‌گیری کرده بود نگفته است، مقاله‌ای در جواب ایشان نوشتم اما نه روزنامه جامعه و نه دیگر روزنامه‌های اصلاح‌طلب حاضر به انتشار آن نشدند؛ در نهایت آقای مسیح مهاجری بعد از مدتی در روزنامه جمهوری اسلامی مقاله من را منتشر کرد. بین ادعا و عمل همیشه فاصله است.

وی درباره آینده رسانه ملی گفت: در ماه‌های پایانی مسئولیتم، یک جمع کارشناسی در مورد آینده فنی رادیو و تلویزیون مطالعات فراوانی کرد. جمع‌بندی این بود که علیرغم اینکه سیستم ارتباطی به سرعت به سمت پهن‌باند حرکت می‌کند و در آینده TV هم یکی از سرویس‌های ارائه شده بر روی این باند خواهد بود، با این حال ارسال سیگنال از فرستنده‌های زمینی به صورت Broadcast کماکان حداقل در 5 سال آینده با جدیت برقرار خواهد بود.

خوشبختانه سیستم پیشرفته MPEG4 دیجیتال این امکان را به مردم می‌دهد که تصاویر را با کیفیت بسیار بالا مشاهده کنند که در برخی مواقع فرق چندانی با HD نمی‌کند. امروز هم فرستنده‌های دیجیتال در داخل کشور تولید می‌شود و از این نظر به خودکفایی کامل رسیده‌ایم.

پروژه بزرگ و ملی گذار از آنالوگ به دیجیتال، علیرغم مشکلات فراوان اعتباری و مالی؛ با برنامه‌ریزی دقیق و زمان‌بندی مناسب پیش رفت و امروز مردم عزیزمان از ثمرات ارزشمند آن استفاده می‌کنند.

ضرغامی در مورد اهمیت محتوا در فضای مجازی گفت: محتوای اگر با بسته‌بندی علمی و دقیق تولید و ارائه شود، حرف اول را در جذب مخاطب خواهد زد. خوشبختانه از نظر تولید محتوا بسیار غنی هستیم. هم خود صداوسیما می‌تواند از آرشیو غنی خود استفاده کند و هم نهادهای مختلف دیگر و هم آحاد مردم با هدایت لازم.

برخی آدم‌های بزرگ مثل شهید حسن طهرانی مقدم بهترین الگوی ما در «مدیریت داشته‌ها» هستند. او توانست با حداقل بضاعت ولی با بهره‌گیری از امکانات دستگاهها و نهادها، پیچیده‌ترین پروژه‌های علمی را جلو ببرد و به نتیجه برساند. امروز کشور ما با برخورداری از موشک بالستیک دور برد امنیت کشور و منطقه را تضمین کرده است و این به برکت تلاش‌های این شهید بزرگوار است که تقریباً دست خالی ولی با هماهنگی دستگاههای برخوردار توانست کار را جلو ببرد.

الان هم باید گروه‌های تولیدکننده محتوی؛ متناسب با اقتضائات فضای مجازی، از تولیدات گذشته استفاده کرده و نیاز کاربران را تأمین کنند.

رییس سابق صداوسیما در مورد اجتهاد رسانه‌ای نیز گفت: معتقدم که مدیر و تصمیم‌گیر رسانه‌ای باید بتواند به موقع و در زمان لازم، از اطلاعات و اخبار رسیده و تحلیلی که از شرایط جامعه و نیاز آنان دارد؛ به درستی استفاده کرده و جمع بندی مسئولانه خود را با شجاعت، رسانه‌ای کند. این یک مسأله کاملاً علمی، حرفه‌ای و عقلی است.

انتهای پیام

کد N975080

وبگردی