آفتاب

پنتاگون گزارش‌ها درباره دستکاری اطلاعات مربوط به عملیات علیه داعش را تایید کرد

پنتاگون گزارش‌ها درباره دستکاری اطلاعات مربوط به عملیات علیه داعش را تایید کرد

دفتر بازرسی کل پنتاگون گزارش‌ها درباره دستکاری اطلاعات مربوط به حملات و عملیات علیه داعش و قصور در ارائه تصویری واضح‌تر و شفاف‌تر درباره این عملیات را تایید کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری ای.بی.سی، سخنگوی دفتر بازرس کل وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، دفتر بازرسی کل پنتاگون تحقیقاتی را درباره اتهامات مبنی بر دستکاری و ارائه اطلاعات نادرست درباره عملیات و حملات علیه داعش انجام داده است.

پیشتر پنتاگون از تایید انجام این تحقیقات امتناع کرده بود. ماه گذشته میلادی، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که تحلیل گران اطلاعاتی به این مساله مظنون شده‌اند که پیش نویس ارزیابی‌های اطلاعاتی درباره جنگ علیه داعش توسط فرماندهی مرکزی آمریکا دستکاری شده و تمامی این گزارش‌ها به صورت خوشبینانه منتشر شده است.

هفته گذشته، سخنگوی مطبوعاتی پنتاگون اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا از وجود گزارش‌هایی درباره تحقیقات از این مساله آگاه بوده البته شخصا این مساله را تایید نکرد.

مقام‌های دولت آمریکا اظهار کردند، این تحقیقات بعد از آن آغاز شده که دست کم یک تحلیلگر آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا به مقام‌های این کشور گفت: مدارکی دارد که نشان می‌دهد مسئولان فرماندهی مرکزی آمریکا – مقر نظامی که بر کمپین بمباران آمریکا و دیگر تلاش‌های این کشور علیه داعش نظارت دارد – تغییرات نادرستی را در نتایج ارزیابی‌های اطلاعاتی که برای سیاستگذاران از جمله باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تدارک دیده می‌شوند، انجام می‌دهند.

با این حال جزئیات کاملتر این ادعاها از جمله این که چه زمانی این ارزیابی‌های مذکور هدف دخل و تصرف قرار گرفته‌اند و چه کسی در فرماندهی مرکزی به گفته این تحلیلگر مسئول آن بوده، در دسترس نبوده است.

مقام‌های آمریکایی که نام خود را فاش نکردند، اظهار کردند که تحقیقات بازرس کل پنتاگون که اخیرا آغاز شده‌اند بر این که آیا مقام‌های نظامی نتایج پیش نویس ارزیابی‌های اطلاعاتی را در جریان پروسه بازبینی تغییر داده و بعد آنها را منتقل می‌کنند، متمرکز بوده است.

افشای تحریف در ارزیابی‌های اطلاعاتی پرسش‌های جدیدی درباره مسیر جنگ دولت آمریکا با داعش ایجاد کرده و می‌تواند توضیح دهد که توضیحاتی که درباره پیشرفت این کمپین ارائه می‌شوند تا حد گسترده‌ای اختلاف دارند. اختلاف نظرهای مشروع در میان مقام‌های امنیت ملی رواج داشته و تشویق شده‌اند و بنابراین تحقیقات اخیر بازرس کل پنتاگون یک اقدام غیرعادی بوده و نشان می‌دهد که اتهامات مطرح شده فراتر از مناقشه‌های اطلاعاتی معمول هستند.

قوانین دولت آمریکا تصریح کرده‌اند که ارزیابی‌های اطلاعاتی نباید با دستورکارهای آژانس‌ها یا دیدگاه‌های سیاسی تحریف شوند. بر این اساس تحلیلگران ملزم هستند به این که منابع پشتیبانی کننده از نتایجشان را ذکر کرده و نقطه نظرهای متفاوت را تصدیق کنند.

بر اساس قوانین فدرال مقام‌های اطلاعاتی می‌توانند ادعاهای خود در خصوص اشتباهات را به بازرس کل جامعه اطلاعاتی که در سال 2011 تاسیس شد مطرح کنند. اگر مقام‌ها این ادعاها را معتبر تشخیص دهند ملزم هستند به این که به کمیته‌های اطلاعاتی سنا و مجلس نمایندگان آمریکا موضوع را منتقل کنند.

انتهای پیام

کد N959737

وبگردی