آفتاب

گزارش وال استریت درباره توانایی ایران برای تامین گاز اروپا

گزارش وال استریت درباره توانایی ایران برای تامین گاز اروپا

یک روزنامه آمریکایی با اشاره به توانائی هایی ایران در بخش تولید انرژی و همچنین ذخایر موجود در کشورمان از توانایی جمهوری اسلامی برای تامین گاز اروپا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وال استریت ژورنال، کمیسیون اروپایی معتقد است در پی توافق هسته ای میان تهران و کشورهای ۱+۵، ایران می‌تواند طی ۱۵ سال آینده به یکی از منابع اصلی تامین گاز اتحادیه و کاهش وابستگی آن به گاز روسیه، تبدیل شود.

یک مقام رسمی اروپایی و نماینده یکی از شرکت‌های انرژی اتحادیه اروپا به وال‌استریت جورنال گفته‌اند کمیسیون اروپایی اکنون بر این گمان است که این اتحادیه می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ میلادی، سالیانه بین ۲۵ تا ۳۵ میلیارد متر مکعب گاز از ایران وارد کند.

این مقدار گاز وارداتی از ایران، این کشور را در سطح گازی که در حال حاضر از شمال آفریقا خریداری می‌شود، قرار می‌دهد.

در عین حال واردات این مقدار گاز به اتحادیه اروپا، در برابر روسیه، استقلال بیشتری در تامین انرژی می‌دهد. در حال حاضر روسیه، سالیانه، تا ۱۳۰ میلیارد متر مکعب گاز به اعضای اتحادیه اروپا صادر می‌کند.

بر اساس این گزارش، اروپایی‌ها در پی توافق حاصل‌شده میان تهران و کشورهای ۱+۵ بر سر برنامه اتمی تهران، در ۲۳ تیر ماه در وین، قصد دارند به افزایش واردات گاز از ایران دست بزنند.

«دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس، «آنگلا مرکل» ‌صدراعظم آلمان، و «فرانسوا اولاند» رئیس جمهور فرانسه، روز پنج‌شنبه گذشته در سرمقاله‌ای در روزنامه واشینگتن‌پست، ضمن حمایت از توافق اتمی، از کنگره آمریکا نیز خواستند از آن حمایت کند.

هر سه کشور بریتانیا، آلمان و فرانسه، طرف مذاکرات با ایران بودند.

روابط کشورهای اروپایی و روسیه، در پی تنش‌ها در شرق اوکراین، به طور قابل توجهی با تنش روبه‌رو شده است.

روزنامه وال‌استریت جورنال می‌گوید «میگوئل آریاس کانیه‌ته» مسئول ارشد امور اقلیمی در اتحادیه اروپا، در آغاز ماه جاری میلادی با نمایندگان غول‌های بزرگ انرژی اروپا، از جمله «شل»، «توتال» و «استات‌اویل» دیدار و در مورد ظرفیت‌های احتمالی ایران با آنها گفتگو کرده است.

آمارهای رسمی ایران که در گزارش‌های بین‌المللی تائید شده‌اند، می‌گویند این کشور ۱۵۸ میلیارد بشکه نفت خام و ۳۴ تریلیون متر مکعب ذخایر گازی دارد که خود این میزان گاز برابر است با بیش از ۲۴۰ میلیارد بشکه نفت خام.

کد N956161

وبگردی