آفتاب

وزیر نیرو: نگاه اقتصاد مقاومتی به صادرات و بازار دنیا باشد

وزیر نیرو: نگاه اقتصاد مقاومتی به صادرات و بازار دنیا باشد

وزیر نیرو با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی، موضوعی راهبردی برای تضمین موفقیت‌های کشور است، بر لزوم توجه جدی به آن تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان- حمید چیت‌چیان ظهر امروز در سومین همایش اقتصاد مقاومتی با رویکرد بررسی مشکلات مربوط به حوزه آب و برق در مجتمع سرو کاشمر با اشاره به اینکه باید به رهنمودهای رهبری در زمینه سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی توجه کرد، گفت: با توجه به این سیاست‌ها براساس شاخص‌ها می‌توان میزان پیشرفت کشور را کنترل کرد.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی مولد و بر مبنای توانمندی‌های ملی و داخلی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی اینگونه نیست که بخواهد حلقه محاصره‌ای دور کشور بکشد و آن را محصور کند. بر این اساس باید نگاه اقتصاد مقاومتی به صادرات و بازار دنیا باشد.

چیت‌چیان خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی مبتنی بر مشارکت مردم، فعال کردن تمام سرمایه‌های انسانی و تمامی منابع مادی و طبیعی است که خداوند به سرزمین ما عطا کرده است، لذا برای پیشرفت حداکثری و پیشبرد اقتصاد کشور باید از تمام ظرفیت‌های موجود و بازارهای دنیا استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای ارتقاء جایگاه ایران در صحنه بین‌المللی طی دو سال اخیر اقداماتی از سوی دیپلمات‌های ایران در عرصه سیاست خارجی انجام شد و موفقیت‌هایی در زمینه مذاکرات هسته‌ای به دست آمد، خاطرنشان کرد: تا دو سال قبل دشمنان قصد تغییر نظام ایران را داشتند اما آنان دریافتند این ایده پوچشان امکان‌پذیر نیست؛ لذا امروز ایران بر اساس منطق و در سایه ایستادگی مردم و راهنمایی‌های رهبری و نیز تلاش سیاستمداران ایران در جایگاه والایی قرار گرفته است.

وزیر نیرو تاکید کرد: آنچه در خصوص تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب بوده می‌تواند جایگاه ما را در صحنه روابط بین‌المللی رفیع‌تر نماید.

وی با تاکید براین که اقتصاد مقاومتی بر ارتقاء بهره‌وری استوار است، یادآور شد: در این راستا برای انجام هر کار ارزشمندی منابع کمتری صرف اما نتایج بهتری حاصل خواهد شد.

چیت‌چیان اثربخشی و کارآیی بیشتر را نتیجه بهره‌وری مطلوب دانست و ادامه داد: کشور ما در یک منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار دارد، متوسط بارندگی دنیا 750 میلیمتر است اما این میزان در کشور ما در سال‌های قبل از خشکسالی 250 میلیمتر بوده به طوری که یک‌سوم بارش دنیا را داشته‌ایم اما طی 15 سال اخیر کشور گرفتار خشکسالی شده و در حال حاضر میران بارش‌ها در کشور به 205 میلیمتر رسیده است.

وی با بیان اینکه زمانی قنات‌های کشور نیاز مردم را برطرف می‌کرد ولی با افزایش جمعیت و مصرف آب بیشتر و همچنین توسعه بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات، نیاز به آب در کشور افزایش یافته است گفت: در سال‌های پرآبی 130 میلیارد متر مکعب آبهای تجدیدشونده داشته‌ایم و سرانه مصرف در کشور در سال 1300 تنها 13 هزار مترمکعب بود. در حال حاضر با وجود 80 میلیون جمعیت و کاهش بارندگی، میزان آب تجدیدشونده به 110 میلیارد مترمکعب رسیده و سرانه به ازای هر نفر 1600 متر مکعب است.

وزیر نیرو تصریح کرد: آنچه ما از آموزه‌های اسلام و دانش دنیا و راهبردهای اقتصاد مقاومتی داریم به ما کمک می‌کند که بهره‌وری را بالا برده و بتوانیم با همین میزان منابع آبی امور کشور را پیش بریم.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون در برخی استان‌های کشور که در گذشته آب و باغ فراوان وجود داشت، با برداشت زیاد به عمق 400 متری چاه‌ها رسیده‌ایم و حفاری دیگر فایده‌ای ندارد و منابع آبی اضافه نمی‌شود. حتی در برخی مناطق همچون کرمان آب شور شده و به خاک هم نفوذ کرده و 7000 متر از باغات پسته این استان خشک شده است.

چیت‌چیان اظهار کرد: برای حل این مشکل چند دیدگاه وجود دارد که براساس یکی از این نظریات ما تا وقتی منابع آبی داریم باید از آن استفاده کنیم. این به معنای تباه کردن ظرفیت‌های کشاورزی است. اما دیدگاه دیگر نیز این است که از زمین‌ها به قدری استفاده شود که ظرفیت چاه‌ها و منابع آبی اجازه می‌دهد. در این راستا چاه‌های غیرمجاز بسته شود و از چاه‌های دارای پروانه برداشت به اندازه صورت گیرد.

وی با اظهار تاسف از اینکه در دو سال قبل قرار بر اجرای طرحی به نام فدک بود که به موجب آن دو میلیون هکتار به مساحت باغات و اراضی زراعی اضافه می‌شد خاطرنشان کرد: خوشبختانه این طرح اجرا نشد و هم‌اکنون مسئولان به این نتیجه رسیده‌اند که باید تعادل در منابع آبی کشور ایجاد شود.

وزیر نیرو افزود: این به معنای محدود کردن استفاده از آب‌های زیرزمینی و کاهش میزان باغات و مزارع نیست بلکه قرار است با همکاری کشاورزان محصولاتی کشت شود که به آب کمتری احتیاج دارد. به عنوان مثال در این منطقه کشت زعفران پیشنهاد می‌شود که به آب کمتری نیازمند است.

وی گفت: علاوه بر این باید روش‌های کشت اصلاح شود و به سمت کشت‌های گلخانه‌ای برویم که با اجرای این روش 94 درصد مصرف آب کاهش می‌یابد. همچنین اصلاح شیوه‌های آبیاری هم مدنظر است که در این صورت مصرف آب به یک‌سوم کاهش پیدا می کند لذا نیاز به درک و تحلیل درست از وضعیت منابع آبی داریم.

چیت‌چیان یادآور شد: باید با استفاده از علم روز با توجه به اینکه تمام امکانات و تجهیزات مورد نیاز در کشور وجود دارد، در شرایط فعلی تولیدات را بدون افزایش سطح زیر کشت افزایش دهیم.

وی همچنین با ابراز خرسندی از اینکه شهرستان کاشمر در صف مقدم برای هدفمندی کنتورها و بسته شدن چاه‌های غیرمجاز است و میزان برداشت از منابع آبی در این شهرستان کاهش یافته است، گفت: خراسان رضوی در زمینه مصرف برق و زیرساخت‌های مورد نیاز نیز قوی‌ترین استان است و در این استان روستای بدون برق وجود ندارد. همچنین توان پاسخگویی به همه مصرف‌کنندگان در بخش‌های تجاری، خانگی و صنعتی را دارد به طوری که در این استان ظرفیت تولید نیروگاه‌ها 3000 و 617 مگاوات است و حداکثر میزان مصرف برق 2000 رو 917 مگاوات است. علاوه براین از نظر امکان انتقال و توزیع شبکه برق نیز بیشترین امکانات در این استان وجود دارد.

وزیر نیرو با بیان اینکه با انتقال آب از طریق سد دوستی با خط انتقالی به طول 180 کیلومتر با انجام 6 مرحله پمپاژ جمعیت میلیونی استان را تحت پوشش قرار داده‌ایم بیان کرد: با این حال کسانی که از سیستم‌های فتوولتائیک و با استفاده از انرژی خورشیدی برق مورد نیاز خود را تامین کنند، 50 درصد هزینه آن را وزارت نیرو پرداخت می‌کند و افرادی که برق مازاد داشته باشند می‌توانند آن را به ازای هر کیلو وات به مبلغ 977 ریال به وزارت نیرو بفروشند. چنین حمایتی از انرژی در هیچ کشوری در دنیا صورت نگرفته است.

چیت‌چیان گفت: اصلاح موتور پمپ‌ها و کاهش مصرف انرژی و اجرای ماده 12 قانون رفع موانع تولید در خصوص ارائه مجوز قانونی بخشودگی جریمه دیرکرد چاه‌های کشاورزی در اولویت کارهای ما قرار دارد.

انتهای پیام

کد N944581

وبگردی