آفتاب
کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری همدان:

خشکسالی، بلوط را دچار تنش اکولوژیکی کرده است

خشکسالی، بلوط را دچار تنش اکولوژیکی کرده است

کارشناس جنگل‌ها و مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: سرانه جنگل در استان به ازای هر نفر 200 متر بوده که این سرانه در سطح کشور به ازای هر نفر 600 متر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، "حمید خزایی" در جمع خبرنگاران همدان در بازدید از سراب فارسبان و گیان نهاوند با اشاره به ساختار تشکیلاتی اداره منابع طبیعی اظهار کرد: این اداره کل بیش از 100 سال قدمت دارد که ظرف این مدت یکسری کارها و مدیریت‌ها را انجام داده است.

وی افزود: متاسفانه وظایف کاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری به درستی به مردم معرفی نشده و شهروندان از اهداف و وظایف این سازمان اطلاع دقیقی ندارند.

کارشناس جنگل‌ها و مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان این‌که وظیفه اداره منابع طبیعی فقط اطفاء حریق در عرصه‌های منابع طبیعی نیست، تصریح کرد: وظیفه اصلی اداره منابع طبیعی با توجه به این‌که 85 درصد از عرصه‌های کشور را به خود اختصاص داده حفظ این منابع و عرصه‌هاست.

وی با اشاره به این‌که مردم همواره این سوال را مطرح می‌کنند که فایده اقتصادی جنگل‌ها چیست؟ تاکید کرد: جنگل‌ها علاوه بر این‌که فایده اقتصادی مستقیم در برداشت میوه‌ها و چوب دارند، یکسری منافع اقتصادی غیرمستقیم نیز دارند.

خزایی ادامه داد: جنگل‌ها از میزان خسارات ریزگردها و غبارها کاسته و به مردم کمک می‌کنند، که این یکی از منافع اقتصادی غیرمستقیم جنگل‌ها محسوب می‌شود چراکه هزینه‌های دیگر را کاهش می‌دهند.

وی با بیان این‌که تغییرات اقلیم و خشکسالی، گونه‌های بومی جنگلی مانند بلوط را دچار تنش اکولوژیکی کرده است، گفت: مردم در برخورد با منابع طبیعی مانند شمشیر دو لبه هستند؛ اگر اطلاعات و آگاهی داشته باشند با تنش‌های طبیعی برخورد مطلوب دارند و در غیر این صورت عامل انسانی به طبیعت آسیب وارد می‌کند.

کارشناس جنگل‌ها و مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بر لزوم مشارکت مردمی برای حفظ منابع طبیعی تاکید کرد و افزود: جنگل گیان با 200 هکتار وسعت تنها جنگل طبیعی بلوط استان بوده که از آن به عنوان پناهگاه اکولوژیک و ذخیره ژنی نام می‌بریم.

وی به اکوتوریسم اشاره کرد و یادآور شد: جنگل‌ها این ویژگی را دارند که مردم برای بازدید از آنها و گذراندن ساعاتی در جنگل هزینه کرده و به منطقه جنگلی مسافرت کنند و این به توسعه اکو توریسم کمک شایانی می‌کند.

خزایی با بیان این‌که برای جنگل کاری از اعتبارات ملی و استانی استفاده می‌شود، گفت: در سطح استان در منطقه گیان، گاماسیاب، فارسبان، حاشیه جاده‌ها و... جنگل‌های دست کاشت ایجاد شده است.

این کارشناس جنگل خاطرنشان کرد: هزینه کاشت هر هکتار جنگل یک میلیون تومان است که این هزینه به نوع نهال و فاصله کشت نیز بستگی دارد.

انتهای پیام

کد N944457

وبگردی