آفتاب

برگزیدگان جشنواره بین‌المللی تحقیقات رویان تقدیر شدند

برگزیدگان جشنواره بین‌المللی تحقیقات رویان تقدیر شدند

برگزیدگان شانزدهمین جشنواره بین‌المللی تحقیقاتی رویان در حوزه پزشکی تولیدمثل و سلول‌های بنیادی معرفی و تقدیر شدند.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، همزمان با افتتاحیه شانزدهمین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل و یازدهمین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و دهمین سمینار پرستاری و مامایی در پزشکی تولیدمثل که 11 تا 13 شهریور ماه از سوی پژوهشگاه رویان در حال برگزاری است از پنج نفر از محققان ملی و بین‌المللی که کارهای برجسته ای در حوزه سلول‌های بنیادی، طب ترمیمی و درمان ناباروری انجام داده‌اند، تقدیر شد.

پروفسور ژانگ از دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا در گروه بیوتکنولوژی در جشنواره رویان امسال برگزیده و تقدیر شد. مطالعات این دانشمند در زمینه غلبه بر موانع اپی ژنتیکی موجب تسهیل روش شبیه‌سازی شده است.

پروفسور ژو از موسسه بیوشیمی و تحقیقات سلولی فرهنگستان علوم چین هم به دلیل ابداع روشی نوین برای القای پرتوانی در سلولهای جنین پستانداران در گروه سلول‌های بنیادی برنده جایزه جشنواره بین‌المللی رویان امسال شده است.

دکتر پارت از گروه ایمونولوژی گامت موسسه ملی تحقیقات بهداشت باروری بمبئی هندوستان به پاس تحقیقاتش در زمینه اثر تغییرات پروتئین دم در تحرک اسپرم موفق به کسب جایزه جشنواره بین‌الملیل رویان در گروه جنین شناسی شد.

دکتر ساچدوا از گروه زیست شناسی نخستی‌های موسسه ملی تحقیقات بهداشت باروری هندوستان با انجام مطالعاتی در زمینه ترشحات لایه داخلی رحم (اندومتر) و نقش آن در کارکرد این اندام موفق به دریافت جایزه تحقیقاتی رویان در بخش بین‌المللی شد.

پرفسور مسعود زمانی استکی از دپارتمان ژنتیک دانشگاه کاتولیک لون بلژیک که روش جدیدی برای تعیین محتوای ژنتیکی یک سلول منفرد ابداع کرده هم در بخش ژنتیک باروری برنده این دوره جشنواره تحقیقاتی رویان در بخش بین‌المللی شد.

در بخش ملی نیز جایزه جشنواره تحقیقاتی رویان امسال به دکتر مریم شاه حسینی از پژوهشگاه رویان که موفق به معرفی یک پروتئین به عنوان نشانگر تشخیص بیماری های التهابی رحم شده و دکتر مرتضی محمودی از مرکز تحقیقات نانو تکنولوژی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران که موفق به تولید بسترهای مناسب سلولی با الهام از زیست شناسی برای تغییر سرنوشت سلولی شده اعطا شد.

دکتر طیبی، رییس جهاد دانشگاهی طی سخنانی در این مراسم بر ضرورت جلوگیری از موازی کاری در حوزه‌های علمی و فناوری به منظور افزایش بهره‌وری علم تاکید کرد.

وی با اشاره به پیشرفت‌های به دست آمده در حوزه سلول‌های بنیادی افزود: ارتقای بهره‌وری علم و پیشرفت‌هایی که به دست آمده ناشی از مطالعات بنیادی است که از سوی محققان کشور انجام شده است.

وی با تاکید بر این که جهاد دانشگاهی در این زمینه نقش ارزنده‌ای داشته است، اظهار داشت: برای افزایش بهره‌وری در حوزه فناوری باید از انجام کارهای موازی جلوگیری شود.

طیبی خاطرنشان کرد: انجام کارهای موازی به معنی دادن همه امکانات به یک دانشگاه و یا یک مرکز تحقیقاتی است.

رییس جهاد دانشگاهی با تاکید بر ضرورت ماموریت محور کردن فعالیتهای مراکز علمی خاطرنشان کرد: فعالیت مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی باید به صورت ماموریت محور باشد که ضرورت این امر در حوزه‌های پزشکی بیشتر احساس می‌شود.

طیبی اضافه کرد: از سوی دیگر مراکزی که ماموریتی به آنها واگذار می‌شود باید از تمام ظرفیت‌های کشور بهره‌مند شوند.

وی همچنین خطاب به مسوولان خاطرنشان کرد: مسوولان باید صبور باشند تا نتایج تحقیقات در حوزه‌های بالین در سایر بخش‌ها عملیاتی شوند.

دکتر گورابی، رییس پژوهشگاه رویان طی سخنانی در مراسم اعطای جوایز برگزیدگان شانزدهمین جشنواره بین‌المللی تحقیقاتی رویان و افتتاحیه کنگره های سه گانه رویان با بیان این که این پژوهشگاه درصدد است به عنوان قطب تحقیقات و فناوری در تراز بین‌المللی از مراجع علمی جهانی در علوم سلول‌های بنیادی و طب ترمیمی قرار گیرد از سفر پروفسور رابرت لنگر، پدر علم مهندسی بافت و پراستنادترین دانشمند علوم مهندسی جهان به تهران برای دریافت جایزه دکتر کاظمی خبر داد.

شانزدهمین جشنواره بین‌المللی رویان

وی در خصوص نحوه برگزاری این جشنواره گفت: دانشمندان جوان برگزیده این دوره و آنها که در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند و تمام دانشمندان جهان افرادی هستند که با تلاش بی‌وقفه خود اثبات کرده‌اند که جز برای ارتقاء زندگی بشری و ساخت جهانی ایده‌آل به چیز دیگری نمی‌اندیشند اما وظیفه ما است که تلاش آنها را ارج نهیم و مشوق راه سختی باشیم که آنها طی می‌کنند. این مراسم هم هدفی جز این را ندارد. ما نه تنها برگزیدگان شانزدهمین جشنواره را مورد قدردانی قرارخواهیم داد بلکه تلاش‌های دانشمندان ملی و بین‌المللی حاضر را نیز ارج می‌نهیم.

رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با تاکید بر این که جشنواره رویان، همواره یادآور نام دانشمند فقید زنده‌یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، پایه گذار پژوهشگاه، جشنواره و کنگره های تحقیقاتی رویان است،‌ خاطرنشان کرد:‌ او 24 سال پیش پژوهشگاه رویان را با هدف ارتقاء سلامت جامعه ایران و فعالیتهای علمی روز دنیا پایه‌گذاری کرد و هشت سال پس از آن اولین جشنواره و کنگره بین‌المللی رویان با هدف تشویق پژوهشگران جوان، برقراری ارتباطات علمی بین‌المللی برگزار شد.

وی با بیان این که شانزدهمین دوره جشنواره در حالی برگزار می شود که پژوهشگاه رویان در حرکت علمی خود مستحکم‌تر شده است، ادامه داد: پژوهشگاه رویان در سومین دهه فعالیت بر آن است که چشم‌انداز افق 1404 به عنوان قطب تحقیقات و فناوری در تراز بین‌المللی و از مراجع علمی در علوم سلول‌های بنیادی، طب تولید مثل، زیست فناوری و طب ترمیمی باشد.

رییس شانزدهمین جشنواره رویان اضافه کرد: در راه تحقق این چشم‌انداز پژوهشگاه ماموریت خود را در چهار محور پژوهش و توسعه علم و فناوری، آموزش و ترویج یافته‌های علمی، تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی و درمان بیماری‌های صعب‌العلاج و ناباروری تعریف کرده است.

گورابی خاطرنشان کرد: در این دوره از جشنواره از 204 طرح ارسال شده از 47 کشور جهان به دبیرخانه جشنواره، 201 طرح، حائز شرایط اولیه برای شرکت در مراحل بعدی تشخیص داده شدند. از مجموع طرح‌های ارسالی 93 طرح در زمینه سلول‌های بنیادی و طب ترمیمی و 108 طرح در زمینه پزشکی تولید مثل بوده است.

وی با تاکید بر این که بسیاری از طرح‌های دریافتی بین زمینه‌های گوناگون علمی مشترک بوده است، اظهار داشت:‌ داوری طرح‌ها در دو مرحله انجام شد که در مرحله نخست با معیارهایی چون نوآوری، ضریب نفوذ مجلاتی که مقالات طرح در آن به چاپ رسیده است و نظایر آن طرح‌ها به گونه‌ای بررسی شدند که فارغ از هر گونه وابستگی به شخص بررسی کننده، درجه‌بندی شدند.

گورابی اضافه کرد: در مرحله دوم طرح‌ها مورد بررسی و امتیازدهی داوران ایرانی و بین‌المللی قرار گرفته‌اند و در نهایت نتایج ارزیابی‌ها در گروه‌های علمی تخصصی به دقت بازبینی و برای اتخاذ تصمیم به شورای علمی پژوهشگاه گزارش شدند.

رییس پژوهشگاه رویان با بیان این که امسال برندگان جشنواره در بخش بین‌المللی شامل یک برنده در هر یک از زمینه‌های ناباروری زنان، ژنتیک تولید مثل، جنین‌شناسی، بیوتکنولوژی و سلول‌های بنیادی است، افزود: دو برنده نیز در سطح ملی با زمینه‌های کاری ژنتیک تولید مثل و سلول‌های بنیادی انتخاب شدند.

وی با تاکید بر این که 160 داوری ملی و بین‌المللی داوری طرح‌ها را بر عهده داشتند، ‌ادامه داد: برگزاری سومین دوره جایزه دکتر کاظمی نیز از دیگر برنامه‌های پژوهشگاه رویان است.

به گفته وی جایزه دکتر کاظمی آشتیانی برای زنده نگهداشتن تلاش‌های دانشمند و مدیر توانا دکتر سعید کاظمی آشتیانی، بنیانگذار فقید پژوهشگاه رویان به دانشمندانی اعطاء می‌شود که سهم برجسته‌ای در پیشرفت علم زیست شناسی و ارتقاء بشری داشته باشند.

گورابی خاطرنشان کرد: این جایزه همچنین فرصتی برای جوانان عاشق علم است تا با برجستگان علمی دنیا آشنا شوند. لذا، پروفسور رابرت لنگر از دانشگاه MIT و انستیتو دیوید کخ با داشتن بیش از 1300 مقاله ، هزار اختراع علمی و تاسیس بیش از 300 شرکت دانش بنیان برای دریافت جایزه این دوره انتخاب شد.

رییس پژوهشگاه رویان با بیان این که پروفسور لنگر شنبه آینده برای شرکت در مراسم جایزه دکتر کاظمی در پژوهشگاه رویان حضور خواهد یافت،‌ ادامه داد: از خصوصیات برجسته جشنواره بین‌المللی رویان تعلق آن به تمامی خانواده پزشکی تولید مثل و سلول‌های بنیادی کشور اعم از مراکز درمانی، تحقیقاتی و دانشگاهی است به همین دلیل آنها ما را در تمامی مراحل یاری کرده و در آن سهیم هستند.

وی خاطرنشان کرد: شرایط سیاسی سالهای اخیر اثر نامطلوبی در جذب دانشمندان بین‌المللی برای شرکت در جشنواره و کنگره داشته است. به هر حال می‌بایست از دانشمندانی که علی‌رغم چنین تبلیغات نامناسب و منفی در خلال این سالها در جشنواره و همایش‌های علمی رویان شرکت کرده‌اند صمیمانه تشکر کنم.

گورابی ابراز امیدواری کرد که با بهبود شرایط شاهد حضور دانشمندان بیشتر در کشورمان و از این مهمتر همکاری‌های علمی اساتید باشیم.

وی اضافه کرد: امیدوارم برندگان جشنواره شانزدهم و سخنرانان مدعو خارجی پیغام‌بر صلح و دوستی ایرانیان به تمام دنیا باشند و روابط ایران و کشورهای خود را از طریق همکاری‌های علمی مستحکم کنند.

شانزدهمین جشنواره بین‌المللی رویان

به گفته دکتر فرید دادخواه، دبیر علمی کنگره پزشکی تولید مثل رویان این کنگره در 17 محور علمی تعریف شده و طی آن در خصوص موضوعاتی چون استفاده از متدهای درمان ناباروری، به روز‌رسانی روش‌های درمانی بیماران با پاسخ ضعیف تخمدانی، مکانیسم‌های تعیین جنسیت گناد، فاکتورهای مهم در پیش‌بینی نتایج IUI، آسیب DNA اسپرم و سن زن، دریچه درمانی جدید در درمان واریکوسل و مفاهیم جدید پاتولوژی، مرغ اهلی به عنوان یک مدل برای مطالعات سرطان تخمدان و کاربردهای نوین شبیه سازی در انسان و حیوان بحث و بررسی می‌شود.

به گفته وی سقط مکرر، تشخیص و درمان یافته‌های جدید مولکولی در سقط مکرر خودبخودی، عوامل خطر سقط‌های مکرر، آزمایش ژنتیکی قبل از لانه‌گزینی، مباحث ژنتیک باروری، مباحث کاربرد تصویربرداری در باروری، فرآیند توجیه روش‌های کمک باروری در نظام بهداشتی ایران، تدوین و اعتبارسنجی پرسشنامه، شاخص‌های کیفی برای تمام ابعاد کیفیت مراقبت باروری و بررسی تاثیر آرام سازی و اضطراب زنان نابارور از دیگر محورهای مباحث این کنگره است.

دادخواه تعداد مقالات ارسال شده به این کنگره را 515 مقاله ذکر کرد و ادامه داد:‌ از مجموع مقالات واصله، 315 مقاله مرتبط با شانزدهمین کنگره بین‌المللی پزشکی و بیولوژی باروری و دهمین سمینار پرستاری و مامایی است که 72 مقاله در قالب سخنرانی طی 11 پنل علمی و 194 مقاله نیز در قالب پوستر ارائه می‌شود.

به گفته وی 30 درصد از این مقالات از سوی محققان خارجی بوده که بیشترین آنها از کشور آمریکا با 30 مقاله، چین با 18 مقاله، انگلستان با 17 مقاله، استرالیا با شش مقاله، ژاپن با سه مقاله، کانادا با 14 مقاله و مصر با پنج مقاله است.

وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی را از برنامه‌های دیگر این کنگره نام برد و اظهار داشت: کشت جنین جوجه در پوسته‌های اجاره‌ای، کشت PGC جنین جوجه، پیش کنگره حفظ باروری در بیماران مبتلا به سرطان، آنالیز سمن، سونوگرافی کالر داپلر در ارزیابی ناباروری مردان و مراقبتهای پریناتال در روشهای کمک باروری عناوین کارگاه‌های آموزشی جنبی این کنگره را تشکیل می‌دهند.

به گفته دکتر یاسر تهمتنی، دبیر علمی یازدهمین کنگره سلول‌های بنیادی رویان در این کنگره در خصوص تکوین عصب و سلول‌های شبکیه، زیست شناسی پانکراس و دیابت، استفاده از مدل‌های سلولی برای تشخیص بیماری‌ها، تکوین عصب و سلول‌های شبکیه چشم، مهندسی بافت، پرتوانی و سرطان بحث و بررسی خواهد شد.

وی ادامه داد: از 515 مقاله رسیده به دبیرخانه کنگره، 200 مقاله مرتبط با یازدهمین کنگره سلول‌های بنیادی است که از این تعداد هفت مقاله به صورت سخنرانی و 124 مقاله به صورت پوستر پذیرش شدند.

تهمتنی با بیان این که 30 درصد این مقالات خارجی هستند، اظهار داشت: در آستانه برگزاری این کنگره، کارگاه آموزشی جداسازی و تخلیص سلول‌های بنیادی مزانشیمی از منابع مختلف (مغز استخوان، پالپ دندان و بافت چربی) در روز نهم شهریورماه جاری برگزار می شود.

دکتر زهرا عزآبادی، دبیر سمینار پرستاری و مامایی در پزشکی تولید مثل رویان نیز با اشاره به مشکلات بیماران نابارور خاطرنشان کرد:‌ این بیماران دارای مشکلات روحی فراوانی هستند؛ با این حال پزشکان متخصص تنها بر روی بیماری این افراد تمرکز دارد و کمتر به شرایط روحی بیماران توجه می‌کنند.

وی با تاکید بر این که درمانهای ناباروری به صورت گروهی انجام می‌شود، تصریح کرد: در این راستا خدمات گروه پرستاری و ایجاد ارتباط موثر با بیماران می‌تواند گام موثری در درمان بیماران باشد.

عزآبادی برگزاری سمینار پرستاری و مامایی در پزشکی تولید مثل را در این راستا ذکرکرد و گفت:‌ در این سمینار 68 مقاله در حوزه پرستاری و مامایی ارسال شده است که از این تعداد شش مقاله برای ارائه شفاهی و 35 مقاله برای ارائه پوستر انتخاب شده‌اند.

انتهای پیام

کد N943541

وبگردی