آفتاب

تعداد دموکرات‌های حامی توافق هسته‌ای در آمریکا به 33 رسید

تعداد دموکرات‌های حامی توافق هسته‌ای در آمریکا به 33 رسید

دو سناتور دموکرات دیگر در آمریکا حمایت خود از توافق هسته‌ای را اعلام کردند. اکنون کاخ سفید تنها یک رأی تا حفظ حق وتوی رئیس جمهور فاصله دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، با اعلام حمایت دو سناتور دموکرات دیگر از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به پیروزی خود درباره این توافق تاریخی نزدیک شده است.

باب کیسی از پنسیلوانیا و کریس کونز از دلاوِر دو سناتور دموکراتی هستند که روز سه‌شنبه در حالی‌که تنها دو هفته تا رأی‌گیری کنگره درباره توافق هسته‌ای فرصت باقی مانده است اعلام کردند از توافق پشتیبانی می‌کنند. اکنون دموکرات‌ها برای اینکه بتوانند از حق وتوی رئیس جمهور محافظت کنند به تنها یک رأی دیگر نیاز دارند.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، کنگره قرار است 17 سپتامبر رأی‌گیری خود درباره قطعنامه مخالفت آمیز با توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی را که 14 ژوئیه 2015 (23 تیر) در وین حاصل شد برگزار کند. اوباما با توجه به اینکه احتمال توافق در کنگره وجود دارد تهدید کرده است که در این صورت آن را وتو خواهد کرد. قانون‌گذاران برای اینکه بتوانند وتوی رئیس جمهور را لغو کنند به دو سوم آرا نیاز خواهند داشت.

کریس کونز ضمن اعلام حمایت خود از این توافق گفت که هر گزینه جایگزین دیگری بسیار بد خواهد بود.

علیرغم وجود برخی مخالفت ها در کنگره آمریکا، بسیاری بر این باورند که اگر کنگره توافق را رد کند حتی دیگر کشورها شامل روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان که دیگر اعضای گروه 1+5 محسوب می‌شوند مایل نیستند دوباره بر سر میز مذاکره بنشینند.

همچنینی باب کیسی روز سه شنبه در مصاحبه‌ای گفت که با وجود برخی نگرانی‌ها درباره پایبندی ایران به توافق هسته‌ای تا پایان راه، قاطعانه به این نتیجه رسیده است که حمایت از توافق به نفع امنیت ملی آمریکاست. وی با انتشار یادداشتی 17 صفحه‌ای حمایت خود از توافق هسته‌ای را اعلام کرده است.

وی در یادداشت خود آورده است: این توافق موجب محدودیت برنامه هسته‌ای ایران می شود. در مقایسه با دیگر گزینه‌های واقعی موجود، در حال حاضر توافق بهترین گزینه در دسترس است.

این سناتور دموکرات تأکید کرد: آمریکا پس از سال‌ها هدایت تحریم‌های ایران که با همکاری دیگر کشورها انجام شد، اکنون نمی‌تواند به سادگی از توافق کنار بکشد. به ویژه اینکه به وضوح مشخص است که دیگر کشورهای عضو 1+5 آماده‌اند تا علیرغم هر اتفاقی به جلو حرکت کنند. آنچه من دریافته‌ام این است که بازگرداندن آنها پای میز مذاکره ممکن نیست.

وی ادامه داد: آنها به وضوح اعلام کرده‌اند که ادامه تحریم‌ها دیگر تأثیرگذار نیست. بنابراین اینکه ما به سادگی بگوییم از توافق کنار می‌کشیم بی‌معنی خواهد بود.

نیویورک تایمز در ادامه نوشت: این دو سناتور آمریکایی در طول این مدت در جلسات استماع و توجیهی برای بررسی متن توافق شرکت کرده و در نهایت به این نتیجه گیری دست یافته‌اند.

اکنون کاخ سفید تنها یک گام تا دستیابی به 34 رأی لازم برای حفظ حق وتوی رئیس جمهور فاصله دارد که در دسترس به نظر می‌رسد.

انتهای پیام

کد N942840

وبگردی