به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، رییسجمهور در ادامه نشست خبری خود با مناسبت هفته دولت در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری فارس درباره رقم واقعی پولهای بلوکه شده، گفت: ارقام مختلفی بیان میشود که میتواند درست باشد. بعضی اوقات میگوییم کل ارزها چه مقدار است و یک رقم به دست میآید. بعضی اوقات رقمیهایی که برای صندوق توسعه ملی است محاسبه میشود و رقم دیگری به دست میآید و ممکن است ذخایر مربوط به بانک مرکزی رقم دیگری باشد. بخشی که برای دولت است و به داخل خزانه میآید رقم خیلی بالایی نیست.
وی همچنین در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری فرانسه درباره مهاجرت جوانان و اینکه عدهای تردید دارند به ایران باز گردند، تاکید کرد: تکیهگاه اصلی ما نسل جوان و به ویژه نسل تحصیلکرده ماست. یکی از بخشهایی که میتواند برای سرمایهگذاران جاذبه داشته باشد توسعه نیروی انسانی است. قدیم میگفتند در ایران به اندازه کافی انرژی است و امروز بیشتر بحث نیروی فعال تحصیلکرده ما مطرح است. اولا نسل جوان ما امیدوار است چه آنها که در داخل هستند و چه آنها که به خارج سفر میکنند، البته اطمینان را در مقام عمل باید ایجاد کنیم و عملکرد دولت در این دو سال برای مردم و نسل جوان امیدوارکننده بوده است.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: وقتی نسل جوان میبیند یک معضل مهم در دولت با منطق و مذاکره حل شده، حس میکند در ایران اگر حضور داشته باشد زمینه فعالیتش بیش از سابق خواهد بود. ما در زمینه شرکتهای دانشبنیان فعالیتهای خوبی انجام دادهایم و باید به شما بگویم هر ماه تعدادی از متخصصین جوان ما از خارج از کشور باز میگردند و به نوعی مهاجرت مغزها معکوس شده است. هر چه شرکتهای دانشبنیان فعالتر شوند نیروهای فعال در خارج از کشور را میتوانند جذب کنند و به نیروهای داخلی امید دهند. این امیدواری قبل از حل مساله هستهای ایجاد شده بود و با آمار و ارقام میگویم البته بعد از پرونده هستهای زمینه برای این کار آمادهتر خواهد شد.
روحانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه کیهان درباره انتظار قانونی برای بررسی برجام به عنوان یک لایحه و ارائه آن به مجلس، اظهار کرد: طبق قانون اساسی اصل 77 و 125 که اصل 77 را تبیین میکند میگوید که وقتی یک توافقنامه یا معاهده را رییسجمهور یا نمایندهاش امضا میکند برای تصویب به مجلس میفرستند اما ما که چیزی را امضا نکردیم. آنچه امروز مطرح است مسالهای است که ایران قبلا آن را پذیرفته بود. بحث بر سر درست اجرا کردن انپیتی و پادمان است که آیا ما درست اجرا کردهایم یا نه؟ تمام مذاکرات نیز سر این بود و ایران تلاش میکرد این اتهام ناروا از بین برود و آنها بدانند که فعالیت ایران صلحآمیز است.
وی ادامه داد: امروز یک معاهده جدید وجود ندارد و در برجام هم گفته شده ایران به صورت داوطلبانه این کار را انجام میدهد. ضمن اینکه هیچ یک از کشورهای 1+5 برجام را پارلمان خود نبردهاند که ما ببریم. اگر برجام را به مجلس ببریم الزامی برای دولت میشود، یعنی کار را به نفع طرف مقابل انجام دهیم البته ممکن است برخیها نظرشان این باشد که باید به مجلس برود اما در آن صورت چیزی را که تا به حال رییسجمهور و وزیر خارجه امضا نکردهاند باید امضا کنند یعنی الزاماتی را بر خودمان وارد کنیم که هیچ کشوری نکرده است.
رییسجمهور همچنین بیان کرد: چرا میخواهیم از لحاظ حقوقی فشاری وارد کنیم که نیازی به آن نداریم. ما شبیه این توافق را در ژنو هم داشتیم منتهی زمان آن کوتاه مدت بود ولی آن زمان به مجلس نرفت تا تصویب شود. قبلا هم تفاهمهایی مثل پاریس و سعدآباد به مجلس نرفت و هیچ کس هم نگفت چرا البته ممکن است بحثهایی مطرح باشد که نهادهایی برجام را بررسی کنند. از روز اول پرونده هستهای تحت نظر شورای عالی امنیت ملی بوده و در زمینه برجام نیز بررسیهای فراوانی در این شورا صورت گرفته و تقریبا مراحل نهایی را طی میکند. چیزی که طبق اصل 176 قانون تحت نظر شوراست و سیرش را طی میکند همان اصل حاکمی است که به عنوان رعایت قانون فرمودید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ادامه نشست خبری رییسجمهور به مناسبت هفته دولت، خبرنگار روزنامه مردم سالاری با اشاره به شعارهای انتخاباتی روحانی و زنده شدن امید بعضی از مردم برای رفع حصر محصورین از روحانی پرسید که آیا واقعا این کار در توان دولت است و دولت در این زمینه برنامهای دارد یا خیر؟ که رییسجمهور در پاسخ به این سوال اظهار کرد: تلاش دولت از ابتدا بر این بوده که در داخل جامعه همه احساس آرامش بیشتری کنند. اگر موضوعی در گذشته بوده و میتوانیم طبق قانون به آن پایان دهیم باید به آن پایان دهیم. ادامه مشکل در جامعه صرفنظر از اینکه حق با هر کسی بوده درست نیست و اینکه یک موضوع به یک مساله دائم تبدیل شود کسی از آن سودی نمیبرد.
وی افزود: همه باید تلاش کنیم قانون اجرا شود اما اینکه یک مساله را تبدیل به یک شعار دائم و مداوم کنیم به کجا میرسیم و نتیجه چه خواهد شد. اقتدار یک نظام و دولت این است که مسائل خود را سریعتر نهایی کند مثل مساله هستهای. اگر بتوانیم هر چه سریعتر در چارچوب منافع ملی مسائل را نهایی کنیم به نفع ماست. مقام معظم رهبری نیز در این دیدار اخیر خود با هیات دولت فرمودند خوب شد این مساله هستهای تمام شد.
روحانی همچنین یادآور شد: هر پرونده داخلی یا خارجی را اگر بتوانیم در چارچوب مسائل ملی حل کنیم به نفع همه است. من در این زمینه در انتخابات هم به صراحت گفتم و صریحترین بحث را در دانشگاه داشتم. آنجا گفتم برخی از مسائل کار دولت نیست و دولت به تنهایی نمیتواند آنها را انجام دهد اما میتواند مقدمات و شرایط امر را فراهم کند.
وی اضافه کرد: من تلاش خود را برای حل و فصل معضلات سیاسی و اجتماعی انجام دادم و در زمانش میتوان راجع به آن توضیح بیشتری داد. واجب هم نیست که آدم همه چیز را اعلام کند و به نوعی پیش از موعد اعلام کردن مسالهای مثل چیدن میوه نارس است. باید تلاش کنیم به وحدت و همدلی برسیم البته از گذشته نیز درس بگیریم و نگذاریم انحراف تکرار شود اما باید حوصله به خرج دهیم تا در زمان مناسب به نتیجه برسیم.
ادامه دارد ...