آفتاب
امیر حاتمی:

باید روزنه‌های تنفس امنیتی را در فرایند مدیریت بحران‌ها در منطقه ایجاد کنیم

باید روزنه‌های تنفس امنیتی را در فرایند مدیریت بحران‌ها در منطقه ایجاد کنیم

امیر حاتمی تصریح کرد: اکنون که توافق‌نامه وین فضای جدیدی را در جهان ایجاد کرده باید با خلق فرصت‌های جدید بکوشیم روزنه‌های تنفس امنیتی را در فرایند مدیریت بحران‌ها در این منطقه حساس از جهان بیش از گذشته ایجاد نماییم و این مهم از طریق توسعه همکاری‌های دفاعی و امنیتی مبتنی بر منافع متقابل، تحکیم صلح، ثبات و امنیت در منطقه امکان‌پذیر است.

امیر حاتمی تصریح کرد: اکنون که توافقنامه وین فضای جدیدی را در جهان ایجاد کرده باید با خلق فرصت‌های جدید بکوشیم روزنه‌های تنفس امنیتی را در فرایند مدیریت بحران‌ها در این منطقه حساس از جهان بیش از گذشته ایجاد نماییم و این مهم از طریق توسعه همکاری‌های دفاعی و امنیتی مبتنی بر منافع متقابل، تحکیم صلح، ثبات و امنیت در منطقه امکان‌پذیر است.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، جانشین وزارت دفاع در جمع وابستگان نظامی مقیم تهران به مناسبت بزرگداشت روز صنعت دفاعی و هفته دولت گفت: هفته دولت از آن رو گرامی داشته می شود که در 34 سال پیش و در چنین ایامی رییس جمهور و نخست وزیر دولت تازه تأسیس جمهوری اسلامی ایران با عملیات تروریستی گروهک منافقین که اینک رهبران و اعضای آن، آزادانه در اروپا و آمریکا به سر می برند، به شهادت رسیدند و این روز، بدان مناسبت روز صنعت دفاعی نامگذاری شده است که در چنین ایامی قانون تشکیل وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و سپس با تصویب فرماندهی معظم کل قوا روز سی و یک مرداد برابر با 22 اوت در تقویم رسمی کشور به نام روز صنعت دفاعی نامگذاری گردید.

وی با بیان اینکه وزارت دفاع در چارچوب قانون اساسی و سیاستهای کلان و تحت فرماندهی فرمانده معظم کل قوا وظیفه تولید قدرت ملی از طریق طراحی، تولید و تامین نیازمندیهای سخت افزاری و فناورانه نیروهای مسلح و همچنین تولید قدرت نرم دفاعی را عهده دار است، افزود: صنایع دفاعی ایران به عنوان یک بخش مهم از زیرساخت قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران بر اساس نوع و جنس تهدیدات علیه حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، منافع و امنیت ملی و در جهت تحکیم صلح، ثبات و امنیت در منطقه طراحی و سازماندهی شده است، لیکن سمت و سوی آن دفاعی است و نه تهاجمی.

وی یادآور شد: وزارت دفاع ایران مفتخر است با وجود تمامی محدودیت ها و محرومیتهایی که از سوی دشمنان ملت ایران در یک دوره طولانی تحمیل شد، امروز قادر است تمام تجهیزات مورد نیاز دفاع بومی نیروهای مسلح در همه حوزه های زمینی، هوایی، دریایی، فضایی و سایبری را با ابتکار و خلاقیت، طراحی، تولید و تامین نماید.این توانایی ها و همکاری و مشارکت با کلیه کشورهای منطقه و جهان، ما را قادر می سازد که یکی از اهداف مهم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در محیط پیرامونی مبنی برکاهش تنش، تهدید زدایی و مدیریت بحران ها را محقق سازیم.

امیر حاتمی افزود: در این فرایند حضور شما وابستگان نظامی و دفاعی محترم در تهران می تواند به ایجاد بسترهای لازم جهت توسعه روابط دفاعی و نظامی در چارچوب منافع متقابل کمک نماید. این مهم از طریق شناخت فرصت ها و تهدیدات مشترک و همچنین ظرفیت های قابل تبادل در عرصه همکاری های دفاعی امکان پذیر است.

به گفته وی، روند مسائل سیاسی و امنیتی منطقه و جهان نشان می دهد که تحولات قابل ملاحظه ای در ماهیت امنیت جهانی ایجاد شده است. تروریسم و افراط گرایی، جنگ های نیابتی و مداخله گری سیاسی، توسعه سلاح های کشتار جمعی از ویژگی های شرایط و تهدیدات جدید محیط امنیتی منطقه و بین الملل محسوب می گردد. هریک از ویژگی‌هایی که برای شرایط جدید امنیتی منطقه و جهان مطرح شد می تواند در زمره مصادیق تهدیدات مشترک ما و شما باشد فلذا، ضروری است از طریق تبادل نظر و رایزنی های مشترک نسبت به مقابله با اضلاع مختلف تهدید اقدام گردد.

جانشین وزیر دفاع تصریح کرد: شرایط و ویژگی های جغرافیایی و قابلیت های اقتصادی منطقه ما به گونه ای است که موجبات دخالت قدرت های خارجی در برخی کشورهای منطقه را فراهم آورده و این امر منطقه را با موجی از تهدیدات فزاینده امنیتی و ژئوپلیتیکی روبرو ساخته است.

وی گفت: داعش و سایر جریانات تکفیری-صهیونیستی که با حمایت مالی، لجستیکی آمریکا و متحدین منطقه‌ایی آن شکل گرفته، با اقدامات جنایت‌بار و ضد بشری خود به تهدیدی جدی از عراق، سوریه و یمن گرفته تا شمال و غرب آفریقا و از افغانستان تا منطقه آسیایی مرکزی و شرق دور تبدیل شده است.

وی خاطر نشان کرد: بر اساس اطلاعاتی که از سوی مقامات «سیا» منتشر شده، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اوایل سال 2012 از پدیده داعش کاملاً مطلع بود اما به جای آنکه آن را تهدیدی علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی برخی کشورهای منطقه قلمداد کند از آنان به عنوان یک ابزار برای اهداف امنیتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی استفاده کرد.

وی بر این اساس تاکید کرد که اظهارات غیر مسئولانه و سخیف فرمانده نیروی زمینی آمریکا مبنی بر اجتناب ناپذیر بودن تجزیه عراق که با همراهی متحدان منطقه ای آنها و ایجاد منطقه پرواز ممنوع در غرب سوریه بیان شده ناشی از بسترسازی‌های اطلاعاتی و امنیتی دولت آمریکا ظرف سال های اخیر می باشد.‌

امیر حاتمی با بیان اینکه ما نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به دقت تحولات منطقه و اقدامات خباثت آمیز آمریکا و متحدین او را زیر نظر گرفته و با کمک کشورهای دوست، دولتها و ملت های منطقه با تمام توان از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورهای منطقه حمایت خواهیم کرد، اظهار داشت:بدیهی است دولت جمهوری اسلامی ایران در چنین وضعیتی ساختار صنایع دفاعی خود را در پاسخگویی به نیازهای امنیتی و در جهت تحکیم صلح، ثبات و امنیت در منطقه طراحی و سازماندهی نماید.

به گفته وی، ما در طول سال های گذشته نشان داده ایم که از اراده و انگیزه واقعی برای اعتماد سازی و افزایش همکاری از طریق سازوکارهای دیپلماتیک از جمله دیپلماسی دفاعی برخوردار می باشیم و این امر به خوبی در فرآیند اجرای دیپلماسی هسته ای و توافقات اخیر وین به اثبات رسیده است.

جانشین وزیر دفاع تصریح کرد: اکنون که توافقنامه وین فضای جدیدی را در گفتمان های سیاسی، دفاعی و امنیتی در جهان ایجاد کرده بایستی با خلق فرصت های جدید بکوشیم روزنه های تنفس امنیتی را در فرآیند مدیریت بحران ها در این منطقه حساس از جهان بیش از گذشته ایجاد نماییم و این مهم از طریق توسعه همکاری های دفاعی و امنیتی مبتنی بر منافع متقابل، تحکیم صلح، ثبات و امنیت در منطقه امکان پذیر است.

وی اظهار داشت:کمک به تحقق امنیت و ثبات در منطقه یکی از اصول مهم سیاست امنیتی دولت جمهوری اسلامی ایران در منطقه بوده و بر این اساس معتقدیم امنیت فراگیر نیاز کلیه کشورهای منطقه است و این امر که امنیت در محدوده ای برقرار شود تا قدرت های مداخله‌گر در سایه آن بتوانند به سرمایه گذاری و استحصال منابع معدنی اقدام نمایند پذیرفته شدنی نیست. امنیت برای تمامی کشورهای منطقه باید تضمین کننده سرمایه گذاری های اقتصادی باشد.

وی حمایت از کشورهای هم‌پیمان، مستقل و مقاوم در برابر اشغال‌گری و مداخله جویی و تنش زدایی و اعتمادزایی با تمامی کشورهای منطقه را از اصول اساسی جمهوری اسلامی ایران در سیاست امنیتی و دفاعی منطقه ای عنوان کرد و گفت: این روند می تواند ضمن تقویت سیاست دفاعی همکاری جویانه، اجماع امنیتی مورد انتظار را با مشارکت کلیه کشورهای منطقه براساس رویکرد تامین امنیت و توسعه اقتصادی برای همه محقق سازد.

وی در پایان تاکید کرد: پیام روز صنعت دفاعی برای کشورهای همسایه و نیز کشورهای دوست و مستقل جهان، صلح، دوستی، ثبات و احترام به منافع یکدیگر و برای دشمنان، نمایش قدرت بازدارندگی و اراده محکم مقابله با هر گونه تهدید و زیاده‌خواهی است.

انتهای پیام

کد N930542

وبگردی