آفتاب
افتتاح دومین پالایشگاه قطران کشور پس از 8سال وقفه

رییس ایمیدرو: کارخانه قطران زرند آلایندگی زیست محیطی ندارد

رییس ایمیدرو: کارخانه قطران زرند آلایندگی زیست محیطی ندارد

ساخت دومین پالایشگاه قطران کشور که به دلیل کنار رفتن چینی‌ها هشت سال متوقف شده بود، با همت متخصصان داخلی به ظرفیت 30 هزار تن در زرند راه‌اندازی شد که به گفته مدیرعامل ایمیدرو بوی این کارخانه هیچ گونه آلایندگی زیست محیطی ندارد.

به گزارش خبرنگار ایسنا در منطقه کویر، مهدی کرباسیان امروز - چهارشنبه - در مراسم افتتاح پالایشگاه قطران زرند با بیان اینکه افتتاح این پالایشگاه یکی از نمودهای مقاومت اقتصادی مقاومتی است، اظهار کرد: افتتاح پالایشگاه قطران زرند یک گام دیگر در سازندگی کشور است. ضمن اینکه یکی از مزیت های این کارخانه این است که ثابت کردیم ما می توانیم و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و سیاست های دولت در باب اقتصاد مقاومتی گام برداشته ایم.

وی در رابطه با پالایشگاه زغال‌سنگ که ارزش افزوده زیادی از آن خارج می شود، تصریح کرد: امروز اقلام مختلف شیمیایی از زغال سنگ استخراج می شود و این نمود یک وظیفه ملی برای توسعه کشور در راستای اقتصاد مقاومتی است.

کرباسیان با اشاره به مسائل زیست محیطی پیرامون کارخانه قطران زرند بیان کرد: در رابطه با بحث زیست محیطی که مهم ترین مسئله کشور است، مشاوران متعهد و متخصصان معتبری برای رفع این مشکل به کار گرفته شده اند و در رابطه با بوی پالایشگاه نیز باید عرض کنم که هیچ آلایندگی زیست محیطی ندارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: استفاده از محصولات زغال سنگ، یک سرمایه گذاری اجتماعی عملی است که در دنیا در حال انجام است و یک واحد تولیدی اگر بخواهد کار کند، باید به اطراف خود توجه داشته باشد، لذا کمک های اجتماعی به نیازهای مردمی آن منطقه جزو وظایف است و به چشم سرمایه گذاری دیده می شود.

رییس سازمان ایمیدرو تصریح کرد: باید بپذیریم که کشور باید برای آینده نسل جوان بتواند تولیدات خود را توسعه دهد؛ به عنوان مثال با توجه به اینکه با کمبود زغالسنگ در کشور مواجه هستیم، باید تولیدات در این زمینه افزایش یابد.

کرباسیان گفت: یک میلیارد و 200 میلیون تن ذخیره قطعی زغال سنگ در کشور است و اگر کارهای اکتشافی ما در کرمان، خراسان جنوبی و رضوی نهایی شود، این مقدار دو تا سه برابر افزایش می یابد.

وی بیان کرد: اگر سرمایه گذاری در زمینه زغال سنگ انجام شود، اشتغال و توسعه گسترش خواهد یافت و معتقدم کمبود زغال سنگ اگرچه به تحریم ها مربوط می شود، اما بی تدبیری مهم ترین مشکل آن است.

معاون وزیر صنعت درباره ایمنی معادن زغال سنگ گفت: اولین تجهیزات ایمنی در حال توزیع است و در این رابطه وام های چند ساله با نرخ سود پایین اعطا می شود.

وی افزود: قرارداد سرمایه گذاری پروژه های متعددی در بخش خصوصی در زرند و کرمان امضا شده و یکی از آنها در معدن خمرود است که 38 میلیون تن ذخیره زغال وجود دارد.

کرباسیان تصریح کرد: در زرند با محوریت وزارتخانه 50 هزار کیلومتر مربع کار اکتشافی انجام شد که در سال آینده اولین اخبار خوش آن به گوش مردم خواهد رسید.

وی در پایان با بیان اینکه در شهرستان زرند پتانسیل ها و ظرفیت های بالایی از جمله فولاد و ... وجود دارد، خاطرنشان کرد: مس می تواند پروژه های متعددی داشته باشد اما به دلیل کمبود منابع با رکود مواجه شد و یکی از دلایل آن تحریم و افت قیمت مواد معدنی است.

آمادگی زیرساخت‌های مجتمع کک سازی زرند برای تولید 800 هزار تن کک متالورژی

همچنین در این مراسم وجیه الله جعفری، مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: به رغم نبود پیمانکار خارجی و همچنین نبود تجربه لازم بین کارشناسان داخلی در راه اندازی چنین پالایشگاهی، خوشبختانه مشکلات پشت سرگذاشته شد.

وی تصریح کرد: تجهیزات این پالایشگاه سال ها پیش نصب شده بود که در گذر سال ها دچار فرسایش شده بود که برخی از آن ها نیاز به تعویض داشتند که این مهم نیز توسط کارشناسان این مجتمع و نیز همکاری متخصصان ایرانی انجام و اکنون این طرح راه اندازی شد.

جعفری استفاده از خروجی گاز کک سازی برای تولید برق را از دیگر برنامه های این مجتمع ذکر و تاکید کرد: زیرساخت های این مجتمع برای تولید 800 هزار تن کک متالورژی است که در فاز جدید به این ظرفیت خواهد رسید.

حسین متصدی، مدیر مجتمع کک سازی و پالایشگاه قطران زرند نیز در این مراسم هنر راه اندازی پالایشگاه را مهمتر از تولید محصولات در این مجتمع دانست.

وی با تاکید بر اینکه اکنون ایران به توانایی ساخت پالایشگاه قطران دست یافته است، گفت: برخی از چالش های زیست محیطی این مجتمع را با هزینه پایین برطرف کرده ایم.

به گزارش ایسنا، طرح پالایشگاه 30 هزار تنی قطران زرند هشت سال دچار وقفه در راه اندازی شده بود که از یکسال و نیم پیش فعال شد و امروز 28 مرداد 1394 در کنار دست کارخانه کک سازی زرند راه اندازی شد.

پیش از این تنها یک پالایشگاه قطران در اصفهان فعالیت می کرد اما با راه اندازی این طرح، ظرفیت تولید پالایشگاه های قطران ایران به 130 هزار تن رسیده است.

این پالایشگاه به سبب کنار رفتن پیمانکار چینی حدود هشت سال دچار وقفه شده بود اما به همت متخصصان داخلی از اسفند گذشته تولید آزمایشی را آغاز کرد و طی این مدت به ثبات در تولید رسید.

دومین پالایشگاه قطران ایران در آستانه هفته دولت، با حضور رییس هیات عامل ایمیدرو، مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مدیر مجتمع پالایشگاه قطران و کک سازی زرند، نماینده مردم زرند در مجلس و جمعی از مسوولان محلی به طور رسمی وارد مدار تولید شد.

انتهای پیام

کد N927121

وبگردی