آفتاب

بررسی مشکل صنایع استان یزد در دیدار تابش با رییس کل بانک مرکزی

بررسی مشکل صنایع استان یزد در دیدار تابش با رییس کل بانک مرکزی

نماینده مردم اردکان در دیدار با رییس کل بانک مرکزی با برشمردن برخی ویژگی‌های مردم استان یزد هم‌چون سخت کوشی، خلاقیت، بهره‌وری بالا ، پرهیز از اسراف و تبذیر، صداقت و امانت داری و مجموعه ظرفیت‌های مادی و معنوی، هم‌چنین وجود زیرساخت‌های مناسب گفت: با این ویژگی‌های ممتاز، یزد می‌تواند الگوی توسعه‌ای با عنوان "ژاپن اسلامی" قرار گیرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزای دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا تابش، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: شرایط اقتصادی نامطلوب ناشی از تحریم‌ها، بعضا سوء مدیریت‌ها و حتی ناآرامی در برخی کشورهای همسایه باعث رکود تولید، توقف صادرات و زمین‌گیر شدن برخی صنایع شده که لازم است متناسب با شرایط هر صنعت، برای برون رفت از این وضعیت چاره‌اندیشی شود.

نماینده مردم اردکان با اشاره به اقدامات وحشیانه گروه‌های تروریستی در عراق و افغانستان عنوان کرد: به‌دلیل همین احساس ناامنی، صدور کاشی به این کشورها تقریبا قطع شده است و واحدهای تولیدی کاشی در استان یزد که بیش از نیمی از کاشی کشور را تولید می‌کنند، با شرایط حادی روبه‌رو شده و بالغ بر 200 میلیون متر کاشی معادل حدود یک‌سال تولید در انبارها دپو شده و می‌رود تا بحرانی جدی در استان ایجاد کند.

او تصریح کرد: دولت، بانک‌ها و مسوولان ذی‌ربط باید نسبت به این موضوعات که در واقع می‌توان در زمره حوادث پیش‌بینی نشده نیز قلمداد کرد تمهیدات ویژه‌ای بیاندیشند.

منتخب مردم اردکان در خانه ملت عنوان کرد: در فولاد و صنایع نساجی و سایر حرف نیز مشکلاتی حادث شده است که انتظار رفع آن‌ها از دولت و سیستم بانکی، انتظار به حقی است خصوصا با توجه به توافق هسته‌ای، توقعات افزایش یافته و امید به آینده افزون‌تر شده است. بنابراین برای دوران پساتحریم باید برنامه‌ریزی دقیق‌تر باشد و بتوان به انتظار چندین ساله تولیدکنندگان و کارآفرینان جواب قانع کننده و عاجل داد.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر ضرورت نوآوری در روش‌های بانکی و تامین منابع لازم گفت: فراهم کردن بستر لازم برای تاسیس بانک‌های خصوصی توسط کارآفرینان و سرمایه‌گذاران یزد نیز مورد انتظار و تاکید است.

رییس کل بانک مرکزی نیز در این دیدار با تشکر از مباحث مطرح شده و قبول دعوت نماینده مردم اردکان برای سفر به استان یزد، از درست‌کاری و شم اقتصادی مردم استان یزد به نیکی یاد کرد.

ولی الله سیف تملک کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی در قبال بدهی آن‌ها به سیستم بانکی را به منزله "اکل میته" دانست و گفت: به لحاظ قانونی و با توجه به این امر که بالغ بر 20 درصد منابع بانکی به‌عنوان مطالبات معوق از چرخه اقتصادی خارج شده است، چاره‌ای نداریم تا نسبت به وصول آن‌ها از هر طریق ممکن اقدام کنیم.

رییس کل بانک مرکزی عنوان کرد: سیستم بانکی خود را مجهز کرده تا 380 میلیارد تومان تسهیلات با اولویت اختصاص برای طرح‌های نیمه تمام زود بازده و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی صرف کند و با این شیوه توانسته رشد منفی اقتصادی را طی دو سال گذشته مثبت کند.

وی گفت: اتکاء دولت برای اجرای پروژه‌ها صرفا نباید به منابع بانکی باشد هم‌چنان که توقع و انتظار بخش خصوصی برای تامین عمده سرمایه لازم جهت اجرای طرح‌ها از سیستم بانکی، انتظاری منطقی نیست و در دنیا هم این‌گونه عمل نمی‌شود.

رییس شورای پول و اعتبار تاکید کرد: صاحبان حرف و صنایع و سرمایه‌گذاران باید با به‌کارگیری تکنولوژی‌های جدید و افزایش عملکرد و اعمال روش‌های مدیریتی نوین، واحدهای در حال کار و ساخت را اقتصادی کنند آنگاه سیستم بانکی به مدد تکنولوژی و مدیریت خلاقانه بیاید و شاهد رشد و شکوفایی و رونق اقتصادی پایدار در کشور باشیم.

در این دیدار که معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه اقتصادی استاندار یزد و مدیرکل امور اقتصادی استان یزد نیز حضور داشتند، مسائل پولی و مالی استان مطرح و راهکارهایی برای برون رفت از این وضعیت مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام

کد N909646

وبگردی