آفتاب

سفیر سابق آمریکا در عربستان از ملک سلمان و مواضع‌اش گفت

سفیر سابق آمریکا در عربستان از ملک سلمان و مواضع‌اش گفت

سفیر سابق آمریکا در عربستان در مصاحبه اختصاصی با شبکه سی ان ان به برخی مسائل مربوط به عربستان سعودی از جمله توصیفش از پادشاه جدید این کشور، انگیزه‌های ریاض از حملات نظامی اخیر و همچنین چگونگی انتصابش به عنوان سفیر آمریکا در عربستان سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری سی ان ان، رابرت جردن، سفیر سابق آمریکا در عربستان سعودی درباره انگیزه ریاض در عملیات‌های نظامی اخیرش علیه یمن گفت: آن‌ها استراتژی‌ خاصی را به روشنی بیان نکرده‌اند اما کاملا مشخص است که استراتژی آن‌ها علیه ایران است و گمان می‌کنند که ایران در تمامی اقدامات منفی به ویژه در بحرین و یمن دست دارد. ما هیچ گونه هدف سیاسی از این ماجراجویی در یمن را مشاهده نکرده‌ایم و فکر می‌کنم این مساله نهایتا باعث آزار و اذیت خودشان می‌شود.

وی در توصیفش از سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه جدید عربستان سعودی گفت: سلمان بن عبدالعزیز به مدت 50 سال استاندار بود و این حرفه را از 20 سالگی آغاز کرد. او به عنوان یکی از رهبرانی که مرتکب کمترین فساد شده تلقی می‌شود. او همچنین به عنوان سخت کوش‌ترین اعضای کابینه تلقی شده است. او هر روز صبح از ساعت هشت صبح در دفترش حضور دارد. روایت‌هایی وجود دارد از اینکه هنگامی که سلمان بن عبدالعزیز به عنوان وزیر دفاع عربستان منصوب شده بود ساعت هشت صبح به وزارتخانه می‌رفت و تنها فردی که در آنجا حضور داشت، نگهبان بود. از روز بعد همه ساعت هشت صبح سرکار خود بودند.

رابرت جردن در پاسخ به این سوال که چطور به عنوان فردی که هیچ تجربه‌ای در خصوص خاورمیانه نداشته و حتی یک کلمه عربی نیز صحبت نمی‌کرده به عنوان سفیر آمریکا در عربستان سعودی انتخاب شد، گفت: من این سوال را بارها از خودم پرسیدم. اما این طور که مشخص شده سعودی‌ها از اعطای استوارنامه به یک افسر سرویس خارجی به عنوان سفیر عربستان امتناع می‌کنند. آن‌ها کسی را می‌خواهند که دوست رئیس جمهور باشد؛ کسی که بتواند بروکراسی را پشت سر بگذارد؛ کسی که بتواند از جانب رئیس جمهور با پادشاه و رهبری تحت حمایت او صحبت کند.

وی افزود: آمریکا پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر سال 2001 میلادی و هنگامی که مشخص شد 15 تن از 19 هواپیما ربا در حقیقت سعودی بودند، سفیر در عربستان نداشت. ویچه فولر، سفیر اسبق آمریکا اوایل بهار سال 2001 میلادی استعفا داده و دفتر خود را ترک کرد. در نتیجه این پست خالی مانده بود و حتی مارگارت اسکوبی، معاون سفیر آمریکا در عربستان نیز دهم سپتامبر سال 2001 میلادی به عنوان سفیر موقت وارد ریاض شد و چند دقیقه بعد من به عنوان سفیر آمریکا در ریاض منصوب شدم. در آن زمان نخستین تماس را با شاهزاده سلمان، استاندار وقت ریاض و پادشاه کنونی عربستان گرفتم. پاسخ آنها کاملا تدافعی و مدعی شدند که این حمله توطئه اسرائیل و موساد بوده است.

انتهای پیام

کد N909304

وبگردی