آفتاب
مولاوردی مطرح کرد

افزایش زنان تحصیلکرده؛ هشداری برای برنامه‌ریزان

افزایش زنان تحصیلکرده؛ هشداری برای برنامه‌ریزان

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: بیکاری زنان تحصیل کرده و زنان سرپرست خانوار نگران کننده است و در دولت یازدهم تلاش کرده‌ایم که در این دو زمینه اقدامات فوری انجام دهیم.

به گزارش خبرنگار سرویس زنان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) شهیندخت مولاوردی در نشست تخصصی «بررسی موقعیت زنان کارآفرین در شرایط پساتحریم» که در معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: در 10 استان بیشترین تعداد فارغ التحصیلان دختر را داریم این موضوع هشداری برای برنامه‌ریزان است. در یک سال گذشته کارگروه‌هایی را مانند کارگروه کارآفرینی و اشتغال تاسیس کرده‌ و توانسته‌ایم بررسی و تحقیق درستی از وضعیت موجود انجام دهیم که اساس برنامه‌ریزی ما خواهد بود.

وی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت اشتغال زنان نسبت به قبل از انقلاب تغییر چندانی نکرده و در حدود 12 درصد در جا زده است. در حال حاضر 7 درصد خانواده‌ها تک نفره و 12 درصد آنان بی‌سرپرست هستند. 82 درصد زنان سرپرست خانوا بیسواد و بیکار محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به سیاست‌های سال‌های اخیر گفت: افزایش مهارت، دانش و تخصص برای ورود دختران به دانشگاه‌ها و برداشتن موانع برای مشکلات اقتصادی زنان دو راهبرد بود که راهبرد اول به درستی محقق شد اما هنوز موانع چند لایه و پیچیده‌ای برای مشارکت اقتصادی زنان به چشم می‌خورد و به نظر می‌رسد سیاستگزاران تمایل چندانی برای رفع آن‌ها ندارند و پیگیری زنان در این زمینه نیز به جایی نرسیده است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد:‌ افزایش بیکاری و انتخاب بازار را در سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم. زنان آخرین افرادی هستند که به کار گمارده می‌شوند و اولین کسانی هستند که از کار کنار گذاشته می‌شوند. قوانین حمایتی نیز باعث کاهش احتمال بکارگیری زنان شده است.

وی تاکید کرد: چاره‌ای جز افزایش تولید، رونق اقتصادی و خروج از رکود نداریم و دولت نیز تلاش‌هایی را در این زمینه انجام می‌دهد. معاونت‌های حقوقی و زنان و خانواده ریاست جمهوری می‌توانند در جهت اصلاح قوانین مزاحم کسب و کارآفرینی فعالیت کنند و امیدواریم که بتوان کارآفرینی زنان در برنامه ششم توسعه را به جایگاه خوبی رساند.

وی تاکید کرد:‌لازم است بسته‌های تشویقی داشته باشیم و فرصت‌ها را شناسایی کنیم علاوه بر آن تلاش خود را برای تصویب فعالیت صندوق کارآفرینی زنان انجام می‌دهیم.

مولاوردی گفت:‌ زنان باید در سیستم دولتی سهم متناسبی برای اشتغال داشته باشند و باید در جهت توسعه کارآفرینی و توانمندسازی زنان و افزایش مشارکت اقتصادی و درآمد زنان تلاش شود.

به گزارش ایسنا در ادامه این مراسم حسن طایی معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز اظهار کرد: در کشوری که 1800 مجوز و چندین بند و تبصره قانونی وجود داشته باشد کار کردن مشکل است. اکنون دانش ، مهارت ، فرهنگ کار و بهره‌وری اهمیت زیادی دارد و باید به آن توجه کنیم.

وی با اشاره به تورم اظهار کرد: اکنون تورم را نمی‌توان با سیاست‌ها و ابزار کلی کنترل کرد بلکه با تولید این مسأله حل می شود و لازم است که به کارآفرینی توجه لازم را بکنیم.

وی با اشاره به آمار شاغلان کشور گفت:‌ اکنون 22 میلیون شاغل در کشور وجود دارد که تعداد آن‌ها تا سال 1400 باید به 35 میلیون نفر برسد. برای دستیابی به این هدف نیازمند نرخ رشد 8 درصدی هستیم و دستیابی به این هدف کار سختی است؛ البته زنان می‌توانند در کاهش این اختلاف نقش مهمی را ایفا کنند، در این جهت نیازمند جرات و جسارت آنان برای ورود به کار هستیم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این‌که «من در حقیقت معاون بیکاران هستم» اظهار کرد: بزرگترین مشکل ما این است که شبکه بانکی با سیاست‌های پولی و مالی خود تولید را در شرایط دشوار قرار داده است.

وی گفت: ما در صندوق کارآفرینی امید و سایر صندوق‌های خردوام‌ها و اعتبارات خرد داریم که سطح سود آن‌ها در حد کارمزد است. انتظار داریم به ساماندهی کسب و کار خرد و خانگی و ایفای نقش به عنوان عامل پشتیبانی توجه شود. حجم وام کارفرمایی بسیار کم است ولی می‌توان خوشه‌ای و شبکه‌ای عمل کرد.

انتهای پیام

کد N906939

وبگردی