آفتاب

واکنش دلواپسان مجلس به سخنان روز گذشته نوبخت

واکنش دلواپسان مجلس به سخنان روز گذشته نوبخت

در پایان جلسه علنی امروز مجلس برداشت غلط دو نفر از نمایندگان از سخنان روز گذشته محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، منجر به تذکر شفاهی آنها به دولت شد.

به گزارش خبرآنلاین، در جلسه امروز مجلس بهرام بیرانوند، نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت: در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای آمده است که هرگونه توافق با ۱+۵ در صورتی معتبر است که الزامات آن رعایت شود. یکی از این الزامات این است که طبق اصول هفتادوهفتم و صدوبیست‌وپنجم توافق هسته ای به تصویب مجلس برسد.

نماینده مردم بروجرد با انتقاد از اظهارات اخیر محمدباقر نوبخت مبنی بر اینکه تصویب توافق در مجلس موضوعی جدید است، تصریح کرد: تفسیر قانون بر عهده آقای نوبخت نیست.

همچنین یکی از نمایندگان جبهه پایداری، نیز عنوان کرد:  آقای نوبخت دیروز با ادبیات نامناسبی می گوید قرار نیست توافق در مجلس بررسی شود و بررسی این توافق به شورای عالی امنیت ملی سپرده شده است.
تذکر این دو نماینده در حالی است که نوبخت سخنگوی دولت در سخنان روز گذشته خود در پاسخ به خبرنگاری که پرسیده بود" آیا توافقنامه به صورت لایحه به مجلس داده می شود" گفت: این حرف جدیدی است که می شنویم. قبلا مجلس مصوبه ای داشت و در آن مصوبه مشخص کرد که شورای عالی امنیت ملی این موضوع را رسیدگی کند و شورا هم این کار را آغاز کرد و قطعا در ایفای این ماموریت که به شورا داده شده اقدام خواهد کرد.

نوبخت ادامه داد: مجلس دغدغه های خود را بیان کرده و به شورا ماموریت داده در چارچوب محورهای مورد نظر که منافع ملی باید تامین شود و خط قرمز نظام و توصیه های رهبر معظم انقلاب مدنظر باشد، این موضوع بررسی شود. قرار نیست مجلس در این خصوص رای دهد و مرجعی که باید به این موضوع رسیدگی کند شورای عالی امنیت ملی است.

در ادامه جلسه امروز، قاسم جعفری، نماینده مردم بجنورد نیز در تذکری شفاهی گفت: هیات رئیسه در دفاع از مجلس باید جدی تر باشد.

وی گفت: مذاکرات ۱۲ سال طول کشید در دو سال اخیر تنش های زیادی ایجاد شد.

نماینده مردم بجنورد تصریح کرد: من به آقای ظریف نیز عرض کردم که کار منتقدان منصف این بود که تنگه هایی را که دشمن می توانست از آن به منافع ایران نفوذ کند را به شما اعلام کند که بهتر بتوانیم جلوی دشمن را بگیریم. بعد از اعلام توافق مقام معظم رهبری فرمودند که باید متن این توافق به دقت بررسی شده و در مسیر قانون تصویب قرار گیرد و اگر تصویب شد در جریان اجرا هم باید نظارت صورت گیرد.

وی با اشاره به اقدام بعضی سایت ها و خبرگزاری های متنسب به يک جناح خاص مبني بر انتشار اسامی ۸۰ نماینده که آنها مدعی شده بودند مخالف مذاکرات هستند، توضیح داد: این اقدام تخلف انتخاباتی است که وزارت کشور و ستاد انتخابات باید با آن برخورد می کرد. وزیر ارشاد و هیات نظارت بر مطبوعات نیز باید به این مساله توجه کنند. ما نیز انتظار داریم کمیسیون اصل ۹۰ نیز این موضوع را بررسی کند.

نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان امضاء کننده آن نامه تاکید کرده بودند که زیر شبهه تهدید مذاکرات هرگز و با آمریکا مذاکره انجام نشود، نه با سایر اعضای ۱+۵.

در ادامه محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب رئیس مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را برعهده داشت، در پاسخ به این تذکرات گفت: همانطور که قبلا گفتم مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون اساسی این گونه موافقتنامه ها را باید مورد بررسی قرار دهد.

وی تاکید کرد: بررسی توافق هسته ای در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد. البته شورای عالی امنیت ملی نیز از روزهای نخست بررسی توافق را آغاز کرده است. مجلس شورای اسلامی طبق وظیفه قانونی خود در این زمینه عمل خواهد کرد.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: امروز هم بررسی توافق هسته ای در دستور کار شورای عالی امنیت ملی با حضور رؤسای ارشد مملکتی قرار دارد، لذا مجلس طبق وظیفه قانونی خود عمل خواهد کرد.

27214

کد N903913

وبگردی