وزیر امور مهاجرین و عودتکنندگان افغانستان، گفت: در صورتی که مهاجرین افغان مطمئن باشند که مدارک اقامتی آنها باطل نمیشود به افغانستان میروند و با مشاهده پیشرفتهای این کشور خواهان بازگشت به کشورشان خواهند شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدحسین عالمی بلخی که در چهارمین اجلاس کمیته چهارجانبه راهبری راهحلهای راهبردی برای پناهندگان افغان که صبح امروز برگزار شد حضور داشت، خاطرنشان کرد: میخواهم از دولت جمهوری اسلامی ایران به خاطر مهماننوازی گرم و زحماتشان برای میزبانی و تنظیم چهارمین نشست کمیته چهارجانبه به منظور بحث و تطبیق استراتژی راهحلها برای پناهندگان افغان سپاسگزاری کنم.
وی ادامه داد: امیدوارم این نشست زمینه کمک بسیار بزرگی را در یافتن راهحلها برای وضعیت پیچیده پناهندگان افغان در منطقه فراهم کند. دولت جمهوری اسلامی افغانستان متعهد است تا به 205 میلیون پناهنده و حدود 2 میلیون مهاجر افغان که هنوز هم در ایران و پاکستان هستند کمک کند تا به شکل داوطلبانه و باعزت به کشورشان بازگردند. بازگشت داوطلبانه پناهندگان و مهاجرین ما به افغانستان یکی از اولویتهای حکومت وحدت ملی افغانستان است و این دولت متعهد است تا زمینههای تحت پوشش خدمات اساسی را توسعه دهد.
وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان با بیان اینکه گسترش خدمات جهت بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغان از سال 2015 آغاز میشود، افزود: امیدواریم زمینه بازگشت حدود 205 میلیون پناهنده افغان که بیش از 25 سال قبل کشور را ترک کرده بودند و هنوز هم در خارح از کشور به سر می برند فراهم شود.
وی ادامه داد: ما بر این باوریم که اراده قوی در رسیدگی مشترک و جامع به بعضی از چالشهای جدی امنیتی و اقتصادی که در برابر منطقه ما قرار دارند حکومت خواهد کرد. همچنین در این شرایط است که ما بازگشت داوطلبانه و استقرار مجدد پایدار پناهندگان افغان را به مثابه یک عامل باثبات کننده نه تنها برای افغانستان بلکه برای منطقه میدانیم.
عالمی بلخی تصریح کرد: انتخابات ریاست جمهوری و انتقال مسئولیتهای امنیتی به نیروهای افغان باعث شد که بازگشت به افغانستان کاهش یابد اما از ماه ژانویه 2015 تعداد بازگشتکنندگان به طور قابل ملاحظه افزایش یافته و تا ماه می 2015 حدود 26.333 پناهنده افغان به کشورشان باز میگردند که این امر حاکی از افزایش قابل ملاحظه و مقایسه با سال گذشته میباشد که در مجموع یک سال 15.000 نفر به کشورشان باز خواهند گشت.
وی پیشنهادی مبنی بر اینکه پناهندگان و مهاجرانی که اقامت قانونی در ایران دارند اجازه خروج و مهاجرت بدون ابطال مدارک اقامتیشان را داشته باشند، مطرح کرد.
وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان، از جمهوری اسلامی ایران به خاطر تمدید اقامت بیش از 800 هزار نفر پناهنده افغانی در ایران قدردانی کرد و گفت: از جمهوری اسلامی ایران به خاطر راهاندازی آماش 10 که بر اساس آن اقدام به تمدید اقامت بیش از 800 هزار پناهنده افغان کرده است تشکر میکنم. در عین حال یادآور میشوم اینکه هزینه ثبت بسیار بالا و در استانهای مختلف متفاوت و نامنظم بوده است نیاز به توجه و تجدیدنظر دارد و همچنین میخواهم UNHCR (کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان) برای تأمین هزینهها به پناهندگان کمک کند و همچنین پیشنهاد میکنم برای پناهندگان و مهاجرینی که دارای اقامت قانونی در ایران هستند اجازه خروج و مهاجرت بدون ابطال مدارک اقامتیشان داده شود تا فرصت یابند زمینههای حضور و اشتغالشان در افغانستان را بررسی کنند.
عالمی بلخی در پایان با اشاره به برگزاری نشست کمیسیون سهجانبه با حضور دولتهای جمهوری اسلامی افغانستان و پاکستان و همچنین کمیساریای عالی سازمان ملل، گفت: در ماه مارس 2015 این کمیسیون برگزار میشود. همچنین توافق صورت گرفته است که افغانستان یک استراتژی جامع بازگشت و استقرار مجدد را در مطابقت با استراتژی راههای حل این موضوع تدوین نماید. همچنین در اجلاس پاکستان نیز توافقی مبنی بر اینکه تمامی مهاجرین ثبت نشده در پاکستان نیز باید ثبت و قانونمند شوند مورد توافق قرار گرفت.
انتهای پیام