آفتاب
روحانی در افتتاحیه مسابقات بین‌المللی قرآن کریم:

«عمل به قرآن» باید مهمترین شاخص برای جوامع اسلامی باشد

«عمل به قرآن» باید مهمترین شاخص برای جوامع اسلامی باشد

رئیس‌جمهور، عمل به قرآن را مهمترین شاخص برای یک جامعه اسلامی خواند و تأکید کرد: تلاوت و حفظ قرآن کریم در جای خود درست است، اما ما به شاخص بالاتری نیاز داریم و آن عمل به قرآن در جوامع اسلامی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر امروز در مراسم افتتاحیه سی و دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با تبریک عید مبعث پیامبر گرامی اسلام (ص) و خیرمقدم به شرکت‌کنندگان در این مسابقات برای حضور در دیار سلمان فارسی، اظهار داشت: قرآن مجید به عنوان کتاب آسمانی و کتاب نور و هدایت برای ما مسلمانان و برای روشنایی برای همه آنهایی است که می‌خواهند حق و حقیقت را بیابند.

وی افزود: هر چند خداوند در میان امت‌های گذشته نیز کتاب آسمانی را نازل کرد و قرآن کریم نیز مصدق آن کتاب‌‌هاست، اما در عین حال قرآن ویژگی‌های خاص خود را دارد.

رئیس‌جمهور در توضیح ویژگی‌های ممتاز قرآن کریم، گفت: قرآن تنها کتابی است که به عنوان کتاب آسمانی توانسته از دست تحریف و تغییر مصون بماند؛ متاسفانه دیگر آثار وحی در طول تاریخ مورد دستبرد تحریف‌گران قرار گرفته اما قرآن مجید آن کتابی است که از ناحیه خداوند و با جهاد مسلمانان به همان‌گونه‌ای که بر قلب مبارک پیامبر عظیم الشأن اسلام نازل شد، امروز در اختیار ماست و حتی نحوه جمع قرآن و ترتیب قرار دادن سوره‌های آن نیز طبق نقل‌های متعدد تاریخی به دستور شخص پیامبر عظیم‌الشأن اسلام بوده است.

روحانی ادامه داد: اینکه امروز در جهان اسلام درباره متن قرآن کریم در بین مسلمانان هیچ اختلافی نیست و همه متن واحدی را می‌یابیم و می‌خوانیم، این یکی از نعمت‌های بزرگ پروردگار بر ما مسلمانان است.

وی افزود: یکی از مسائلی که باعث اتحاد در بین مسلمانان شده، این است که همه مسلمانان قرآن را به زبان وحی و عربی و زبانی که نازل شده، قرائت می‌کنند؛ اگر هر گروهی قرآن را با زبان خود قرائت می‌کرد، آثار وحدت و اتحاد مانند امروز در بین مسلمانان مشاهده نمی‌شد.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه قرآن به عنوان «کتاب مبارک» برای جامعه انسانی و جامعه اسلامی باعث خیر و برکت است، تصریح کرد: گرچه نگاه به قرآن ثواب دارد و خواندن و حفظ آن یک ارزش والاست و عبادت است، اما در عین حال آنچه مهم است، این است که باید از قرآن پیروی کنیم و آیات قرآن مجید را در زندگی جامعه مشاهده کنیم؛ آن زمان است که مورد رحمت خداوند قرار می‌گیریم.

اگر در قرآن تدبر کنیم، برای زندگی ما خیر و برکت خواهد بود

روحانی در ادامه اظهار داشت: این کتاب در صورتی می‌تواند برای زندگی ما خیر و برکت باشد که در آیات آن بیندیشیم و تدبر کنیم؛ باید به عمق آیات قرآن دست یابیم و در زندگی خود آثار عمل به قرآن کریم را مشاهده کنیم.

وی با اشاره به دیگر ویژگی‌های ممتاز قرآن کریم، عنوان کرد: اگر همه کتب آسمانی برای هدایت بوده است که قرآن نیز این چنین است، اما در عین حال قرآن معجزه است؛ قرآن کریم از همان ابتدا همه عالمان و اندیشمندان را به تحدی (مبارزه طلبیدن) دعوت کرد، اما هیچ‌ کسی نتوانست کلامی را به زیبایی ظاهری و عمق معانی آیات قرآن بیاورد.

رئیس‌جمهور قرآن را کتاب افتخار برای همه مسلمانان خواند و گفت: ما امروز به تلاوت و حفظ قرآن افتخار می‌کنیم و قرآن‌دانی برای ما یک فخر است؛ باید در همه جوامع اسلامی یکی از شاخص‌های علمی و فرهنگی، فهم و درک معانی آيات قرآن بوده و یکی از شاخص‌های جامعه اسلامی ما، حفظ قرآن مجید باشد.

روحانی در عین حال تاکید کرد: اینها همه درست است، اما ما شاخص بالاتری نیاز داریم و آن عمل به قرآن در جوامع اسلامی است؛ آنچه قرآن از ما می‌خواهد در نهایت چیست؟ آن، تقوا، وحدت در بین مسلمانان، اٌلفت با یکدیگر و دعوت مردم به خیر، امر به معروف و نهی از منکر و عبادت است و اینکه جامعه با شور و مشورت و قسط و عدل و اعتدال اداره شود.

وی اضافه کرد: پیروی از قرآن یعنی اجرای فرامین آن در یک جامعه؛ محققین و صاحبنظران و برنامه‌ریزان ما باید برای جوامع اسلامی شاخصی را در جهت اجرای فرامین قرآن تعریف کنند.

ادامه دارد...

کد N823822

وبگردی