آفتاب

پیش بینی جهانگیرزاده درباره پارلمان آینده: تندروها به مجلس نمی‌روند

پیش بینی جهانگیرزاده درباره پارلمان آینده: تندروها به مجلس نمی‌روند

قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پیش بینی کرد: اکثریت مجلس دهم را اصولگرایان تشکیل دهند اما در کنار آن اصلاح‌طلبان نیز اقلیت قابل توجهی را شامل شوند.

جواد جهانگیرزاده در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره معیارهای کاندیداهای انتخابات مجلس اظهار کرد: بخشی از این معیارها را مانند سن و تحصیلات و سلامت عقل و پذیرش قانون اساسی قانون مشخص کرده است اما شرایطی که من به عنوان یک شهروند برای کاندیدایی که می خواهم به او رای دهم در نظر دارم به منش سیاسی او برمی گردد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس توضیح داد: خود من برای رای دادن از مبانی فکری امام و رهبری کمک می گیرم. این مبنای فکری کاملا مشخص است و به مواردی از جمله سلامت مالی، سلامت اخلاقی، کارآمدی، اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی، استکبارستیزی، باور به توانمندی های داخلی، پرهیز از اشرافیت، توجه به اقشار محروم، اراده پیگیری و روحیه انقلابی است. البته این مبانی کامل تر و جامع تر است اما آن چیزی که در ذهن من مانده همین موارد محدود است.

نماینده سه دوره اخیر مجلس درباره اینکه نمایندگان مجلس نهم تا چه حد با معیارهایی که برشمرده است، همخوانی دارند، بیان کرد: من قاطبه نمایندگان مجلس را انسان های سالم، انقلابی، دلسوز و پیگیر منافع مردم می دانم اما اینکه در کلیت آیا توفیقی حاصل کرده اند یا خیر، بحثی جداست.

جهانگیرزاده درباره مهمترین دستاورد مجلس نهم نیز گفت: مجلس نهم به لحاظ قانونگذاری نسبت به مجلس هشتم تنظیم شده تر پیش رفته است. یعنی در مجلس هشتم بیشتر به قوانینی که تقویت کننده و متمم قوانین ثابت بوده است پرداختیم. اما در مجلس نهم به قوانین بنیادی بیشتری پرداختیم، مانند قانون بهبود فضای کسب و کار یا  رفع موانع تولید رقابت پذیر. البته می توانستیم درباره همین قوانین موثرتر و مبسوط تر بحث کنیم.

قائم مقام مرکز پژوهش‌های مجلس توضیح داد: خیلی از طرح ها با 13، 14 ماده آمدند و قرار بود تبدیل به قانون چابکی شوند که به رفع موانع و مشکلات کمک کنند اما در عمل آنقدر به آنها بند اضافه شد که اصل ماجرا دیگر فراموش شد و قانون ها چابک نماند. در مجموع در مجلس فعلی در عناوین قوانین رشد داشتیم اما درباره اینکه چقدر می تواند زمینه ساز فعالیت اقتصادی باشد حرف های زیادی وجود دارد.

جهانگیرزاده پیش‌بینی‌هایی نیز درباره وزن احزاب در مجلس دهم داشت. او گفت: قاعده این است که برخی نمایندگان جدید بدون تعصب جناحی و گرایش خاصی وارد مجلس می شوند و معمولا بعد از مدتی که دیدگاه ها را می شنوند، جهت گیری سیاسی پیدا می کنند.

وی با بیان اینکه در مجموع احساسم این است که اکثریت مجلس دهم اصولگرا خواهد بود و احتمالا اقلیت قابل ملاحظه ای اصلاح طلب خواهد داشت، تصریح کرد: عناصر تندروی دو جریان اصلی سیاسی کشور وارد مجلس دهم نخواهند شد چراکه بر اساس آنچه در فضای سیاسی کشور می بینم و بر اساس اتفاقاتی که در چند سال اخیر افتاده است، نگرش مردم به تندروها مثبت نیست.

29213

کد N814677

وبگردی