آفتاب
مهر گزارش می‌دهد؛

جوانان اصفهان در معرض آسیب تکدی‌گری/ پای نظارت اجتماعی می لنگد

جوانان اصفهان در معرض آسیب تکدی‌گری/ پای نظارت اجتماعی می لنگد

اصفهان - رشد بی رویه متکدیان در کلانشهر اصفهان به اندازه‌ای قابل توجه است که مسئولان خواهان نظارت اجتماعی و مشارکت هر چه بیشتر مردم در مبارزه با این پدیده هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، «دست درازی کردن » برای کسب درآمد این روزها به شغل بسیاری از اقشار مردم از پیر و جوان تا زن و مرد تبدیل شده است و این در حالی است که با گشتی در خیابان‌های شهر متوجه خواهید شد که حتی جوانان در رده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال نیز بدون هیچ خجالتی به اشکال مختلف اقدام به این کار می‌کنند.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان «تکدی گری» را می‌توان بستر آسیب‌های اجتماعی دانست و این در حالی است که این پدیده اجتماعی در بسیاری از کلانشهرهای کشور و به ویژه اصفهان افزایش رو به رشدی را داشته است.

سعید صادقی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان که ساماندهی متکدیان را در راستای توجه به دو مقوله کودکان خیابانی و متکدیان می‌داند، در این باره به مهر می‌گوید: در واقع در شورای ساماندهی متکدیان استان اصفهان ۱۲ دستگاه مسئول هستند که در این میان تنها ۴ دستگاه تا حدودی به تعهدات خود جامه عمل می پوشانند.

وی که تکدی گری را یک پدیده و آسیب اجتماعی توصیف می‌کند ادامه می‌دهد: در این راستا باید یادآور شوم که معلولیت‌ها، کمبودهای روانی و مشکلات اقتصادی از عمده دلایل اصلی ایجاد تکدی گری هستند که در این میان نمی‌توان از متکدیان حرفه‌ای نیز غافل بود.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری و بهزیستی مسئولیت ساماندهی و جمع آوری متکدیان را دارند، اضافه می‌کند: پس از جمع آوری متکدیان فرایند ساماندهی آنها در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه متکدیان مجهول‌الهویه در فرایند ساماندهی در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند، می‌افزاید: متکدیانی که مشکل اشتغال دارند به اداره فنی و حرفه‌ای ارجاع داده می‌شوند و متکدیان غیر بومی نیز به استان‌های متبوع ارجاع داده می‌شوند.

صادقی با اشاره به ساماندهی ۸۰۰ متکدی در سطح استان اصفهان در سال گذشته بیان می‌کند: کل متکدیان جمع آوری شده در سال گذشته در استان ۱۳۴۸ نفر بوده است که ۸۰۰ نفر ساماندهی و ۵۴۸ نفر نیز غیر بومی بوده و به استان و کشور خودشان اعزام شده‌اند.

نظارت اجتماعی لازمه پاکسازی استان اصفهان از متکدیان

وی نظارت اجتماعی را لازمه پاکسازی استان اصفهان از متکدیان می‌داند و می‌گوید: ما دنبال مقصر در حوزه رشد متکدی گران نمی گردیم بلکه به دنبال نهاد مردمی و ارگان موثر در حوزه ساماندهی و نظارت بهتر بر ساماندهی متکدیان هستیم.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان که معتقد است آسیب‌های اجتماعی را نمی‌توان ریشه کن کرد، می‌افزاید: معضلات اجتماعی در استان اصفهان و به ویژه در محلات غیر بومی استان بسیار قابل مشاهده است و از این رو پیشنهاد می‌شود بیش از گذشته مردم در نظارت اجتماعی بر آسیب‌های موجود مشارکت کنند.

وی همچنین به ساماندهی ۱۲۹ کودک خیابانی در استان اصفهان در سال گذشته اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: باید یادآور شوم که استان اصفهان در حوزه متکدیان و کودکان خیابانی یکی از پاک‌ترین کلانشهرهای کشور است.

رشد تکدی گری در جامعه منجر به افت ارزش‌ها می‌شود

کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران نیز در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر رشد تکدی گری را همراه با پایین آمدن عزت نفس در جامعه عنوان می‌کند و می‌گوید: رشد تکدی گری در جامعه منجر به افت ارزش‌ها می‌شود و این معضل با روند رو به رشد کودکان خیابانی اجیر شده توسط سودجویان در کشور و به ویژه کلانشهر اصفهان رو به افزایش است.

وی با تاکید بر اینکه تکدی گری می‌تواند امنیت روابط اجتماعی جامعه را خدشه دار کند، اضافه می‌کند: متکدیان افرادی هستند که به لحاظ روابط اجتماعی و همچنین ظاهری با افراد معمولی جامعه سنخیتی نداشته و ناهنجاری را ایجاد می‌کنند.

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران که معتقد است نگرش جامعه ایران به سمت گدا پروری و رشد تکدی گری خیز برداشته است، ادامه می‌دهد: عموم مردم جامعه ما نسبت به متکدیان نگاه عاطفی دارند و از این رو با کمک‌های خود به این افراد آنها را تشویق به ادامه فعالیت ‌می‌کنند.

فاصله طبقاتی نجومی تقویت کننده تکدی گری در کشور

وی تعریف طبقات اجتماعی در کشور را نیز از دیگر دلایل اصلی رشد تکدی گری در کشور اعلام می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر فاصله طبقاتی در کشور نجومی شده است و از این رو باید یادآور شوم که حقوق روزی ۵۰ تومان یک کارگر و حقوق روزانه ۱۵ میلیون تومانی یک بازیکن فوتبال به این امر دامن زده است.

محمدی اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها را نیز یکی از عوامل اصلی تقویت‌ کننده تکدی گری در جامعه می‌داند و ادامه می‌دهد: در راستای اجرای این طرح و افزایش قیمت حامل‌های انرژی و از سوی دیگر افزایش بی رویه قیمت‌ها در کشور به دنبال تورم ایجاد شده به نوعی به تکدی گری مشروعیت بخشیده شد.

وی تقویت نگرش اجتماعی نسبت به پدیده تکدی گری را امری ضروری می‌داند و بیان می‌کند: بهزیستی و شهرداری نمی‌توانند ریشه‌ای با تکدی گری برخورد کنند و از این رو افراد سودجو با راه اندازی گرمخانه و با جمع آوری کودکان خیابانی دختر و پسر از آنها نهایت استفاده را برای رسیدن به اهداف خود می کنند.

رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی ایران با بیان اینکه در کلانشهر انواع متکدیان فعالیت دارند، ادامه می‌دهد: در حال حاضر بیکاری و متکدی گری در استان اصفهان به صورت موازی در حال پیشرفت است و از این رو تکدی گری بزرگ‌ترین تهدید برای جوانان اصفهان است.

وی ادامه می‌دهد: رشد تکدی گری در بین جوانان اصفهانی چشمگیر است و مسئولان می‌توانند مصداق آن را با لحظه‌ای ترمز کشیدن پشت چراغ قرمز‌های شهر اصفهان به خوبی مشاهده کنند.

گزارش: مریم یاوری

کد N811549

وبگردی