آفتاب

نتانیاهو سومین توافق برای تشکیل دولت ائتلافی را امضا کرد/لیبرمن به ائتلاف جدید نمی‌پیوندد

نتانیاهو سومین توافق برای تشکیل دولت ائتلافی را امضا کرد/لیبرمن به ائتلاف جدید نمی‌پیوندد

نخست وزیر اسرائیل دو روز پیش از سرآمدن ضرب الاجل برای اعلام دولت خود، توافقنامه‌ای را با حزب ارتدوکس‌های افراطی "شاس" برای تشکیل یک دولت ائتلافی امضا کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، این توافق با حزب "شاس" سومین توافقی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی پیش از ضرب الاجل روز چهارشنبه برای اعلام دولتش، با شرکای ائتلافی امضا کرده است.

نتانیاهو امیدوار است یک دولت راست‌گرا را با اکثریت 67 کرسی از 120 پارلمان تشکیل دهد.

امضای توافقنامه با حزب "شاس" 53 کرسی در کنست را برای نتانیاهو تضمین می‌کند.

اقدام بعدی نتانیاهو ترغیب نفتالی بنت، رهبر حزب راست افراطی "خانه یهود" برای پیوستن به این دولت ائتلافی است؛ اقدامی که هشت کرسی دیگر را برای نتانیاهو به ارمغان می‌آورد تا اکثریت 61 کرسی را تضمین کند.

حزب "لیکود" به رهبری نتانیاهو در بیانیه‌ای گفت: وزرای اقتصاد و امور مذهبی و همچنین پست وزارتی توسعه در ارتفاعات جولان و منطقه صحرایی "نگو" از حزب "شاس" انتخاب می‌شوند.

این توافق کمتر از یک هفته پس از آن به دست آمد که نتانیاهو توافقنامه‌هایی را با حزب ارتدوکس افراطی "متحد یهودی تورات" و حزب راست میانه "کولانو" امضا کرد.

این اطلاعیه چند ساعت پس از آن منتشر شد که آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه اسرائیل گفت، به ائتلافی که تحت رهبری نتانیاهو باشد، نمی‌پیوندد.

وی افزود: ما به نتیجه مشخص و روشی دست یافته‌ایم مبنی بر اینکه از نظر ما پیوستن به ائتلاف حاضر درست نیست.

حزب تندرو ضد عرب لیبرمن در انتخابات مارس سال جاری میلادی شش کرسی به دست آورد و انتظار می‌رفت تا در یک دولت ائتلافی به حزب لیکود نتانیاهو بپیوندد.

تصمیم لیبرمن بدان معناست که نتانیاهو در کنست تنها 61 کرسی خواهد داشت.

لیبرمن که به عنوان وزیر امور خارجه کناره گیری خواهد کرد، گفت، استعفایش مربوط به اختلافات در خصوص "اصول و قوانین" است نه پست‌های وزارتی.

وی در جریان مذاکرات بارها تعدادی از درخواست‌های دور از دسترس خود برای توافق با پیوستن به این دولت ائتلافی را مطرح کرده که شامل مسولیت‌ کامل برای مذاکره با واشنگتن است.

لیبرمن همچنین خواستار بر عهده گرفتن مسئولیت در هرگونه روند صلح آتی شده با این شرط که مذاکرات به صورت جامع در خصوص تمامی مسائل منطقه‌ای صورت گیرد نه فقط درباره روابط دو جانبه با فلسطینی‌ها.

تاکنون دفتر نتانیاهو به این دو مساله حساس رسیدگی کرده است.

لیبرمن همچنین درخواست کرد، دولت تل آویو برکناری جنبش حماس به عنوان قدرت دوفکتو در غزه را به عنوان یک هدف استراتژیک تایید کند.

وی افزود: کاملا مشخص است دولت آتی تل آویو هیچ قصدی برای سرنگونی جنبش حماس ندارد.

انتهای پیام

کد N811511

وبگردی