آفتاب
رئیس ستاد اقامه نماز کشور:

دانشگاهیان نباید به علم و دانش خود مغرور شوند

دانشگاهیان نباید به علم و دانش خود مغرور شوند

رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: هیچ دولتی نمی‌تواند مشکل بیکاری فارغ التحصیل بی‌هنر مدرسه و دانشگاه را حل کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان، حجت الاسلام قرائتی امروز در جمع دانشگاهیان لرستان با اشاره به اینکه اگر تمام کارمندان دولت هم بازنشسته شوند و تحصیل‎کرده‌ها را جایگزین آن‌ها کنیم باز هم مشکل اشتغال حل نمی‌شود، گفت: هیچ دولتی نمی‌تواند مشکل بیکاری فارغ التحصیل بی‌هنر مدرسه و دانشگاه را حل کند و با این حال چندی بیش خطاب به وزیر آموزش و پرورش نیز همین را گفته‌ام؛ از این رو ضرورت دارد که دانش آموزان و دانشجویان در کنار تحصیل یک فن و حرفه را نیز یاد بگیرند تا اگر شغل دولتی برای آن‌ها پیدا نشد حداقل بتوانند با فن و هنری که یاد گرفته‌اند برای خود شغل پیدا کنند.

وی با بیان اینکه امروز دانشگاه‌ها و مدارس دانش آموز و دانشجوی فلج تربیت می‌کنند، بعد همین‌ها که از تحصیل فارغ می‌شوند با مشکل بیکاری، مسکن و ازدواج مواجه می‌شوند، افزود: دانشجوی کار‌شناسی طی چهار سالی که در دانشگاه است تنها یک و نیم سال آن را با احتساب تعطیلات رسمی، تعطیلات بین ترم، تعطیلات نوروز و دیگر تعطیلی‌ها سر کلاس است تازه نیمی از مطالبی را نیز که یاد می‌گیرد به مانند بخش صرفا جهت اطلاع اخبار است و آموختن آن‌ها نه مستحب و واجب است و نه دردی از فرد یا جامعه دوا می‌کنند.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر اینکه درسی ارزش دارد که تقویت اخلاق، تقوا و تزکیه را به دنبال داشته باشد، گفت: نتیجه درسی که اخلاق، تقوا و تزکیه را در انسان تقویت نکند مانند ساخت بمبی است که یمن را بمباران می‌کند.

قرائتی تصریح کرد: دانشگاهیان نباید به علم و دانش خود مغرور شوند و فریب اینکه به آن‌ها می‌گویند قشر فرهیخته را بخورند؛ چرا که در قرآن آمده است که علم همه ما به اندازه ذره‌ای بیش نیست.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: مشکل نظام آموزشی دنیا این است که امروز «اقرا» هست اما «بسم رب» نیست و در واقع با وجود ارتقاء سطح علم، ایمان و تقوا از بین رفته است.

قرائتی در ادامه بر ضرورت برقراری رابطه عاطفی بین استاد و دانشجو تاکید کرد و افزود: دانشجویی که در دانشگاه به استاد به این بهانه که در ترم حاضر با او درس ندارد سلام نمی‌کند دچار سرطان اخلاقی است.

وی اضافه کرد: البته برخی امتیازات نیز که در دانشگاه‌ها برای اساتید قائل می‌شوند موجب فاصله افتادن بین استاد و دانشجو می‌شود.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه اگر استادی ببیند که دانشجویی در خطر منحرف شدن است و ممکن است نابود شود حتی اگر لازم هم شده باید کل کلاس درس را تعطیل کند تا فقط آن یک نفر دانشجو را نجات دهد.

قرائتی تصریح کرد: به اساتید توصیه می‌کنم که به صورت گفت‌وگوی رو در رو با دانشجویانی که دارای شبهه هستند گفتگو کنند؛ چرا که اثرگذاری گفتگوی رو در رو بسیار بیشتر از سخنرانی و نصیحت کردن دانشجو در جمع است.

وی در ادامه با بیان اینکه من مخالف ازدواج دانشجویی و موافق ازدواج دبیرستانی‌ها هستم؛ چرا که ازدواج سومین نیاز بشر بعد از نیاز به اکسیژن و غذا است، تصریح کرد: به کسی که می‌گوییم اول لیسانست را بگیر بعد ازدواج کن درست مثل این است به کسی که تشنه است گفته باشیم اول لیسانست را بگیر تا بعد از آن به تو آب بدهیم.

انتهای پیام

کد N810961

وبگردی