آفتاب

یمن فعلا پشت درهای شورای همکاری خلیج فارس می‌ماند

یمن فعلا پشت درهای شورای همکاری خلیج فارس می‌ماند

منابعی در شورای همکاری خلیج فارس، احتمال صدور بیانیه‌ای مبنی بر پیوستن یمن به این شورا را دست کم در شرایط کنونی و با وجود توافق شبه کامل اعضا با عضویت یمن بعید دانستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منابعی از کشورهای حوزه خلیج فارس در گفت‌وگو با سایت العربی الجدید اعلام کردند: با وجود اینکه اعضای شورای همکاری خلیج فارس با پیوستن یمن به این شورا موافقت کرده‌اند، اما این اتفاق خیلی سریع و فوری رخ نخواهد داد و نیازمند سال‌های طولانی برای بازسازی زیرساخت‌های یمن و تثبیت امنیت و آرامش در این کشور است و همچنین نقش کشورهای عضو این شورا در بازسازی زیرساخت‌های یمن محوری است.

عبدالله باعبود، مدیرکل مرکز پژوهش‌های خلیج فارس در دانشگاه قطر گفت: یمن در آینده‌ عضو این شورا خواهد شد اما من گمان نمی‌کنم این عضویت بدون فراهم کردن زمینه آن صورت گیرد و این مساله به زمان زیادی احتیاج دارد.

باعبود افزود: مساله یمن که در نشست مشورتی سران همچنان مطرح است، احتمالات زیادی دارد ولی در حال حاضر امکان پیوستن کشوری ناآرام و بحران زده به این سازمان حوزه خلیج فارس که از نظر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و تقریبا همه زمینه‌ها، استوار است، وجود ندارد.

مدیر مرکز تحقیقات دانشگاه قطر معتقد است دست کم در شرایط فعلی یمن در دایره وسیع‌تری و در ضمن یک گروه دوم شامل اردن و مراکش در کنار سایر اعضای این شورا قرار دارد و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در مرکز این دایره هستند.

انتظار می‌رود یمن نیز مانند دو کشور مراکش و اردن از کمک‌های مالی برخوردار شود این دو کشور هرکدام نزدیک به 5 میلیارد دلار کمک مالی دریافت کرده‌اند.

همچنین انتظار می‌رود یمن از سوی مراکز تولیدی و سرمایه‌گذاری در طول پنج سال اقتصاد خود را نجات داده و بازسازی‌ها را آغاز کند.

رهبران شورای همکاری خلیج فارس در سال 2011 اعلام کردند، از پیوستن اردن و مراکش به شورا استقبال می‌کنند اما این موضع‌گیری با کمک مالی از این دو کشور جایگزین شد.

یمن بارها تلاش کرده به عضویت این شورا درآید اولین بار نیز در سال 1999 به صورت رسمی درخواست داد اما این درخواست به دلیل اختلافات این کشور با عربستان در مورد مرزها، افزایش تنش‌ها در روابط صنعا – کویت و قطع روابط دیپلماتیک دو کشور به دنبال حمله عراق به کویت در سال 1990 رد شد. در سال 2000 تغییری در موضع سران سورا در نشستی که در مسقط تشکیل شد، رخ داد و عضویت یمن در برخی نهادهای وابسته به این شورا پذیرفته شد.

این موافقت پس از امضای تفاهمنامه بین‌المللی میان دو کشور یمن و عربستان در مورد مرزها در همان سال در جده صورت گرفت و به دنبال آن سفارت یمن در کویت بازگشایی شد.

انتهای پیام

کد N810746

وبگردی