آفتاب

توهین به ظریف؛ وقتی یک سناتور آمریکایی باطن خود را نشان می دهد

توهین به ظریف؛ وقتی یک سناتور آمریکایی باطن خود را نشان می دهد

می خواهم از سناتوری حرف بزنم که متولد جمعه 23 اردیبهشت 1356 است؛ این درست همان زمانی است که وزیر خارجه ، محمد جواد ظریف در دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو مشغول تحصیل در رشته روابط بین‌الملل بود!

مهدی دل روشن: می خواهم از سناتوری حرف بزنم که متولد جمعه 23 اردیبهشت 1356 است؛ این درست همان زمانی است که وزیر خارجه ، محمد جواد ظریف در دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو مشغول تحصیل در رشته روابط بین‌الملل بود! احتمالاً در همان روز تولد آقای سناتور جوان، وزیر خارجه کشورمان که 18 سال داشت، کار نوشتن رساله ارشدش را انجام می داد! فکر کنم دیگر همه از جمله خود آقای «تام برایانت کاتن» متوجه شده اند که او با وزیر خارجه ایران، چیزی حدود 2 دهه اختلاف سنی دارد!

برویم سر اصل مطلب؛ مستقیم ذهن هایتان را راهی حساب کاربری آقای کاتن در توئیتر می کنم! جایی که آقای تام، اینگونه وزیر خارجه ایران را مورد خطاب قرار داده است: « هی ظریف!‌ شنیده‌ام که از من نام برده‌ای. اگر تا این اندازه مطمئن هستی، بیا درباره قانون اساسی (آمریکا) با یکدیگر بحث کنیم؛پیشنهاد من این است؛ در واشنگتن دی سی، هر زمانی که شما انتخاب کنی دیدار کنیم تا گزارشی از ظلم و ستم، خیانت و ترور ایران را مورد بحث قرار دهیم.»

جوان ترین سناتور آمریکا، به این جملات اکتفا نکرده و باز هم با نوشتن عباراتی نامتعارف، ادبیات خاص خود را اینگونه در صفحه توئیترش جهانی کرده است : « من متوجه شده‌ام در ۲۰ سالگی، طی جنگ عراق-ایران در حالی که کشاورزان و نوجوانان می رفتند تا در جنگ کشته شوند، تو در آمریکا پنهان شده‌ بودی. این نشان شجاعت نیست که وقتی کشور شما برای بقا می‌جنگید، در آمریکا پنهان شده بودید. این نشان شخصیت ضعیف‌النفس شماست!»

البته طبق بررسی هایی که داشتم به این نتیجه رسیدم که اولاً وزیر خارجه ایران زمانی که 20 سال بوده، سناتور کاتن فقط2 ساله داشته است؛ حالا چگونه پنهان شدن آقای ظریف را به یاد دارد، خدا می داند! دوماً، جنگ ایران و عراق از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ شروع شد و ۲۹ مرداد ۱۳۶۷ به پایان رسید؛ کارنامه تحصیلی ظریف نشان می دهد که وی از سال 1355 تا 1367 مشغول تحصیل در آمریکا بوده است؛ قطعاً کسی که مشغول تحصیل است، نه تنها خود را پنهان نمی کند بلکه سر کلاس درس، حاضر می شود! ضمن اینکه آقای ظریف، دوره سربازی اش را با شرایط «امریه» که توسط وزیر خارجه وقت ایران (علی اکبر ولایتی) تأیید شده بود در محل دفتر ایران در سازمان ملل، گذرانده است. سوماً، آن زمان که کشور آمریکا و متحدانش به عراق در جنگ با ایران، کمک تسلیحاتی می کردند، دکتر ظریف مثل یک دیده بان، ریز و درشت جنایت های صدام را در سازمان ملل به ثبت می رساند و مانند یک سرباز ، رسانه های غربی و افکار عمومی ایالات متحده را در جریان تجاوزات دشمن بعثی قرار می داد. به هر حال، لازم نیست که سربازی مثل ظریف که به زبان انگلیسی مسلط است و درس روابط بین الملل می خواند، حتما در جبهه جنگی، کلاشینکف به دست بگیرد، همین که او با اسلحه ارتباطات دیپلماتیک برای احقاق حقوق مردم کشورش در نیویورک، می جنگید، کافی است. اتفاقاً او نه تنها در آمریکا، پنهان نشده بود بلکه پیوسته در جلسات و اعتراضات ایرانیان مقیم آمریکا در قبال تجاوز عراق به خاک ایران شرکت داشت. احتمالاً اسناد آن نیز در نزد سازمان «سیا» موجود است!

با تمام این توهین هایی که رسماً توسط سناتور کاتن در شبکه اجتماعی توئیتر به وزیر خارجه ایران شده است، ظریف که پیوسته نشان داده سرد و گرم چشیده است و با این دست کارها از کوره در نمی رود، این گونه در فیسبوک پاسخ داده است که « از یکی دو اشاره مودبانه و کاری که به سناتور کاتن (نویسنده نامه معروف 47 سناتور) کردم و حاضرین هم خیلی پسندیدند، وی خیلی عصبانی شده و در حساب توئیترش شروع کرده به ناسزاگویی، که آنهم جالب است. حالا شاید یک پاسخ بر اساس ادب ایرانی به او که تازه دارای فرزند پسری شده بدهم.»

پیشتر، وزیر خارجه ایران طی یک سخنرانی در دانشگاه نیویورک این گونه حرف زده بود «در صورت توافق، گام‌های رفع تحریم‌ها احتمالاً چند هفته طول می‌کشد؛ تمامی تحریم‌ها علیه ایران برداشته خواهد شد، خواه این موضوع باب میل سناتور تام کاتن باشد یا نباشد!»

خیلی روشن و بدیهی است که وزیر خارجه ایران در حرف هایش، توهینی نکرده بلکه مودبانه گفته تحریم ها طبق توافق با دولت آمریکا، برداشته می شود و شاید این موضوع خوشایند سناتور تام کاتن نباشد؛ بعد از این اظهار نظر، سناتور جوان، بحث را شخصی کرده و وزیر خارجه ایران را «ترسو»، معرفی می کند. اساساً، هر سیاستمداری می تواند با گرفتن ژست های ژورنالیستی و پوشیدن یک دست کت و شلوار اتوکشیده، ظاهری مودبانه از خود به نمایش بگذارد اما وقتی که پای حرف های او می نشینیم تازه می فهمیم که باطن او چیست؛ به راستی که ادب مرد، به ز دولت اوست.
به هر حال، راه های زیادی برای مشهور شدن وجود دارد با این توضیح که ناسزا گفتن، شهرت منفی به دنبال دارد. در ایران، ضرب المثلی داریم که می گوید: جوان است و جویای نام!

4949 

کد N809281

وبگردی