آفتاب

نگرانی رژیم صهیونیستی از تحویل سامانه اس 300 به ایران

نگرانی رژیم صهیونیستی از تحویل سامانه اس 300 به ایران

مقامات رژیم صهیونیستی با ابراز نگرانی از تصمیم روسیه برای لغو ممنوعیت تحویل سامانه اس 300 به ایران این اقدام را نشان‌دهنده خطرات حصول یک توافق هسته‌ای با ایران خواندند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه اورشلیم پست، یووال اشتاینیتز، وزیر اطلاعات و امور استراتژیک رژیم صهیونیستی روز دوشنبه پس از انتشار خبر لغو ممنوعیت تحویل سامانه دفاعی اس 300 به ایران از سوی رییس‌جمهوری روسیه ابراز نگرانی کرد و گفت: این اقدام نشان می‌دهد دستیابی به یک توافق هسته‌ای با ایران تنها منجر به تقویت توان نظامی این کشور می‌شود.

وزیر اطلاعات و امور استراتژیک رژیم صهیونیستی ادعا کرد که ایران با این اقدام می‌تواند خود را با سلاح‌هایی پیشرفته‌تر تجهیز کند که این نتیجه‌ مشروعیتی است که ایران به دلیل توافق با قدرت‌های جهانی از آن برخوردار شده است.

وی در ادامه ادعاهایش افزود: این مساله همچنین نشان می‌دهد ایران از بهبود وضعیت اقتصادی‌اش که در نتیجه لغو تحریم‌ها حاصل خواهد شد برای تقویت قوای نظامی‌اش و نه برای ارتقای سطح زندگی مردم کشورش استفاده خواهد کرد.

همچنین بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی شب گذشته ابراز نگرانی کرد ایران با یک توافق هسته‌ای در حال به دست آوردن مشروعیت برای ادامه اقداماتش است.

نتانیاهو افزود: زمانی که تحریم‌ها لغو شود ایران به میلیاردها دلار به علاوه یک مشروعیت بین‌المللی دست پیدا خواهد کرد.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد: توافقی که از نقاط ضعف زیادی رنج می‌برد منجر به تضمین ثبات منطقه نخواهد شد در حالیکه یک سیاست قاطعانه و قوی که مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود چنین کاری انجام خواهد داد.

به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز دوشنبه ممنوعیت تحویل سامانه موشکی دفاعی اس 300 به ایران را لغو کرد.

دفتر مطبوعاتی کرملین با انتشار این خبر اعلام کرد پوتین با امضای مصوبه‌ای انتقال موشک‌های زمین به هوای اس 300 را به ایران امکان‌پذیر کرده است.

بر اساس این حکم ممنوعیت انتقال این موشک‌ها از خاک روسیه به ایران و تحویل آنها به این کشور در خارج از خاک روسیه از طریق کشتی و یا هواپیماهای حامل پرچم روسیه لغو شده است.

روسیه در سال 2007 قراردادی را برای فروش 5 سامانه موشکی اس 300 به ایران با هزینه 800 میلیون دلار امضا کرد اما دیمیتری مدودف، رئیس جمهور پیشین روسیه در سال 2010 تحت فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی و به بهانه تحریم‌های ضدایرانی این قرارداد را لغو کرد.

ایران سپس شکایتی بین‌المللی را علیه روسیه مطرح کرد و در آن خواستار اجرای قرارداد شد. ایران معتقد بود که سامانه اس 300 یک سامانه دفاعی است و تحت تحریم‌های سازمان ملل قرار ندارد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان نیز در خصوص فرمان رئیس‌جمهوری روسیه برای لغو ممنوعیت ارسال سامانه موشکی دفاع هوایی اس 300 به ایران گفت: این فرمان، ترجمان اراده سیاسی رهبران دو کشور برای توسعه و ارتقای سطوح همکاری در تمام زمینه‌هاست.

سردار سرتیپ پاسدار دکتر حسین دهقان با اشاره به امضای توافقنامه اخیر میان وزارتخانه‌های دفاع ایران و روسیه و مذاکرات انجام‌شده در خصوص حل و فصل موضوع سامانه اس 300 اخیرا در تهران انجام شد، تصریح کرد: گسترش همکاری‌های دوجانبه و توسعه همکاری‌ها با سایر کشورهای همسایه در زمینه‌های مختلف می‌تواند در جهت استقرار ثبات و امنیت پایدار در منطقه بسیار موثر باشد.

وی افزود: تهدیدات فرامنطقه‌ای و گسترش فعالیت‌های تروریستی گروه‌های تکفیری، ضرورت گسترش و تعمیق این همکاری‌ها را افزایش داده و همواره به عنوان یکی از محورهای اساسی رایزنی و همکاری میان ایران و روسیه مورد اهتمام و توجه بوده است.

انتهای پیام

کد N790271

وبگردی