آفتاب

فعالیت 168 شعبه شورای حل اختلاف در سیستان و بلوچستان

فعالیت 168 شعبه شورای حل اختلاف در سیستان و بلوچستان

رئیس شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان از فعالیت 168 شعبه شورای حل اختلاف در این استان خبر داد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا طاهری اظهار کرد: با عنایت به اینکه سال 1393 توسط مقام معظم رهبری سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شد، شوراهای حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان با تبعیت از این فرمایش عزم خود را جزم نمود تا در راستای نهادینه شدن فرهنگ صلح و سازش در سطح استان اقدامی جهادی صورت گیرد.

وی افزود: در این راستا ارتقای شأن و جایگاه‌های شوراهای حل اختلاف به عنوان شعار محوری در دستور کار قرار گرفت که برنامه ریزی‌ها برای رسیدن به این هدف سمت و سو یافت.

طاهری گفت: با توجه به اینکه مجتمع شوراهای حل اختلاف شهرستان زاهدان از نظر مکانی و تجهیزاتی در سطح پایینی قرار داشت و شهروندان برای مراجعه با مشکلات عدیده‌ای مواجه بودند و از طرفی نیز خارج از شأن قضات و کارکنان شوراهای حل اختلاف بود در همان ماه‌های ابتدای سال تدابیری برای جابجایی ساختمان شوراهای حل اختلاف اتخاذ شد که با مدیریت و برنامه ریزی هایی که صورت گرفت مکانی متناسب در شان و جایگاه قضات و کارکنان شوراهای حل اختلاف با تجهیزات جدید و به روز در نظر گرفته شد.

وی به امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مجتمع شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: اکنون شعب شوراهای حل اختلاف زاهدان به سیستم مکانیزه ثبت پرونده‌های قضایی متصل و امورات به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از این امکانات مکانیزه، قابلیت به‌روز بودن و ثبت اطلاعات قضایی هر پرونده برای تشکیل یک بانک اطلاعاتی دقیق را به وجود خواهد آورد و با توجه به هوشمند بودن روند محاسبه سهم الارث تا حد زیادی از خطاهای انسانی جلوگیری می شود.

طاهری به سایر مزایای استفاده از این نرم افزار اشاره کرد و گفت: وجود رویه واحد و متحدالشکل بودن تمام گواهی‌های انحصار وراثت، تسریع در امور خدمات رسانی قضایی و افزایش دقت در انجام کار را از مهمترین مزایای راه اندازی و استفاده از این نرم افزار عنوان کرد.

طاهری به راه اندازی سیستم سمپ در شوراهای اختلاف اشاره کرد و گفت: درسال جاری نرم افزار - سمپ - سیستم مدیریت پرونده‌های قضایی و نرم افزار رایورز - اتوماسیون اداری - در مجتمع شوراهای حل اختلاف راه‌اندازی شد که اقدامی بسیار مهم در راستای پیشبرد امورات قضایی به‌شمار می‌رود.

وی در ادامه با اشاره به تعداد شعب حل اختلاف موجود در استان گفت: تعداد شعب شوراهای حل اختلاف در سال 1392، 146 شعبه بود که در سال جاری به 168 شعبه افزایش یافته است.

طاهری به شعب تخصصی شوراهای حل اختلاف استان اشاره کرد و گفت: تخصصی شدن شوراهای حل اختلاف نیز یکی از برنامه‌های مهمی بود که از ابتدای سال در دستور کار قرار گرفت به گونه‌ای که تاکنون شوراهای تخصصی ویژه صلح و سازش در استان راه اندازی شده است.

وی گفت: از مجموع تعداد شوراهای حل اختلاف استان 91 شعبه شهری و 77 شعبه روستایی است و هم اکنون نیز 727 نفر در شوراهای حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان در حال خدمتند که از این تعداد 58 نفر قاضی و مابقی پرسنل هستند.

رئیس شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان با اشاره به افزایش آمار پرونده های قابل مصالحه نیز گفت: از کل میزان پرونده‌های قابل صلح که 8 هزار و 737 فقره پرونده بوده‌اند 7 هزار و 355 فقره پرونده مصالحه شده که در واقع با همت اعضای شوراهای حل اختلاف 21.58 درصد پرونده ها به صلح و سازش منجر شده است.

وی به تشریح عملکرد شوراهای حل اختلاف پرداخت و گفت: از ابتدای سال تا بهمن ماه 4 هزار و 982 فقره پرونده به شوراهای حل اختلاف سیستان و بلوچستان وارد که از این میزان 4 هزار و 702 فقره پرونده مختومه شده است.

طاهری به روند بازرسی از شعب شوراها اشاره کرد و گفت: استان سیستان و بلوچستان به لحاظ وسعت از بزرگ‌ترین استان‌ها است به گونه ای که بیش از ۱۱ درصد وسعت کشور را در برگرفته و همچنین استانی است که از پراکندگی زیادی برخوردار است، به گونه‌ای که فاصله جنوبی ترین نقطه تا شمالی ترین نقطه استان هزار و 200 کیلومتر است و از طرفی با توجه به بافت قومیتی که دارد از شرایط بسیار ویژه ای برخوردار است، اما با توجه به وجود تمامی این شرایط تمامی شعب شهری و روستایی شوراهای حل اختلاف استان در سال جاری مورد بازرسی و سرکشی قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: در بازرسی‌ها مواردی از قبیل چگونگی امر به کارشناسی، چگونگی صدور انواع قرارها و بررسی نظریات مشورتی اعضا در پرونده‌های حقوقی به منظور انشای رای توسط قاضی شعبه، چگونگی صدور آراء کیفری توسط اعضای شوراها، ملاحظه نحوه ابلاغ ها و بررسی دفاتر تعیین اوقات و میزان پرونده های وارده، مختومه و باقیمانده موجودی هر شعبه، بررسی میزان پرونده های مختومه‌ منجر به صلح و سازش توسط شعب با قوانین و مقررات دادرسی، نظم و نگهداری اموال دولتی مد نظر بوده است.

وی همچنین از فعالیت اولین قاضی زن در شوراهای حل اختلاف استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: برای اولین بار یک قاضی زن در شوراهای حل اختلاف استان مستقر و امورات مربوط به مردم را رسیدگی می کند.

طاهری گفت: در سال جاری تمامی متقاضیان مشمول بیمه شوراهای حل اختلاف بیمه شده‌اند که این برنامه در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

وی با تاکید بر ارتقای سطح آموزش اعضای شوراهای حل اختلاف استان گفت: از ابتدای سال جاری بنا بر اعلام کمیسیون آموزش دوره‌های آموزشی شوراهای حل اختلاف و صلاحیت‌های آن، کلیات دادرسی در شوراهای حل اختلاف، رسیدگی به دعاوی مطالبه وجه، نحوه رسیدگی به درخواست صدور گواهی حصر وراثت، مهارت‌های ایجاد صلح و سازش، سازش و نحوه تنظیم گزارش اصلاحی، نحوه تنظیم فرم های آماری، آیین نگارش حقوقی و تکریم ارباب رجوع برای اعضا و دبیران شوراهای حل اختلاف برگزار شده است.

وی گفت: در بیش از 90 درصد حوزه‌های قضایی استان 108 ساعت دوره‌های آموزشی مصوب کمیسیون آموزش ویژه اعضا، دبیران و کارکنان شوراهای حل اختلاف استان برگزار شده است.

انتهای پیام

کد N768681

وبگردی