آفتاب

مخالفت انجمن واردکنندگان خودرو با فرمول وزارتخانه

مخالفت انجمن واردکنندگان خودرو با فرمول وزارتخانه

بعد از گذشت چند هفته از مناقشات بر سر نحوه ساماندهی واردات خودرو، وزارت صنایع در حالی واردات خودرو را به ارایه خدمات پس از فروش منوط کرد که ارایه راهکار مورد نظر با در نظر گرفتن جزییات، ناکارآمد به نظر می‌رسد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است که واردکنندگان غیر رسمی یا خودشان اقدام به تایید نمایندگی خدمات پس از فروش کنند یا تحت حمایت و نظارت واردکنندگان رسمی در ازای پرداخت سه درصد CIF خودروی وارداتی به نمایندگی رسمی، خودروی وارداتی خود را تحت گارانتی و خدمات پس از فروش به بازار ارایه کنند.

این فرمول که با واکنش وارد کنندگان رسمی همراه بوده است، ظاهرا کارآمدی لازم را برای برابر شدن شرایط رقابتی وارد کننده های رسمی و غیررسمی را فراهم نخواهد کرد، چرا که حاشیه سود واردکنندگان غیر رسمی کماکان بیش از واردکنندگان رسمی خواهد بود و بازار واردات خودرو به منوال پیش در شرایط رقابتی نابرابر بین واردکنندگان رسمی و غیررسمی به کار خود ادامه خواهد داد.

به گفته کوروش مرشد سلوک، نایب رییس انجمن وارد‌کنندگان خودرو این فرمول بدون در نظر گرفتن اینکه وارد کنندگان رسمی هزینه‌هایی مضاعف بر وارد کننده رسمی را کماکان خواهند داشت در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: در قبال مکلف بودن واردکنندگان رسمی به پرداختن مواردی همچون مالیات و ارزش افزوده، هزینه‌های تشکیلات و خواب سرمایه، تنها مزیت رقابتی وارد کنندگان رسمی گارانتی و خدمات پس از فروش است که با این طرح با درصد ناچیز در اختیار غیر رسمی‌ها قرار خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: ارایه گارانتی و خدمات پس از فروش به واردکنندگان غیررسمی در ازای سه درصد CIF به معنی حذف تلویحی وارد کننده‌های رسمی از بازار رقابت است چرا که قیمت تمام شده محصولی که وارد کننده های غیر رسمی وارد بازار می کنند چه برای ارایه به بازار و چه برای حاشیه سود خودشان کمتر از وارد کننده رسمی تمام می شود و از طرفی مردم هم دیگر انگیزه‌ای برای خرید خودرو از نمایندگیهای رسمی نخواهند داشت.

حمایت از غیر رسمی ها برای نمایندگی های رسمی توجیه ندارد

واضح است وزارت صنایع که با انگیزه ساماندهی بازار واردت خودرو و شرط ارایه خدمات پس از فروش را به واردات خودرو اضافه کرده است، با دغدغه ای که در درجه اول حق مصرف کنندگان ایرانی را مد نظر داشته است، باید در عمل قابلیت اجرایی راهکار خود را نیز مد نظر داشته باشد.

به نظر می‌رسد علی رغم اینکه این روش به طور کلی در شرایط امروز بازار واردات خودرو روشی منطقی است، اما در جزییات از نظر وارد‌کنندگان رسمی مقرون به صرفه نبوده و رقم بر آوردی واردکنندگان رسمی برای اینکه خدمات و گارانتی خودر را در اختیار وارد کنندگان غیر رسمی قرار دهند، برای اینکه شرایط به لحاظ رقابتی متعادل شود چیزی حدود هفت درصدCIF است.

نایب رییس انجمن وارد‌کنندگان خودرو معتقد است درصورتیکه این درصد از سه به هفت درصد تغییر کند، شرایط رقابتی برابر بین وارد کنندگان رسمی و غیر رسمی را فراهم خواهد کرد، تا برای وارد کنندگان رسمی توجیه وجود داشته باشد که گارانتی و خدمات پس از فروشی که برایشان هزینه‌بر است را در اختیار غیررسمی‌ها هم قرار دهند.

وی تاکید می‌کند: این رقم نیز به معنی سود مضاعف برای وارد کنندگان رسمی نیست و فقط شرایط را با وارد کنندگان غیر رسمی برابر می کند.

انتهای پیام

کد N754236

وبگردی