آفتاب
کبگانیان تاکید کرد

ضرورت وجود یک دستگاه فرابخشی برای اجرایی کردن سند دیپلماسی علم و فناوری

ضرورت وجود یک دستگاه فرابخشی برای اجرایی کردن سند دیپلماسی علم و فناوری

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بر لزوم وجود یک دستگاه فرابخشی برای اجرایی کردن سند دیپلماسی علم و فناوری تاکید کرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جلسه 58 ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور که به ریاست دکتر محمد رضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد، در مورد دستور این جلسه گفت: جلسه 58 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به بحث و بررسی در مورد موضوع دیپلماسی علم و فناوری اختصاص داشت.

وی افزود: طبق کسب تکلیفی که از مقام معظم رهبری مدظله العالی انجام شده بود، معظم له موضوع را به معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور محول فرمودند و متعاقب نظر رهبر معظم انقلاب مدظله العالی بحث و بررسی درباره این موضوع به شورای عالی انقلاب فرهنگی محول شد تا این موضوع مهم از برخی تبعات تغییر و تحولات دولتها برکنار بماند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: موضوع دیپلماسی علم و فناوری موضوع بسیار مهمی است و کشور ما از ابتدای انقلاب اسلامی توجه خاصی به موضوع علم و فناوری داشته است.

کبگانیان گفت: کشور و انقلاب اسلامی ما از ابتدای انقلاب اسلامی با تحریم‌های ظالمانه دشمنان خود مواجه بوده است و با اتکا به توان داخلی و نخبگان علمی خود توانسته است تا کنون از این موانع عبور کند.

وی افزود: توسعه علم و فناوری در جهان امروز پشت درهای بسته امکان نخواهد داشت و دانشمندان همه کشورها و از جمله دانشمندان کشورمان باید بتوانند در عرصه بین الملل حضور داشته باشند و بتوانند ضمن در اختیار قرار دادن دستاوردهای علمی خود، از دستاوردهای علمی و فناوری سایر کشورها استفاده کنند.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: تاریخ تمدن نشان می‌دهد که پیشرفت های علمی در غرب امروز، تا حدود بسیار زیادی مرهون دانشمندان جهان اسلام است و در دوران قرون وسطی مسلمین دستاوردهای علمی خود را در اختیار دیگران قرار دادند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما استفاده از دستاوردهای علمی سایر کشورها را به هیچ عنوان ناپسند نمی‌دانیم و اصولا معتقدیم روابط اقتصادی و تجاری با سایر کشورها حتما باید منجر به انتقال فناوری به داخل کشور شود.

وی افزود: بعد دیگر این قضیه استفاده برخی از کشورهای همسایه از دستاوردهای علمی و فناوری کشورمان است که این موضوع می تواند به تحکیم امنیت در منطقه نیز منجر شود.

کبگانیان ادامه داد: البته این کار در حال انجام است و این روند باید تسریع شود.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در سند "دیپلماسی علم و فناوری" یک رابطه دو طرفه تعیین شده است و امروز کلیات آن به بحث گذاشته شد و بدون مشکل خاصی از آن عبور کردیم.

وی افزود: در بخش جزئیات و تعیین تکلیف دستگاه‌ها و همچنین ساختار مدیریتی این بخش مقرر شد تا کارشناسان دستگاه های مسؤول در موضوع با هماهنگی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور موضع را بیشتر بررسی کنند.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد: مسئولان وزارت خارجه تا کنون همکاری خوبی داشته‌اند و ما هم معتقدیم تمام ارتباطات برون مرزی کشور باید با مدیریت این وزارتخانه پیش برود ،ولی این موضوع نیاز به یک دستگاه فرابخشی دارد تا بتواند آن را به صورت بهینه مدیریت کند.

انتهای پیام

کد N699249

وبگردی