دیدهبان حقوق بشر ضمن درخواست از دولت چین برای بازنگری در پیشنویس قانون مبارزه با تروریسم این پیشنویس را مجوزی برای نقض حقوق بشر توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این قانون، هیات جدیدی را در مبارزه با تروریسم ایجاد میکند که قدرت قرار دادن برخی سازمانها و افراد به عنوان تروریست بدون هیچ مجوزی برای انجام این روند را دارد.
طبق این پیشنویس هرگونه قصد سخنرانی و رفتاری که تلاشی برای خرابکاری علیه کشور، ایجاد نفرت قومی و فروپاشی و جداییطلبی در کشور محسوب شود زیرمجموعه اقدامات تروریستی قرار خواهد گرفت. این در حالی است که خرابکاری و جداییطلبی اتهاماتی است که علیه دگراندیشان در این کشور استفاده میشود.
در همین حال سوفی ریچاردسون، دبیر دیدهبان حقوق بشر در چین خواست تا این پیشنویس به استانداردهای بینالمللی نزدیک شود. وی درباره این پیشنویس گفت: این قانون در وضعیت فعلیاش بیشتر شبیه مدرکی برای نقض حقوق بشر است.
در همین حال ریچاردسون طی بیانیهای متذکر شد: دولت چین لازم است تا به حقوق بشر احترام بگذارد نه یک ساختار جدید نظارتی ایجاد کند.
طبق این قانون تمام وسایل ارتباطی و سرویسدهندههای اینترنتی باید به دولت برای جلوگیری از گسترش تروریسم کمک کنند. همچنین پس از تصویب این قانون اماکن عمومی به تجهیزات شناسایی مجهز میشوند؛ سیستمی که به گفته دیدهبان حقوق بشر ممکن است به سادگی برای سوءاستفادههای سیاسی و شخصی مورد استفاده قرار گیرد.
در همین حال دولت چین تاکید میکند که این کشور با مسائلی جدی و پیچیده در امور تروریستی مواجه است. صدها تن از مردم این کشور طی دو سال گذشته در سینکیانگ کشته شدهاند و دولت چین افراطیون این منطقه را که به دنبال ایجاد یک کشور مستقل به نام ترکستان شرقی هستند، عامل این مرگ میداند.
اما گروههای حقوق بشری دولت چین را به سیاستهای سختگیرانه با هدف سرکوب مسلمانان اویغور که در منطقه سینکیانگ ساکن هستند، متهم میکنند.
انتهای پیام